Zvuk při poklesu plnícího tlaku turba - blow off vadný?

• Invi
    A ještě dodám, tento zvuk dělá i úplně seriova Audi S3.
  • Invi
    Nezlobte se za možná hloupý dotaz. Ale Mohli by jste mi vysvětlit co je tady za problém?

Konkrétně věta od Avalloce:
    Takže se jedná o "compressor surge" kdy nemá vzduch kam utéct tak se vrací zpět přes turbo a tím ho níčí, to je paráda teda.

Takže když se přebytečný vzduch přepustí do prostopru mezi turbínou a filtrem, tak ničí turbo?

Rozeberte to prosím někdo zkušený. Tohle mi dělá na 16VT a dělalo i na Puntu GT (obojí seriovky).
  • Avalloc
    To chce teda vyměnit co nejdřív, kvůli životnosti turba. Každopádně bych si baileyho znova nekoupil, tak se zkus pooohlédnout po něčem jiném.
  • mrkinHGT
    Furt špekuluji co tam zakoupit.
    Jestli já tam nakonec nedám originál, jkvůli zvuku to totiž vůbec nedělám.
    Jen mi to teď kope do vrtule a to je mi proti srsti!!
  • Avalloc
    Tak jsem se dozvěděl, že bowko bailey DV26 štelovatelný není, což mě docela mrzí, protože jsem si myslel že odstranim veškerý "compressor surge" který mi občas vzniká při menším upuštění plynu kdy už tlačí turbo. Docela mě to sere, protože za 3100 kč bych čekal něco víc od takovýho bowka a jen nerad posloucham občasný zpětný odchod vzduchu přes turbínku :( achjo
  • Avalloc
    Ona se mi ta ručička na budíku tlaku turba trochu klepe při plně sešlápnutým plynu, ale pohybovalo se to až kolem 1.4b a to jsem to ještě na MBC trochu pošteloval aby to tolik netlačilo, protože už mam strach :D a je to sériové turbo

Já měl taky kopii HKS bowka ale po 2 měsících to šlo do háje a to jsem s tim nic nedělal. Koupil jsem to přes ebay za cca 2 tisíce, takže prachy v ...
  • Feki
    Avalloc ty tlacis pres 1.5b na seriovym turbu?
  • Coupe20VT PLUS :-D
    já s replikou HKS neměl v zásadě žádný problém... dokavaď jsem se v něm nezačal šťourat a nezkurvil si jej... tak jsem koupil další a pohoda, zase šlape.

mám ještě jeden nový, ale chci si ho nechat pro všechny případy...
  • krosmen20VTPLUS
    měl by si právě vždy když BOV kupuješ zkontrolovat pro jaký plnící tlak je určen a také jestli se dá předepětí pružiny nastavovat.
    20VT díky váze vzduchu má s nastavením BOV problém,neb nesmí na vonoběh zůstat otevřený kvůli falešnému vzduchu ale zase musí reagovat rychle při zavření klapky a vytvoření podtlaku.Proto se pro motory s váhou vzduchu používají Twinporty s částečným návratem vzduchu do systému,kde nevadí částečné otevření na volnoběh a při větším odfuku jde část i ven a tím je docílen zvukový efekt....
    U motorů s MAP senzorem nevadí že je BOV na volnoběh částečně otevřen , nemá to vliv na chod motoru.....
    proto na 20VT doporučuji twinport a na 16VT klidně openloop....
  • Avalloc
    V autě mam nainstalovaný MBC (ruční ovládání tlaku turba) a taky tam mam poměrně velkej intercooler. Od tý doby co ho mam, mi to tlačí i přes 1.5baru což už je docela dost, takže nevim jak to ten bailey snáší, každopádně jednou za čas neodfoukne vše přes blow off ventil.Je to zpravidla při vysokém plnícím tlaku a následném poklesu při puštění plynu... tak snad někdo poradí :D
  • mrkinHGT
    Kamarádi, proč má Avalloc tento problém??
  • mrkinHGT
    Aha, tak to mě trošku odrazuje,. :( Chtěl jsem už objednat, ale raději počkám. :)
  • Avalloc
    Tak Bailey funguje dobře, jsem s ním spokojenej i co se týče zvuku. Na 100% to ale nefunguje, občas při mírném puštění plynu neodfoukne přes blow off ale vrací se přes turbo. Možná to chce ještě nějak seřídit, ale nevim jestli by se mi podařilo k dospět k lepšímu výsledku.
  • mrkinHGT
    Tak jak jsi spokojen s blow off ventilem?
    Mám stejný problém jako ty, tak se po nějákým ventilu koukám :)
  • Džanek
    DV26 by mel byt OK, jen to musi byt original a k tomu jeste NE verze "DV26-D".

Objednal sem si tez original z anglie a odfukuje pekne, ale v nizsich otackach cca do 2500ot/min to taky neni uplne 100%.
  • krisz
    Ja mam uz 3roky blow ventil za 1500kc a zadny problem stym,ani znacku neviem :DD ale funguje paradne,slyset to docela dobre,ale je do 1bar max. a ja plnim 1.5-1.25bar mozno preto to sici tak hlasito...
  • Avalloc
    Tak jsem objednal Bailey DV26, tak jsem zvědavej, co to bude umět za ty prachy...
  • Avalloc
    Takže se jedná o "compressor surge" kdy nemá vzduch kam utéct tak se vrací zpět přes turbo a tím ho níčí, to je paráda teda. Jenomže co s tím, jakej bov si mam koupit, když jsem měl kopii HKS BOVka a ta šla do háje za 2 měsíce. Zkoušel jsem i promazávat gumové těsnění olejem, ale to taky nepomohlo a kupovat si originál HKS SEQ. BOV za 6-10 tisíc a ještě doufat, že to je opravdu originál se mi nechce. A když koupim nějakýho sráče za tisícovku tak půjde taky rychle do háje ne? :D To je pakárna s tim autem, nekonečný koloběh starostí, nikdy to neskoční aby se něco nesralo :D
  • krosmen20VTPLUS

jjjj bov.....
  • Avalloc
    Zdravim, potřebuju pomoc. Nainstaloval jsem na auto větší intercooler a při zkouškové jízdě jsou slyšet podivné zvuky po puštění plynového pedálu, kdy klesne plnící tlak. Nejsem si jistej, jestli není originální boschácký blow off nějaký vadný, tak mi prosim poraďte, ať neodělam turbo :D

http://youtu.be/XBxxTjaUu6g