Fiat Coupe 16vt LPG projekt

• Shift9
    Je to zapojene do RJ splynovaca cez netbook do iphonu. program v PC je just heavy BRC a v iphone uz len nastaveny remote desktop cez Jumi. V podstate sa da dat do iphonu vsetko co do PC.

neskor vyskusam Startrek program potom dam foto.
  • Shift9

tu je video jak to fičí
  • Morris_3nec
    óóó to vypada dobre, osciloskop v iPhonu, mohl by ses trochu vic rozepsat co je to za aplikaci a jak je to propojene ?
  • Shift9
    Mala uprava do interieru. Sledovanie lambdy cez iphone.

Teraz uz viem ze zmes je OK aj na LPG.
  • Shift9
    Stacil ale musel by som tam dat vstrekovace ktore su na taky vykon a tie su drahe, alebo potom dva na jeden piest.
  • Denis 1,9 JTD:(
    Proč by nový systém nestačil dávkovat?
  • Shift9
    Stary system je tam zato ze keby som dal novy vstrekovaci tak by to nestihalo davat plyn a asi viete co sa deje ak je chudobna zmes..druhy dovod je ze som ho mal v aute ktore som predal..
  • sebo 1.8 16V
    Nove systémy na LPG dokonca aj CNG fungujú E85 tak isto ale šetriť na úprave asi spoľahlivosti neprispeje .
    V každom prípade je dobre ze tieto alternatívy sú kvôli samotnej cene benzínu
  • Morris_3nec
    Plyn prostě patří do sporáku a do auta bych si to nikdy nedal ať mi říká kdo chce co chce, mám k tomu odpor, E85 aspoň vypadá vic jako palivo :) :D
    Alejandro: Plyn je furt mnohem levnější než Ethanol, je tam jenom větší investice. Ethanol taky není svaté palivo. Zdechání je o nastavení a čistotě systému, taky délka hadic udělá svoje.
  • Alejandro
    kdysi jsem jel v jednom turbu na LPG. Od klidné jízdy to mělo daleko, celkem to zrychlovalo a táhlo od 3000....ale jak se přijelo na křižovtaku tak auto mělo pořád tendenci zdechat a muselo se turovat:) no a občas to střílelo do výfuku:)

Proč zastaralé LPG? ethanol je lepší a hlavně funkční
  • Shift9
    Toho som sa obaval aj ja ze bude chudobna zmes..mam kabel a soft kde sledujem lambdu (mozem dat aj screenshoty)..je tam pekny graf a pri overbooste ukazuje lambda dobre hodnoty takze to stiha davat plyn.. Preto som sa rozhodol pre tento system ak by som dal priame vsetrekovanie plynu musle by som tam zdvojit vstreky na jeden piest
    Jen dodám, že takový spálený píst nebo ventil se nemusí projevit hned, měli jsme kdysi dávno Dacii(sice to není auto...) a měl i jsme v něm plyn tak trochu načerno a neodladěný. Bylo to moje první auto co jsem rozebíral a díky plynu tam praskl ventil, ale taky se to stalo asi 30tkm po instalaci.
    Hlavně bacha na chudou směs! Ať si říká kdo chce co chce, a že jednotka je odladěná, může se ti lehce stát, že spálíš písty, kor na turbíně. Dělá ti to to samé. co mamce na Marei 1,8, ale ta nemá vstřik, ale ještě starý karburátorový systém (i když je pravda, že má najeto už čtvrt milionu a bez poruchy). Když Protůruješ motor, tak má tendenci zdechat a to není dobře.
    Sám mám plyn ve dvoulitru v Alfici a když je všechno OK a dobré svíčky!!!, tak to jede jen neznatelně hůř než benzín, problém to má kolem 6000 otáček, kdy plyn prostě nestíhá hořet.
    Do kupasa jsem to taky jeden čas uvažoval, ale tahat s sebou dalších 40-70 kg navíc je dost. Možná by bylo zajímavé mít vícebod a kombinovat vstřik plynu a benzínu, tam by mohly být zajímavé výsledky(vyšší krouťák dole a lepší roztočení turba)
  • Shift9
    Nevrazim 1000e do 15rocneho auta.
  • lukas.01
    Předpokládám, že je ta instalace neoficiální (není zapsána v TP). V dnešní době už vychytaných sekvenčních systémů LPG dát do auta to, co se dávalo do felícií mi přijde až moc velké šetření (je mi jasné že byly použity komponenty, které nic nestály a jezdí to). Pokud chcete někdo LPG, tak tam vražte něco moderního, co se dá pěkně odladit.
  • Dom
    taky sem nad tim už přemýšlel. Při tý dnešní ceně benzinu, se to už ani jinak nedá :( Dcl bych to rád viděl osobně, od kud si přesně?
  • Scoupe
    spis bych se zameril na ten nizkej tlak oleje...
  • Shift9
    Ked chcete viac info pytajte sa poradim rad.. Su tam dve zasady zachovat tlaky hlave a zapojit dobre elektriku slape to super za 20e 260km pri kombinovanej jazde.
  • Shift9
    Mal som pasata 1.8t predal som ho a brccko som vybral z toho, prestavba ma stala 40e naladenie systemu aby to regulovalo podla lambdy. Na zaciatku mi povedali ze to nepojde lebo nebola zapojena hadica ktora z turba tlaci membranu, po zhliadnuti vela videi som to zapojil spravne a slape to super, myslim ze hociako to ma 200k. Ubytok na benzine nieje ziadny na plyne je to a nieco slabsie ale fakt len o trosku, turbo dava aj na plyne 1,5bar a seknem hocikoho na ceste. Zere to 12litrov plynu nech robim hocico..akurat bov odfukne aj trosku plynu pri preradeni a pri pretlaku. Je tam aj chip evo vacsi vyfuk bez kat a ine upravy..jedina nevyhoda ked preradim pri normalnej jazde trosku to sekne kym sa tlak dostane na membranu zase tlaci plyn, zmiernil som to vacsim otvorom v potrubi kde je tlak asi to este zvacsim a dam hrubsiu hadicu.
  • Jakub
    Konečně někdo, kdo předělal turbínu na LPG, už delší dobu jsem o tom uvažoval, ale když jsem dostal nabídky od společností na přestavbu tak mě to honem přešlo.
    Nějaké postřehy ? Výkon stejný? Spotřeba stejná?Na kolik to vyšlo když je to samodomo?Díky za info!
  • Shift9
    http://youtu.be/1MtnyT0CjOM

Komentujte moje coupe na plyn, ktore som sam prerobil s bratom. System brc jednobodovy vstrek.