Koroze

• Abyss
    Mal som namysli ze vykopes par dier das tram zalejes betonom a na strechu kupis tie kovove plechy. Su lacne. A po bokoch das nejake plasty koli vetru. Nemusi byt vsetko nove.
  • Abyss
    A ak by si auto prikryl na sidlisku tak by si len tymto gestom 5nasobne viac zbudil pozornost sociek ktorim by to nedalo a urobili by ti z auta viesco
  • Jakub2
    Nemysli, už mám za sebou stavbu otevřeného stání pro rodiné Orlando, a jelikož tady poměrně fouká, tak jsem to nepodceňoval a vyšlo to materiálově minimálně 2x tolik jako na tu plechovou "kůlnu", té bude stačit udělat do země mělčí pilot aby to tady neulítlo a bude sloužit.

Jenom ta střešní šindel (asfaltová) je dneska docela drahá a pokud chceš sedlovou střechu tak dřeva padne dost.
  • Abyss
    Ak mas kde na zahrade tak si zozen strk, par vrec s betonom, trami, sindle plastove platy a urob si pristresok. Urcite ta to nevijde viac ako ta kovova buda. Plachtov mozes prikryvat tak drevo. To auto by bolo ako v skleniku.
  • Jakub2
    To je luxusní, mám příjezd z druhé strany pozemku k zahradě, sice tam není brána, ale plánuju jí udělat a parkovat tam, jelikož tohle na dvoře by mě doma neprošlo, jse mě moc nechtělo otevřené stání, ale tohle za ty peníze je super.

Letos to už nestihnu a tak to auto bude muset vydržet, ale na přesrok do tohohle nebo něčeho podobného půjdu.

Dík moc! Za inspiraci.
  • Tommy Angelo
    Jakube kup něco takového a máš klid .) nemusíš dávat ani beton kup někde starší gumovou pásovinu za pár drobných dej prvně podní šťerk a na to postav tu pozinkovanou garáž je to vzdušné a bude ti stát v suchu .) http://www.plechservis.cz/
  • amadeus69
    Kup takovou tu skladací garáž, je to něco jako stan jen to víc vydrží.
    Na plachtu zapomeň to by ti začalo hnít auto musí "dýchat" + ideálně to postavit na asfalt nebo beton, nikdy na trávu nebo zem jinak tomu půjde vlhkost od spoda
  • Jakub2
    Bydlím na vesnici, pod stáním je naše rodinný auto, chtěl jsem dělat stání širší aby se vešly dvě auta, ale stavební zákon je 2m od hranice nejbližšího pozemku by nemělo nic stát (praxe je jiná).
    Bohužel tohle ví i 80letej soused a neschválil mě to dát blíž k plotu. Měl jsem s ním spoustu dalších patálií.

Zdůvodňoval aby jim to nestínilo (nemají tam žádné okno kokot jeden)

Takže pronájem garáže je pasé a ulice s vandaly taktéž, jen stojí na dvoře na dešti a už to tak bohužel zůstane, právě proto uvažuju mu nechat udělat spodek a dutiny.
    Před zimou ještě pořádně navoskuju.
  • nocarret
    Jestli to necháš někde na ulici tak koroze bude oslední co tě bude zajímat, spíš budeš řešit ukopaný zrcátka a různý další stopy po inteligentech. Pokud máš stání někde na dvoře tak určitě plachtu ne jak píše JP akorát pod ní bude vlhko, ideál je přístřešek aspoň. Moje teda nikdy sníh nevidělo a neuvidí :-)
  • Invi
    Chůdák jak má auto rád :-( Už je sice pozdě, ale na jednu zimu jsem kdysi sehnal menší garáž. Důchodci to většinou pronajímají dost levně, když už se necítí na řízení. Tak se zkus poohlédnout po inzerátech ;-)
  • Jakub2
    Když mě je prostě líto ho nechávat stát venku na dešti a garážovat ho nemůžu neb nemám kde :(
  • JP
    Na plachtu se vykašli, škrábe lak a udržuje vlhkost. Moje Coupé bylo 1994, celou dobu garážovaný a v zimě téměř nejetý a jediný co rezlo byl vejfuk. Když mi na posledním STK psal "koroze karoserie" tak jsem mu řikal ať mi tu korozi ukáže a on že tam něco napsat musí, že by to bylo podezřelý u takhle starýho auta:D. To naše o 10 let novější Mazda už rezne úplně všude... lemy, blatníky, puchejřky po celý karoserii, okolí uložení tlumičů... a to je to udržovaný auto s vystříkanýma dutinama apod.

Já jsem na Coupé každej rok po sezóně jenom umyl spodek, vlez pod auto a případný nový škrábance který byly až na plech jsem trochu obrousil, odmastil a zastříkal sprejem na spodky. Druhý Coupé co jsem měl bylo o poznání horší, na dvou místech rezlo následkem nehod, ale obě místa jsem doma opravil, nalakoval a za 5 let to vůbec nevylezlo (teď už je ve šrotu tak nevim:D), což jsem ani nečekal.
  • Jakub2
    jakou povrchovou úpravu karoserie mají Coupé?

Docela mě zarazilo, seč moje bylo garážované, že nemá korozi. Není to žádný mladík (r.v 2000), bohužel doma máme jen pro rodinné auto kryté stání na dvoře a můj Fiat už se tam nevejde a tak uvažuju aby nestál na větru a dešti o pořízení autoplachty, má to nějaký smysl? Co ošetření dutin a podvozku před zimou na těch Českých solankách? Provozujete?