-
23:25:48 28.7.2012
Abbyss počuješ rozdiel ale najprv daj tak isto polaritu alebo odstaň chybu prečo ide koncák skoro do skratu až potom porovnávaj
-
22:27:45 28.7.2012
Nemusite pisat o kvalitnych repro. Viem ocom je rec. Potrpim si na to ale v aute to bude stale hrat naprd pokial neurobis profi upravu. Videl som uz aj basak za 2000eur ktory do minuty odpalil. Mal tam kable ako zo zvaracky. Viem ocom to je...
-
22:27:36 28.7.2012
Ked vies aspon zaklady to je dobre,neni to ziadna tragedia,ked si trosku sikovny za hodinu a pol mas vsetko za sebou :)
-
22:23:52 28.7.2012
Tak neni problem kupit hrube kable. Videl som este 5eur. A pocujem ten rozdiel z praveho a laveho. Az ma boli ucho. Je to hnusne nevyvazene. Do elektriky sa vyznam a radio si viem zapojit. Nepisem ze som profik ale zaklad viem. A ak by ste videli tu gucu kablov co som spoza radia vytiahol tak by bol smiech. Kazdych 20cm bol napajkovany iny kabel. Jak v cirkuse. A rychlo som sa zmylil. Len to riesim preto lebo sa mi to este nestalo. Ak som zapajal radio tak klasicke repro hlbky vysky v jednom a ani som neriesil plus minus. Hralo to a spadla klec.
-
22:05:16 28.7.2012
a to plati aj na kable,ked nemam peniaze,tak to je jasne ze nebudem kupovat drahe veci ked mi staci uplne ten zaklad...ale zapojit uz kvalitu s neakymi kablami aby to hral neako tak to uz je ciganska robota...ale aj lacne veci mozu hrat slusne a to ako?kable!!!kamos mal golfa,mal tam radio alpine vyssej rady cda9853,repro ground zero komp v predu,vzadu ovalne tiez od ground sub a zosik,vsetko zapojene len na radio,a vzdycky nadaval ze to neni ono,a radio blika a nehraje to dobre...kable mal nejake smejd lacne 0.5mm2-ky...tak som mu vymenil kable na 2.5mm2-ky a prve slova co povedal:je to mozne???ano je...
-
21:41:47 28.7.2012
Tak ten dal len za repro 200€ a uz na zosik nemal peniaze...uz repro za 100€ nedal by som na radio,pretoze to neni ziadna hudba...ked nemam na zosik,tak staci repro za 20€ to je jasné...
-
21:35:15 28.7.2012
počul som kvalitne autorádio zaplatiteľné re praky 200e za sadu a nova kabeláž aj prívod od baterky a zvuk podstatne lepši ako nezmysel zo zosilňovacom a neskutočne množstvom reproduktorov za nehorázne peniaze podstatne presahujúce cenu auta
-
21:31:13 28.7.2012
A poriadne reproduktory v ziadnom pripade na autoradio,to nema zmysel,zbytocne vyhodene peniaze...Jo a to neide o kseft,ide o kvalitu!!!Ked ty nedas + 100kc na kable aby ti to hralo lepsie to je mi jedno,ale ja mam rad kvalitnu robotu,preto len doporucujem..a za 5m 100kc to neni ziadna tragedia...
-
21:20:50 28.7.2012
Kabeláž sa mení pri poriadnych rebrách + poriadne autorádio z koncovým MOSFET . A stým priemerom hm ANO ma menši odpor takže menši utlm ci pri dĺžke 3 metre budeš počuť rozdiel zvuku na 50 euro reprakoch to je tvoj názor ak by to zákazník kupoval u mňa tiež to budem tvrdiť. Už som počul manikou ktorý počujú rozdieli medzi OP 5534 až po AD797,LT1028,LT1115
asi som hluchý žiaden podstatný rozdiel ale cenový už ANO
ale asi ten problém ze 5534 mam ešte Philips .
