Neháže jiskru. 2.016VT

• Denis 1,9 JTD:(
    To že ručička lítá nahoru dolů neřeš, u kupéčka běžné:)
    No ten snímač otáček nebude potom jediná závada. Zkus odpojit potenciometr škrtící klapky, jestli to nepomůže. Nebo bude vadný MAP...kdybych já si jenom vzpomněl, taky mi to dělalo, ale ne v takové míře.
  • George
    Filter jsem mel vytáhlej a pročistil jsem ho, ale koupim novej. Nevím jak změřit ten tlak. Ale co se mě stává, tak když tomu dávam tak mě normálne spadne ručička co ukazuje stav paliva o jedno poličko dolu. A jak jedu zase normalne, tak zase vyleze. Spíše bych potřeboval najít někoho kdo by mě to dal dohormady.
  • Honza
    pocukávání=problém v doodávce paliva- dej novej filtr a zjisti tlak paliva v různejch režimech
  • George
    tak nakonec to byl snimac otacek na klice. Ocistil jsem ho a naskocilo to, ale prijde me to nejake divne. za studena auto blbe startuje a kdyz jedu a chci jet na dvojku plynule a drzet treba 2tis otáček, tak auto zacne pocukavat a nejede plynule. Ve vyšších otáčkách už to tak není. Neznáš někoho kdo by byl schopnej se me na to auto podivat. Jsem ze Sumperka. Jeste je tam totiz jedna zavada a to je to ze se to haze do nouzaku. Pri 3,5tis otackach a kdyz plynule prejdu tyto otacky, tak to jde az do 5,5tis otáček. A zase nouzak. Díky za radu
  • Denis 1,9 JTD:(
    Co jsi před tím dělal? 16VT je jednoduchý motor, ten musí naběhnout skoro vždy. Buď snímač otáček, nebo cívky, kabely, power modul nebo se podívej na konektor řídící jednotky u spolujezdce. Pokud si dobře vzpomínám, tak ani snímač fáze nemusí být zapojený, aby to házelo jiskru.
    Zkoušel jsi se dívat na svíčky? A když zapneš zapalování na dlouho, rozsvítí se vstřikování? Jestlise rozsvítí, je to čidlem otáček, jinak to bude spíš kolem cívek/svíček.
  • George
    Ahojte. Stalo se me to ze jsem jel a začalo auto cukat a nechtělo jet. Na volnobeh běželo v pořádku. Jak jsem zařadil první stupeň a chtěl se rozjet tak to chciplo. A ted to nejde nastartovat a Neháže to jiskru. Měl by na to vliv snímač otáček ktery je na viku motoru vpravo. Děkuji