-
23:37:28 10.10.2012
Jinak se tomu nebráním, jen pro začátek zvolníme tempo :D ještě nevím co to auto dovede jelikož ho mám krátce a seč jsem nikdy žádný auto nerozbil, nemusí tohle být to první u kterého by mě to mrzelo asi nejvíc.
-
23:35:11 10.10.2012
Tak to není tak hrozná darda, abych tě nevzal za slovo :-) dneska mě paní domu zakázala koupi silnější edice :-) pro mě není problém zůstat u 1,8 nejhorší je na tom jenom to, že s ní jezdím i do práce a tak není žádoucí aby to po úpravě žralo i při normální jízdě 15L/100Km
-
22:58:37 10.10.2012
1800ccm ti můžu naturbit. písty wossner,ojnice H,sodíkový vejfukáče,vejfukový svody,turbo GT2554 - 28RS podle toho kde chceš aby to tahalo. ŘJ ti dodá a naladí PHOB a ostatní si doděláš sám. Motor počítej i s turbem do 80táců,jednotka a zbytek vzhůru s cenou :-)
-
12:14:25 10.10.2012
Keylis tam mal vtedy kolko koni pod kapotou na JDM akcii?
-
11:04:24 10.10.2012
bylo to zajeto na soukromý testovací akci pořádaný v hoškovicích pro místní audináře s RS2jkama, S1 quatrama, golfama rallye, feldama kit apod..:) takže ofiko výsledkovka není- ale audináři čuměli:) je pravda že v jejich případě se jednalo o auta převážně stavěný na sníh, tak výsledek se spíš dal očekávat...
na nějaký ofiko akci se bylo naposled snad v r. 2008(9?)... a to byl nej čas 14.4s 1/4míla za 26,5s 1km s pevným startem...
http://www.fiatcoupe.cz/forum/akce-a-srazy/3647-jo y-day-meeting-performance-4-6-zari-2009-jedete-nek do-/
ale od tý doby se šahalo jak do motoru (velká klapka, vstřiky, walbro, doladění map, 25mm širokej rozvoďák), tak na spojku a setrvák (CrMo 3Kg, 228mm lamela OMP s přítlačákem nastaveným na 103kg) tak i do převodovky (krátkej stálej převod a změna 3,4,5)... a to udělalo další víc než solidní změnu na jízdním projevu..přičemž rezervy ještě jsou ve váze..protože na zandích sedačkách to člověk moc nenažene..ale s autem se etos jelo ina dovču:) tak zas tak kuchat ho nechci
-
11:01:46 10.10.2012
No zase taka lacná nieje na 20VT na údržbu .Motor ven pri rozvodoch nieje sranda musí to stáť aj poriadne aj hodinovú prácu .A ja na 1,8 nikoho nenaháňam. A už ma ani neserie keď ma niekto na favorite predbehne v meste keď tam je 50 ja idem 60 :)
-
10:15:20 10.10.2012
Honza: Prosím ťa môžeš hodiť link na ten vysledok 14s na 1/4mile , chcel by som to porovnať s konkurenciou ako tam jazdila že VO CO GO :-) lebo ten čas je viac než slušný. Inak ladiť astmatika v prípade coupe nemá význam podla mna, to auto koncepčne na skutočné jazdenie nikdy nebude, takže v kategorii do 2000cm v akejkolvek discipline stihat na konkurenciu nebude (hondy, francuzov s tým proste neporiešiš)
Ak coupe tak turbo a 20VT ktorý taha, nežerie a dobre znie :-)
-
09:48:50 10.10.2012
sebo 1.8 16V:
20VT je ke svému výkonu oproti konkurenci naopak směšně laciná. To že jsou na ní drahé díly a servis platilo tak před pěti lety. Pokud koupíš kousek s novým turbem tak tě to auto přežije. Ty motory jsou držáky a pokud nesereš na základní údržbu tak najedou v klidu 300tis.
-
09:44:20 10.10.2012
čoveče řádně udělanej 16V astamatik nejenže jede, ale do servisu jezdím jen kvůli STK:)
poslední servisní úkon co sem na coupe nechával dělat byla výměna brzdovejch trubek.. jinak vždy když si vzpomenu, přijdu, nastartuju a jedu.. problém neřeším, jelikož astamtik (pokud neřeším 4 a 5 válce s hydroštelama a variátorem..)moc problémovejch věcí nemá:)
-
21:44:52 9.10.2012
No ta 20VT si tiež svoje na servis zoberie :)
-
21:27:32 9.10.2012
Už seš Jakub2, jinak jako kluci chceš - li výkon kup 20VT bude to nejlacinější cesta a rozdíl spotřeby neřeš, protože projedeš navíc akorát to co bys narval do úprav astmatika :-)
-
18:05:29 9.10.2012
Koukám, že jsme tu dva Jakubové, docela paradox, že mě registrace pustila se stejným nickem, no nic nějak se vždy označím aby to nedělalo brajgl.
Kolik žere dvojka s turbem? Při normalním provozu, myslím opravdu normálním. Budu s ním krom zábavy a vrážení peněz jezdit do práce. Navíc mám pocit, že krom AIRboxu a možná výfuku se do toho krom pravidelného servisu nevyplatí nic dávat.
Jsem krapet podpantoflák a žena by mě asi neschválila tohle prodat a zase schánět něco jinýho, ale mám cuky ho začít schánět.