Takže pre kšeft všetko kľudne aj nezmysel:)
-
21:10:20 28.7.2012
Sebo:ty si zapojil radio do mostika???si fakt dobrej,a vysledok??? hraje to ovela lepsie co? kamo trosku musim sa smiat nechnevaj sa :D ale fakt nebudeme sa hadat,ajtak mam pravdu :DD tu teoriu nevymislem som ja,ale ovela chytrejsie ludia,ja za to nemozem ze tak to je...
-
21:01:14 28.7.2012
Abyss:Nove kable!!! pojdes do obchodu,kabel s priemerom 1.5mm2 kupis cca.za 20kc meter,tam ti staci dokopy 5m,2.5 jedna strana,2.5m druha strana,mozna ani tolko netreba,ale radsej aby bol dlhsi ako kratsi a potom to nevies zapojit normalne...Ked ty to nevies zapojit,tak urcite mas kamosa kto rozumie ktomu...hlavne vzdycky davat pozor na polaritu + a -!
-
21:00:45 28.7.2012
krisis
namerané !!!!! a skúsenosti mam Sú to mosFet do mostíka zapojene a nepíšem tu o sínusovom výkone ale o impulze a vyrobci udávajú 4X50w max .Ja sa stebov nehádam mne nič nepredávaš mňa nepresvedčíš ze sa ma vymieňať kabeláž a nič iné poriadne nebudem
-
20:55:43 28.7.2012
ak maš známeho v predajni vyber autorádio a napoj to tam a skus aj maximálnu hlasitosť budeš vedieť ci je rádio OK .Multimetrom zmerať ci nejde odpor pod 4ohm nieje zlý nápad a skontrolovať tu správnu polaritu
-
20:55:33 28.7.2012
sebo:Tak aby sme sa hadali trosku :DDD Autoradio s mosfet koncakom sinusovy(rms)vykon nikdy nebude davat 40w!! vydno ze necitas vela,nemas take skusenosti s auto hi-fi-m...Alpine 4x60w ma 4x27w rms!!! obycajne radio s vykonom 4x50w priemerne maju 4x22w rms!!!Druha vec zu ide o kvalitu,urcite staci aj priemer 0.25mm2 ale notak vyskusaj zapojit reprak s kablom 0.25mm2 a 1.5mm2 a daj hlasitost na max. uvidime ktory reprak bude hrat lepsie...mozno si dobry elektrikar,ja ta nepoznam,ale hudbu robit alebo montovat neviem elektriku do auta je celkom iny svet...kábel je základ hudby,cim vacsi priemer tym je lepsi!!!
-
20:13:39 28.7.2012
Este som zabudol na to ze na pravy reprak ide velmi hruba dvojlinka. Mal som asi 2m tak som ju tam zapojil. Ta strana hraje aj lepsie (silnejsie) na druhu nevyslo a dal som tam kabel z balenia. Oproti tomu druhemu je to vlasok. Ale vypinalo to aj vtedy ak som mal zapojenu len pravu stranu stym hrubym.
-
18:23:49 28.7.2012
AUTOKÁBLE 2,5 mm2
- autokábel 2,5mm^2 čierny
- najväčší činný odpor: 7,98 Ohm/km
- menovitá hrúbka izolacie: 0,8mm
- menovitý prúd: 33A
- max. priemer vodiča 3,7mm
- hmotnosť 31 kg/km
- izolácia z PVC
AUTOKÁBLE 1mm2
- autokábel 1,0mm^2 čierny
- najväčší činný odpor: 19,50 Ohm/km
- menovitá hrúbka izolácie: 0,6mm
- menovitý prúd: 19A
- max. priemer vodiča 2,6mm
- hmotnosť 15 kg/km
- izolácia z PVC
takže zmysel to ma pri prerábeke silnejšej aparatúry nie pri hľadaný chyby zapojenia na re prakoch za 50 euro
-
18:10:48 28.7.2012
a to co mne stačí sa tebe zverovať nebudem živím sa elektrikou už roky Ak by som menil niekomu aparatúru na kšeft tiež budem tlačiť kalerabi čo je treba vymeniť ako aj ty .
