Sedacky z gtv do coupe

• sebo 1.8 16V
    Mno na FC sedačky vôbec nesedia mojim platničkám .Ale športovú sedačku bez vyskúšania ze si do toho sadnem by som nekupoval:)
  • JP
    No to právě nedrží pohromadě:)) Ten plech vepředu je taky jedna z věcí co je tam fórově navařená - ty sváry popraskaj a pak ta sedačka jednak skřípe a taky už nedrží tak jak má. U prvního faceliftu, tzn. od roku 98 už tuhle část lakovali takže to nebylo tak strašný, ale předface je v mnoha místech prostě holej plech kterej zrezne a popraská. Laboroval jsem s těma sedačkama dlouho, měl jsem kompletně rozebraný 4 kusy (potřeboval jsem zachovat originální stav auta a žádnou jinou možnost jsem neměl, sehnat jiný Cup sedačky nebylo reálný)
  • Belma LE
    Čus. Já mám sedačku z GTV Spideru tuším rok 96 jako křeslo u PC. Drží pohromadě, ale někde uvnitř to strašným způsobem vrže, taky vpředu ze spoda je takovej ohlej plech, kterej vrzal uplně nejvíc, tan jsem musel kleštěma naohybat aby přestal. Sedací plochy jsou z kvalitní kůže, ale boky jsou z nějaké gumové koženky a strašně to praská. Zas je ale fakt, že je zatížená nejspíš víc než v autě, sedím na ní denně cca 6 hodin.
  • Abyss
    tak to je potom dost blbe ked tie sedadla z gtv trpia takouto chorobou. Niezeby som ich zral ale potrebujem nieco co drzi telo namieste pri sportovejsej jazde. auto na tom 40 kovom profile R17 s podlozkami drzi na ceste ako magnet a ja dnu lietam z jednej strany na druhu. A to sa nevajadrujem k tomu nastavovaniu "bocneho vedenia" mam to co najhlbsie a ziaden rozdiel...
  • JP
    Já nevim jaký, nikdy jsem nic takovýho neřešil, všechny svoje auta nechávám v sériovym stavu. Je pravda, že jsem asi vcelku náročnej a možná mam i divný záda, protože třeba v Kappě kterou jsem měl minulou zimu jsem nad sedačkama jásal, zatimco teď mam Audi A8 s S-line sedačkama a přes milion možností nastavení mi přijdou o dost horší (=nepohodlnější) než ty křesla v Kappě. Taky nemam rád celokožený sedačky. Asi všestranně nejlepší sedadla pokud jde o pohodlí i držení těla jsem poznal v Laguně II (nějaký příplatkový polokožený), přestože nesnášim francouzský auta a typický sedadla v nich snad ještě víc:D.

Asi je to prostě o tom co komu padne, ale ty GTV sedačky nedoporučuju předevšim proto, že je to prostě odfláknutej šmejd. Jako pardon, kvalita interiéru je mi u sporťáčku na projížďky dost ukradená, ale bát se kdy se mi za jízdy zlomí sedačka a během vteřiny budu koukat (za jízdy) na stropnici, to je i na mě moc.
  • Abyss
    riesil som tie co predaval Scoupe ( pluskovy interier) nemozem si to teraz dovolit. Nasiel som jedne pekne na nete brutalne podobne pluskovym ale chlapikovy sa to nechcelo poslat takze nic ztoho.TAk som pozeral tie z gtv. Len neviem ci by pasovali. Coupe ma dobre sedacky ale maximalne tak pre pohodlie aspon premna. NA sportovu jazdu su lepsie z feldy ako z coupe... Sedel som vtych gtv sedakoch a su v pohode tak akurat tvrde ale pri dlhsom cestovani by som vyzeral ako otaznik. Ak by bolo nieco v dobrom stave tak by som to aj mozno kupil i ked sa mi to nechce prerabat v pripade ak to nebude pasovat. Ale urcite sa mi nechce cestovat za sedakmi niekam 500 ta a spat km. To by boli drahe sedacky..... :)
  • sebo 1.8 16V
    no tak keď si to nahodil tak aké?Ja by som bral aby ma to do boku vôbec nepustilo
  • JP
    No, zase až tak super nejsou, resp. jsou sice mnohem lepší než v Coupé a člověk se nemusí zapírat kolenama aby zůstal na místě když jede do zatáčky, ale co do pohodlí to žádná sláva neni. Ještě k tomu opěrka hlavy je úplně nesmyslně nakloněná směrem dozadu, takže je tam spíš jen pro okrasu (ale dá se po rozebrání sedačky otočit a pak je v ideální poloze). Kostru maj dimenzovanou řekl bych tak na 5 let mírnýho provozu, pak praskne typicky levá boční výztuha sedáku u řidiče, která je tam docela odflákle navařená a popraskaj i další části, včetně třeba tý aretace - takže pak opěradlo nedrží v poloze, ale volně spadne na zadní sedačky. Taky je to spíš pro štíhlý lidi, kamarád co má asi 100kg už si v tom stěžuje:D. Kdybych měnil sedačky v Coupé, tak bych určitě rovnou hledal něco lepšího, ty z GTV nejsou vůbec žádnej zázrak.
  • sebo 1.8 16V
    v alfinke boli super kožené sedáky
  • JP
    Nevim jestli to jde, ale když si dojedeš ke mě do Roztok tak ti klidně daruju (pod podmínkou že si je fakt odvezeš:D) rozebraný sedačky z GTV a můžeš to zkusit:). Praskla mi aretace, tak jsem sehnal jiný GTV sedačky, přehodil na ně (nesehnatelný) čalounění z těch původních a ty prasklý tady pořád mam (+ čalounění co jsem sundal z těch neprasklejch, ale to je ve špatnym stavu).
  • Abyss
    nasiel som sice tuto temu ale je nezodpovedana... takze slo by to? cisto len zo zvedavosti.... dik