Jakub2
-
17:42:19 9.10.2012
Do toho to by som sa nepúšťal kvôli tomu doladeniu SW by musel byt softwarovo klon Fiat/alfa :) Mňa by skorej zaujímalo či môže pomôcť pri robenie toho spätného olejového ventilu "životnosť variátoru" Ak klepú aj nove barci s týmto ventilom berte tuto otázku za bezpredmetnú:)
-
16:51:16 9.10.2012
přoč byhc chodil ke krejbichoj, když tu v Lomnici mam 2 top motoráře - pana Albrechta a pana Fiedlera.. že:)
dlabat hlavu na CNC- pěkná píčovina, když víš, že to je odlitek s nerovnoměrnou sílou stěny, kde seš dost často při klasickým dlabání dost na hraně a to neživej stroj prostě nepozná...kdo to s motorama myslí vážně na mašinách hlavy nedlabe -koukni na sportovní oddělení hondy, kde připravujou TYPE-R -ti taky dlabou palice růčo.. na CNC dlabou snad jen amíci..
to co sem psal na 1.8mu - sežeň vačky z AR, zprůchodnit vejfuk někoho kdo ti to odladí, tak jseš na úrovni 150PS+... vačky z mrtvýho twinsparka seženeš už za 1000,- pár, vejfuk -střed gp. N od raggazonu, konec klidně něco levnějšího(ulter) -to máš 8000 max a ten řídící SW...
-
15:39:03 9.10.2012
Jakub: asi tak. Tim co jsem napsal nize dostanes jen par koniku. A nak exra ten motor upravovat pokud nejsi fakt blazen do motoru nema asi cenu vyjde to na hodne penez a myslim si ze se v tom budes furt hrabat.vim o cem mluvim neco sem tvoril s favoritem :-D vyplati se koupit auto s vykonem v zakladu.vyjde to lip po vsech strankach.
-
15:29:28 9.10.2012
Vyplatí se prodat 1.8 a koupit 2.0 s turbem :)
-
12:13:59 9.10.2012
honza: pěkne ses do toho pustil,hlavu a kanály vní sis nechal udelat na cnc? ovačkach z jinejch motorů nevim.ale skus pana krejbicha ten umí upravit seriový vačky.a nebo ti vyrobí komplet novou ale cenovka bude jinde.
Jakub: já jsem zatím udelal filtr a místo katalizátoru a toho dílu co je hned za nim sem dal 50mm trubku.a ted rozmejšlim jestli misto trubky tam nedát rezonátor (prý je znát ve vyšších otáčkách) a na konci mám pruchozi tlumič.a je to znát ,auto jde lip od spoda a v otačkách de taky o neco líp.ale neni to zas nakej brut. o čipu co nabýzeji ty chiptuning firmy kde pišou na tento motor narust vykonu o 15 koní a 20nm a co sem se tak bavil s lidma je to asi kravina.nevím nezkoušel jsem a asi nebudu.ale zajimalo by me odbzrdit auto pred tim a po jejich čipu schvalne. a dalsi vec je stav variátoru jestli ti chrastí tak to muže znamenat taky ztrátu výkonu,protože to časuje sací vačku.možná by jeste trochu neco udelalo spasování kanálů v hlave s sacím a výfukovým potrubým a zahlazení ostrách hran a tepr to vyleštit...
-
05:42:49 9.10.2012
základ je dostat do motoru co nejvíc vzduchu.. takže kompletní úprava hlavy, a vačky jsou vždy základ + odladění SW přímo v autě (žádnej chip od stolu..)
na stilu 1,8 vyvýjím lehkou úpravu
již mám hotovou hlavu a nějaký věci okolo
-pak mám připravený vačky z AR 1.8/2LTS který mají jak větší zdvihy, tak delší časování a sjoujedinou mechanickou věcí tvořící rozdíl skoro 10kW mezi AR 1.8 TS a v coupe 1.8..vačky nemá cenu instalovat do týdoby dokud nemáš potrvzenýto že ti někdo udělá SW.. já to zkoušel chvíli bez SW a docela bída.. ve vršku to bylodost chudý
- následuje výfuk - stilo abarth o průměru 54mm, oproti 45mm-50mm MAX. co má 1.8ma.. vč. laděných svodů
- a jako třešnička na dortu přestavba spodku na 2l z AR... protože objem ničím nenahradíš...
tím se dostanu na 2l a výkon kolem 120kW
- finanční stránka- něoc na novejch dílech tam pustíš, a hlavně na tvorbě řídícího SW, jestli ho někdo vůbec dokáže...
Jinak v coupe mam kompletní úpravu motoru (hlava, vačky, sací potrubí, svod, GO spodku s jeho úpravou -odlehčení, vyvážení, úprava rozvodů, upraveno i odstupňování převodovky atd..) výkon je dost velkej, protože auto teď jezdí 1/4 míli místo 17,2 v serii za 14s na civilních gumách, se slickem to jde pod 14s..
a do tipa si připravuju 2l 16v agregát s ne takovou úpravou hlavy, ale zato trochu víc vyšperkovanej (lepší vačky, lepší spodek), stejnou převodovkou a díky menší váze tipa by tipomělo bejt ještě rychlejší než coupe.. kdy ale vyjedu je otázka času:) polyká to víc než dost peněz (zatím v dílecha obrábění 90000,-) a zatím je jen složenej blok.
-
00:16:15 9.10.2012
Mno som zvedavý aj ja:)
-
23:26:58 8.10.2012
Docela by mě zajímalo kolik kW by se dalo z 1,8 dostat aniž by se dělali velké zásahy za statisíce jako turbo atd, zatím mám custom auto, ale nějaké úpravy určitě plánuju. Nicméně vizuál a interiér chci zachovat originál.
Vy kteří máte nějaké úpravy, byli ste někdy na válcích? Jestli ty finance nepadly v niveč?
Napadá mě z finančně dostupnějších, ČIP, výfuk, filtr a dal?? kolik tohle může dát, ČIP tuším 10kW a zbytek dalších 10? což asi ne. Konkrétně mě zajímá moje motorizace a to 1,8