Ja keď budem meniť re praky nebudem tam dávať kusy za 50euro a ak je rádio z koncákom MOSFET tak tých impulzných 40w tam dá .On nič také nemení absolútny nezmysel meniť napájacie káble ak nedá ani poriadne re praky
To ako by si radil aby dal do Trabanta nejaký osemvalec
-
16:57:47 28.7.2012
A je zmysel prerobit napajenie audia,neni jedno ze 500wrms zosik bude dostat cez 6mm2 kabel stavu,alebo cez 20mm2 kabel...co je tam nezmysel kapacitor,akumulator je ovela dolezitejsia!!!
-
16:54:41 28.7.2012
Sebo:Mozno tebe staci ten original,co je tam uplne slabota,ale mne nie,ja mam rad kvalitu a ked to bude len radio a 4reproduktory a ovela kvalitnejsie hraje ked tam su normálné kable...
-
12:18:25 28.7.2012
Na normálne rádio prívodný priemer stačí .Naopak ak by už niekto dával zosilňovač + kapacitor je nezmysel neprerobiť aj napájanie audia. Ma obmedzený rozpočet k tým prehodením -+ sa niektoré integrovane koncáky v autorádiách rozkmitajú v skutočnosti sa prehodí fáza
-
23:25:27 27.7.2012
Ked chces kvalitnu hudbu aj bez zosilnovace hlavne nove kable,cim vacsi priemer tym lepsi,a radio priamo na baterku s poistkou,uz nikdy nebudes stym mat problem...A potom uz len nezabudni vypinat radio :)))
-
22:56:44 27.7.2012
Sebo neviem ci tie repro su original. Ale mali obrovske magnety a vyzerali kvalitne. Neviem ci ti pomoze foto. Vysky boli origo. Tiez velky magnet. V palubovke je miesta tak akurat ltt. Krisz, multak doma mam tak to premeram. Len som fakt nedufal ze to bude takto blbnut. I ked je logicke ze cd ma vacsi odber kedze sa musi uz len tocit. Tak to premeram povymienam a uvidim. Lebo fakt ak by bola v prdeli baterka tak si ani neskrtnem. A pozrem aj napajanie. Dik za tip
-
20:42:44 27.7.2012
A ked zapojis jeden reproduktor opacne tak ze + na- a -na +,bude to hrat normalne ale zmiznu basy...A posledna moznost preco ti vypina radio,mas v prdeli koncove stupne,hraje to do urcite hlasitosti ale potom vypina radio,to tak zistis,ze uz aj na nizsom hlasitosti cca.za 2-3minuty mas uplne horuci chladic v zadu na radio...
-
20:24:04 27.7.2012
Jo a CD ma vascsi odber prudu ako radio,ked mas uplne slabu baterku,a ked chces pocuvat CD tak ti bude vypinat radio,na radio nemusi len vo vyssom hlasitosti...
-
20:22:22 27.7.2012
Tak dobra rada aby si nemusel vsetko rozoberat,ale potom ajtak musis :DD Kup si multimeter alebo si pozicaj od niekoho a nameraj vsetke reproduktory ci maju 4ohm-y,vyskove nemusis lebo maju kondenzator,tam nenameras nic,ale aby si mal istotu tak mozes namerat aj vyskace ci neni nahodou skrat...a ked vsetko bude v poho,tak si kup kable min. aby mali priemer 2x1.5mm2,aby hrali aj ciste,zapoj vsetko na autoradio + a - ked trosku tomu rozumies tak + na +,- na -,na radio mas kable s ciernym oznacenim to bude vzdycky -...Tak si kup kable min.2x2mm2 a radio zapoj rovno na baterku a nezadudni na poistku,min.15A...S tym budes mat istotu ze vsetko bude slapat s vyssom kvalite ked radio je v poriadku,ako ma...Len tolko,ked mas neaku otazku tak kludne sa pitaj,audio uz robim cca.10let...
