Lakování víka nádrže

• xtryme
    šmirgl =D ten já nepotřeboval =) odstranovač starejch nátěru + speciální kámen na leštění cca 2 hodky práce a výsledek je podobný =)))
  • beky
    No to je pravda.Nj ale pevný a tvrdý je dost.Na živo jsem to neviděl.Ale jen slyšel. tak mě to tak napadlo.Dík za upřesnění ;).
  • sebo 1.8 16V
    Tvrdo chróm nejde len oceľ? Možno sa mýlim nie som strojník
  • Denis 1,9 JTD:(
    Tvrdochrom se používá ve strojírenství jako vrstva, která drží. S dekorativním chromem se to nedá srovnat.
  • beky
    A co takhle tvrdochrom? Ten by měl být ještě lepší .Ale zkušenosti s ním nemám.Jen vím že by měl být mnohem lepší. Mám zato že se i vrchní kroužek na válci tím dělá pokud se nemýlím Měl by snést hodně. Ale to přenechám odborníkům. Co povědí třeba i já zase budu oněco chytřejší.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    pochromování vydrží...
  • Elkar
    přece když to dám pořádně pochromovat tak to je lesk, kterej přežije celý auto ne? a nemusim na to sáhnoutnikdy jinak než hadrem a leštěnkou.
  • JardaITC
    víčko je stejné na každém coupe, tak když píšu, že to zajde, tak to zajde a nemusíš nic zkoušet. Spíš si na to nech rovnou nalepit čirou folii.
  • Abyss
    dam vediet ako sa to bude vyvijat po tyzdnoch. Pripadne necham to obliate vodou a uvidime. I ked dazd neriesim lebo garazujem :)
  • sebo 1.8 16V
    Tiež si myslím ze chróm bude lepši ale možno sa spálim
  • JardaITC
    hezké, ale do prvního deště. Taky jsem to vyleštil stejně jako ty a už je to v háji :D
  • Abyss
    uvidime ako sa tomu bude darit, kazdopadne to sem tam prelestim a este to navoskujem nejakou pastou...
  • Abyss
    zacal som 800, potom 1200 a nakoniec 2500
  • GeriX
    akým jemným šmirgľom si to robil? nechceš to nalakovať? keď je to hliník tak sa to zmatnie rýchlo
  • Abyss
    a ako som to pisal tu ze to nastriekam chrom sprejom tak dobre som urobil ze som to nakoniec neurobil. Zaklad je obrusit poctivo ten lak ( ten sa uz lupe sam a ide to celkom lahko az na niektore miesta) zbrusit smirglom a lestit lestit lestit lestit.... samozrejme vsetko pod vodou to bolo robene
  • Abyss
    3. s vysledkom som viac nez spokojny....
  • Abyss
    2
  • Abyss
    zabudol som odfotit viecko ake bolo predtym, skratka zaoxidovane poodlupovany lak pod ktorym sa miestami drzala voda skkratka ty co to take maju vedia ocom pisem. Pridam par fotiek po 2 hodinach bruseni a 4 hodinach lesteni.
  • Abyss
    ja som sa dotoho pustil lebo som nato uz nemohol pozerat. Stalo ma to jedno cele popoludnie a 35 centov
  • Fugasik
    Držel,chrom drzi vsude...ale pocitej chromovani cca 5set kc
  • sebo 1.8 16V
    ako by držal chróm na hliníku?
  • Denis 1,9 JTD:(
    Naleštění a nachromování by vypadalo krásně, ale stojí to prachy.
    Druhé řešení je naleštění, odmaštění a přelakování čirým lakem, jak dlouho to vydrží, se uvidí, já to tak mám od léta.
  • Fugasik
    Nejprv zmatní a pak začne "černat",já přesto hodil ještě lak (ale jen jednu vrstvu) a popraskalo mi to úplně stejně jak na začátku :o)
  • sebo 1.8 16V
    mno a ako to po čase vypadá? U môjho to niekto leštil ale lak sa začal lúpať
    tak rozmýšľam čo stým
  • Avalloc
    Já osobně jsem víčko od nádrže nastříkal stříbrnou barvou a šlo to do háje nehledě na to že to vypadalo hnusně, chrom je chrom. Nakonec jsem to všechno sloupal vzal sjem to smirglem s větší hrubostí pak s jemnější, zabrousil jsem to brousící pastou a nakonec leštěnkou a je to jako nové, krásnej odraz jak ze zrdcalda :D a mam po starostech!
  • von Raven
    je to myslím leštěný hliník s pochromováním a lakem, sprejový chrom nevím no a s některýma lakama zčerná, ale myslím, že jsem to tu u někoho viděl i přímo nalakováno do černa. Možná by stačila ta otěruvzdorná stříbrná metalíza ve spreji co se používá na opravu alu kol
  • Abyss
    Mam ten isty problem. Viecko je zaoxidovane a olupane. Auto mam v lakovni a popri samotnemu striekaniu som povedal lakernikovy nech sa nato pozrie. Cize stary lak zbrusi striekne to chromovym sprejom a prelakuje. Ak sa mu to nebude chciet tak to urobim sam. Viecko nadrzre drzi na par inbusov. Kup chrom sprej za cca 8eur a prestriekaj to a potom na to nanes lak pre max ochranu. Je to len moj tip ktory urcite bude ok... A to viecko nieje z chromu. Je to akasi zliatina pochromovana a ofuknuta lakom
  • Romik
    Ahojte,
    chtěl bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s obnovou laku na víku nádrže.
    Trochu se mi na jednom místě loupe, tak bych ho chtěl mít v původním stavu.
    Ptal jsem se svého lakoše, a moc se mu do toho nechce, bojí se, že se při odlakování naruší ten kov.
    Děkuji za info :-)