čidlo teploty nasávaného vzduchu (IAT)

• Shift9
    http://www.fiatcoupe.cz/forum/technicke-dotazy/109 66-fiat-coupe-16vt-lpg-projekt/. Mam takyto osciloscop ukazuje aj bohatost ked jazdim na benzin
  • nocarret
    jak víš že to neni chudou směsí, máš AF metr? Myslim opravdickej ne tu barevnou hudbu co má kdekdo :-)
  • Shift9
    Zmes chudobna nie je. Neviem nastavovat tlak nemam mbc iba evo chip. Skusim vymenit sviecky.
  • Invi
    1,5 baru je hodně. Tímto je problém podle mě jasný :)
  • Shift9
    Prednedavnom som menil ngk iridiove moze to byt tym?
  • Innocento
    Svíčky? Nedával jsi studenější apod.?
  • Shift9
    Pozrel som diagnostiku a vsetky cidla su funkcne teplota vzduchu je 24stupnov pri zatazi.. Map tiez dava hodnoty.. Tlak turba 1,5bar.. Ale ked je zima tak to proste nejde.
  • Honza
    zde je i zajímavý počtení (aneb jak lehce "vytunit" vůz za 5kč)...stejnej princip oblbováků z aukra apod.. za 300,-

http://www.autospeed.com/cms/article.html?&A=1 12726
  • Honza
    na základě čidlo teploty nasávanýho vzduchu

řj zjišťuje množství vzduchu(a ještě hlavně pomocí MAP senzoru a TPS...)

pomocí IAT čidla řj koriguje předstih...čím chladněji, tím větší předstih a i lepší výkon a naopak... protože teplota nasávaný směsy rozhoduje o sklonech k detonacím..
  • Shift9
    cavte nechcem zakladat novu temu tak sa spytam tu.

ked sa ochladi vonku tak nemam taky vykon ako ked je teplejsie. moze to byt tymto cidlom? teploty nasavaneho vzduchu?
  • Jozef16VT
    Chalani to mne trvala výmena asi 1min, mal som asi štastie. Podarilo sa mi tam pekne dostať golu,ktorá prešla aj cez konektor. Úplná pohoda :-)
  • Luxor
    už jsem si říkal jestli jsem fakt tak mimo a co jsem to vlastně vyndaval :-)))

Mě vevnitř část čidla zůstala (zakouslá v závitu) tak jsem do té dutinky natloukl udělátko za které se dalo zabrat klíčem a pak už jsem to v pohodě vytočil :-)
  • Honza
    omlouvám s eza dezinformaci, ve čtverečku je výstup a hadička pro MAP senzor, čidlo teploty nas. vzduchu je mezi sací větví 1 a 2 válce (bráno směrem od rozvodů..) i tak pokud čidlo musí ven, přeji "příjemný" boj.. já čidlo ze sání konvenčním způsobem nedostal..:(
  • Brian
    Díky moc
  • Honza
    u 16V NA/turbo je přímo uprostřed sacího potrubí. zvedneš kapotu , koukneš na sací potrubí a tam je takovej domeček.. pod ním je schovaný čidlo... pokud ho chceš demontovat, přeju příjemný zážitky...
  • Brian
    Zdar kde najdu čidlo teploty nasávaného vzduchu (IAT) díky moc Honza .