-
14:58:11 27.7.2012
Je dosť volného pľacu v palubovke z boku alebo je to tam narvané?
-
14:54:59 27.7.2012
podla tej schémy skontrolovať či je správne polarita ak bude niečo prehodené tak dat správne a skontrolovať bolo by dobre aj skúsiť len jeden kanál potom zase druhy ci nieje nejaký pošahaný len jeden reprák . Nemecka firma tie asi vyrába v čine alebo na taiwane ale vždy si poriadne skontrolujú tovar a zlý vyradia. Skorej typujem to + - alebo nejaká chyba v zapojení , podla tej schémy je prívod v palubovke a ide na výškový a potom na hĺbkový.
Môžeš od fotiť origo repráky zo strany zapájania ?
-
14:42:39 27.7.2012
tak mam skusit najprv prehodit tie kabliska? A myslim ze repro maju 4 ohmy pokial som dobre videl tak netusim preco to moze blbnut koli odporu.
-
14:38:58 27.7.2012
tak dobrý prejav tých re prakov to to ozaj nieje Ak by mali tých 4ohm toto by robiť nemali .Osobne si skorej typujem nejakú chybu v zapojení alebo to prehodenie + - Magnat je vraj nemecká firma takže si myslím ze aspoň z kontrolou by si poradila . Nepredpokladám že by ich robili v Nemecku
-
13:28:53 27.7.2012
já mám to samé v obyváku, moc repro a moc nízká impedance, a jak to osolím tak jeb a restart jako by se to zkratlo, chce to experimetovat se zapojením, to samé mi dělalo když jsem v autě zapojil jen výšky a na krátký kabel k rádiu
zkus to hodit třeba jen vlevo dopředu (fad a balance) a uvidíš a pak odpoj výšku a zase zkus, podle mě máš malý odpor a tak se rádio vypne
-
13:00:38 27.7.2012
Myslim ze by to mal byt magnat edition 216.
-
11:49:13 27.7.2012
vieš názov reprakov čo si kúpil alebo daj odkaz na ne chcem vedieť ako je zapojená ta výhybka na hĺbkovom
-
11:39:21 27.7.2012
Pozrem sa nato az v nedelu. Dnes uz nebudem mat cas na to. Ale bude sa to tazko teraz zistovat lebo pojdem cez vikend dlhsiu trasu a baterka bude dobita. No uvidime. A dik za schemu. Ceknem a vytlacim si ju.
-
11:38:24 27.7.2012
55 v dobrej kondícii musí stačiť iné by bolo pripojenie aj zosilňovača alebo toho kapacitora.Nič sa baterke nestane ak ju dáš nabiť
-
11:34:14 27.7.2012
na reprakooch prehodenie + - spôsobí rozhodenie fáze nepočul som ze by aj problém zo stabilitou ale v princípe je to možne .
http://www.polak.ch/coupemanual/Volume%202/Wiring% 20diagrams%201800cc%20Part1/Wiring%20diagrams%20Po st-96/37.JPG
nájdeš aj farby drôtov ktoré idú na + a -
-
10:27:26 27.7.2012
A mozne to je ze som prehodil aj droty repro. Preto to blbne. Kostrenie tak ja neviem trcia tam 2 kable zlty a zeleny asi. Neviem ci boli aj predym pripojene. A neviem co je to zac. Ale v baterke to nebude kedze auto startne hned.
-
08:14:31 27.7.2012
Von raven, ak by to bolo vo vyskach tak mi nejde cd ani pocas nastartovaneho motoru. Bolo to zapojene presne tak ako predtym len povodne repro uz nemali vykon. Ked som pridal hlasitost tak to bolo ubohe. Vyskace povodne vobec nehrali. Po zapojeni novych to takto blbne. Ked som vcera dosiel do garaze a vypol motor tak cd hralo asi 20min a vypol som to ja. Neviem kolko by to este hralo. Baterka bude mat teraz 2,5 roka. Ma 55ah a zn. Akuma comfort. Tak ja neviem no.
-
06:53:41 27.7.2012
kdyby ta baterka nestačila utáhnout přehrávač, tak bys spolehlivě ani nenastartoval
Nemáš náhodou na jednom přehozené plus a mínus, nebo odkud máš ukostření rádia a plus rádia? Nebo nemáš výškač moc blízko (krátký kabel) k rádiu? Nebo součty ohmů jsou moc malé, takže jak jsi to napojoval paralelně moc jsi je snížil a rádio vypíná ochranou, zkus odpojit výšky
-
21:47:02 26.7.2012
beky
výkon reprákoch je nepodstatný je dôležitá impedancia autorádio ty dá max 4x30W aj keď reprák znesie 100W hrať bude len to čo vyprodukuje koncák v autorádiu.
-
19:43:24 26.7.2012
Ale baterie by měla mýt životnost 4 nebo 5 roků ty obyčejnější záleží taky jak jezdíš dlouhý trasy.Nebo jí nabíj a změř si když je odpojená jestli se rychlejc nevybijí .
-
19:39:15 26.7.2012
Jo a mrkni na baterku kolik má ampérhodin .A kolik ma repro dohromady příkon.
-
19:28:59 26.7.2012
Ahoj kolikátka je ta baterka co tam máš ?A máš tam i kapacitátor ?
-
15:27:40 26.7.2012
asi ten originál výškový ma v sebe nejaký RC člen inak to nechápem načo by to bolo dobre púšťať cele pásmo do výškového To uz aj Condor magnetofón mal kondenzátor na debničkách dúfam ze sa mi do palubovky vojdu 2 výhybky keď to budem prerábať
-
15:00:07 26.7.2012
ako ide kabel z radia tak pred dverami sa rozvetvuje (tak som to prepajkoval) a ide do vyskoveho a do hlbkoveho. Tak je to na oboch stranach. NAjprv som kable od vyskoveho dal do dveri a tam pripojil na hlbkovy ale koli kratkemu kablu tj. lebo okno ich vytrholo ked som ho spustil. TAk som to urobil tak ako som napisal tu hned na zaciatku ze som to rozvetvil uz pod palubovkou. LEbo to je prakticky jedno ten prud sa tam dostane tak ci tak a neviem ci ma vplyv to ze sa to rozvetvuje. A tie 2 kable co trcia zo zadu tak neviem ci boli predtym zapojene respektive neviem kde boli zapojene. Nejde o nejake pridavne napajanie? alebo nieco podobne? Je zaujimave ze predtym slo vsetko na max hlasitost a po vymene ked to je hlasnejsie tak ma to asi vacsi odber a vypne to. SKocim do garaze a premeram baterku kolko ma. A potom nastartujem a uvidime co mi ukaze. Ale mozno je fakt vybita lebo posledny mesiac som urobil len nejakych 70 km a asi 30 kratkych studenych startov..... LEn fakt dufam ze po vypojeni baterky nezacne blbnut ten imobilizer lebo ma pacne... :D
-
14:05:59 26.7.2012
baterku môžeš odpojiť a dat nabiť nič sa nestane
Podla schémy ide najprv kábel cez palubovku na výškový potom až na hĺbkový reproduktor v dverách je to tak?
-
14:02:13 26.7.2012
Tak ako? Skusim baterku? Ci to bude v radiu a zapojeni repro? Co sa stane ked odpojim baterku a znova pripojim? Nebude blbnut imo res. code?
-
13:37:22 26.7.2012
RC člen je taka náhrada výhybky ale pozerám takú škaredú prefotenú schému a podla nej by mal byt zapojený výškový a hĺbkový paralelne bez RC člena čo si myslím ze je hlúposť .Dúfam ze tu ma niekto schému zapojenia origo Reproduktorov a autorádia v kvalitnom prevedení.
Podla toho co som našiel tam žiaden RC člen nieje
-
13:17:44 26.7.2012
Jaky rc? Neviem co to je. Teda aspon ta skratka. Nevies naco su tie zvysne kable? Kedze sa asi vyznas...
-
12:35:22 26.7.2012
To zapojenie kablov som okopiroval. Skratka vyskac napojeny na hlbkac este pred prechodkou do dveri.
-
12:30:35 26.7.2012
ak používaš novu výhybku bolo by dobre nájsť ten RC člen a vyhodiť to
-
12:03:13 26.7.2012
Prepac, neodpovedal som na tvoju otazku. Vyhybky boli integrovane na uz na hlbkovom repro. Vysky som tiez uz rovno menil. A napajkoval priamo na kabel od hlbiek. Lebo kabel bol kratky a okno ho po spusteni dole preseklo. A jeden reprak slabsie hraje ale to sa mi mozno len zda. A dalsia vec. Z radia mi trcia este 2 kable s dhou tenkou ploskou koncovkou. Zeleny a asi zlty. Co je to zac. Mam zapojene kable: koax na radio, reproduktory 8x kabel a 2 ks kablov cerveny zlty napajanie
-
11:34:41 26.7.2012
no boli niektoré bedne aj veľmi drahé dokázali rozkmitať aj drahé zosilňovače. Ale skorej by som veril ze v dnešnej dobe sa to už nestava ak si menil aj výškový v palubovke aj hĺbkach vo dverách a bola k tomu aj výhybka tak by som zapojil aj tu .Myslím ze FC ma rc člen na oddelenie pásma ten by bolo treba zrušiť v prípade použitia výhybky dodanej k re prakom
-
10:34:59 26.7.2012
Ked som mal nastartovane par sekund a potom som motor vypol a zapol radio tak cd islo na urcitej hlasitosti. Ak som pridal hlasitost tak radio sa zacalo resetovat.
-
10:16:08 26.7.2012
Koncové časti na autorádiu majú už dávno prúdovú ochranu . Reproduktory by nemali isť pod 4ohm . Problém zo stabilitou by sa nemal prejavovať čisto na CD ale skorej na hlasitosti . Doporučujem nabiť tu baterku a vylúčiš jednu z možnosti . Bola k tým re prakom aj výhybka? menil si aj výškove?
-
07:31:45 26.7.2012
Tak ale nechapem predtym mi to slo v pohode a teraz nie. Bude to zrejme tym ze repro maju vacsi odber + vysky este nieco zoberu. Skusim nabit len dufam ze po odpojeni baterky a znovu pripojeni mi nebude svietit code. Ze vraj to zvykne robit. Ale pokial auto bude vpohodicke startovat tak nebudem kupovat new baterku.
-
23:48:12 25.7.2012
skus ju dať nabiť ale v lete aj keď mesiac nejdem sa nevybije v zime po mesiaci kde boli tie mrazí som ani dvere neotvoril čo bola vymetená .Osobne nemyslím ze je to v baterke ale zistíš keď ju dáš nabiť .Ja mam nabíjačku za 19, 90 a super
-
21:57:47 25.7.2012
Zapojil som si dopredu 2 nove repro a po prepnuty v radiu na rezim CD mi stale restartne radio. Predtym mi islo vsetko v pohode ale teraz po namontovani tych novych uz nie. Normalne radio stanice mi idu v pohode pocuvat na akejkolvek hlasitosti ale CD nejde ani na najnizsej. Ale ked nastartujem tak uz CD v pohode hraje. Zalezi od dlzky jazdy ako dlho nabije alternator baterku. Ked vypnem motor tak po 5 min sa opat vypne a zacne sa resetovat. Myslite ze slaba baterka? Ma 2roky a autom som teraz casto nejazdil. Nebolo kedy ale nastartujem bez akychkolvek problemov...