Problikávání vstřiku

• sebo 1.8 16V
    voda narobí divy
  • beky
    Jo to máš pravdu no najednou mi to přestalo problikávat a kolísat otáčky jestli to udělalo to že prostříkli něčím váhu vzduchu ve fiatu ale že by tohle mohlo zapříčinit jezdím do nejlepší mičky v okolí dávám čištění pouze s nanovoskem je možný že fakt zatekla jen voda ? nebo se to vzpamatovalo náhodou ale když jsem tohle auto kupoval tak to taky nedělalo asi fakt až po tý mičce je to možný ?
  • Phoboss 1,8 16V
    Alejandro: Tak tak :D

Beky: nešiju do Tebe schválně, jen mě udivilo že jsi nám pomalu neofotil výplatní lístek na x tisíc a pak se ptáš na cenovky :D :P

vidíš, zkoušej nejprve logické věci... auto není new a má něco za sebou, prachovky a těsnění jsou pomalu na konci svých sil a pak stačí jen bez rozmyslu nechat motor někde na myčce umýt vodou a se nestačíš divit co může být na palubovce za diskotéku... :D ještě pročisti tu váhu a klapku... a na to kde jsou jaká čidla a součástky je asi nej e-per zkus tam sem/tam kouknout a budeš zase o něco chytřejší... není to na škodu :D Taky mám dvě coupe a brzy už bude taky jen jedno ale to bude (doufám) vyšperkované. Ten Tvůj sen je fajn ale to bych asi ještě posečkal až budeš moct na ta svá coupe vystavit veteránské značky... jinak se z pojistek pose** :D
  • sebo 1.8 16V
    ja mam poistku 116Euro na 1,8 nemyslím ze fiat viac poruchový ako iné auta low end triedy myslím ze je lacnejšie udržať v dobrom stave jedno ako pojazdné 2
  • Alejandro
    tak já bekyho chápu, coupe je pořeba mít v páru, jedno je vždy záložní, když to první musí do servisu:) Hodně koní, velká náročnost na servis, který ještě málo kdo umí udělat v ČR...Taky mě už napadlo koupit si druhé, jen bych to finančně nezvlád držet obě v perfektním stavu:)
    Včera mě zrovna na parkovišti promáčkly dveře o 10 cm, samozřejmě bez jakéhokoliv vzkazu, a řešit toto 2krát častějc,no to bych nechtěl:)
  • sebo 1.8 16V
    ešte tak viac báb :)
  • Honza
    jo někdo chce kvalitu, někdo kvantitu.. se z toho vopícháš až se ti to začne srát pořádně..
  • beky
    Jo ale coupe se mi líbí tak chci 3 coupe a 1 barchetu ale to bude ještě trvat no . Jo prosimtě lambádu najdu na který části je někde nahoře u svodú nebo je někde dole ? Jo a ještě bych se chtěl zeptat kámoška má taky coupé 2.0 16V rezonuje jí řadička jako něco jakmile se dostane na 3 000 otáček tak to se nedá vydržet a ještě když startuje za studena tak jí to samo chcípne a je mo divný otáčky se jí držej na nižší hranici než mě ,a při poslechu motoru nastartovanýho za studena to běželo na 3 válce a až se motor ohřál tak to bylo v pořádku.A když jí chtěli dát auto na diagnostiku tak se to vůbec nepropojilo co by to mohlo dělat má coupé teprv 5 měsícú fakt krasavec.poradí někdo? Jo mě už to přestalo dělat problémy poodpojoval sem kabely ke vstřikům a očistil a už to funguje zase normálně nevím na jak dlouho.Děkuji za rady.
  • sebo 1.8 16V
    beky
    más 2 coupe? preboha načo?aj keby som bol multi multi a zase multi miliardár tak si nekúpim 2 rovnaké auta
  • Alejandro
    beky: a proč chceš shánět lambdu? nejdřív ji odpoj a uvidíš jestli to přestane nebo ne...pokud je to lambdou mělo by to přestat dělat po odpojení
  • Coupe20VT PLUS :-D
    když máš opici, musíš mít i na banány...
  • beky
    Phoboss Jo máš sice pravdu.Oktávka by byla možná lepší mín údržby minimální poruchy proto každej vjetšinou má dnes škodovku ale poněvač se chci odlišit trošku navíc coupé je krásný auto ale když se něco vysere stojí to zato se v tý spleti okolo motoru vyznat navíc se bojím abych něco ještě nezkurvil víc v něčem se vyznám ale vím že stačí sebemenší chyba kor v elektrice a je to problém jako bejk viskratuje se něco a spálit někde kabeláže a dělat nově el okruh no to by každej nejrač toho auta zbavil ale ne jen u coupe Ale to už u dost aut.Tak se rač zeptám když je možnost a kdo dnes nechce řešit věci levnější cesty ? JO děkuji za rady ozkusím na co si troufnu jo ještě něco když je vlhčí vzduch tak se to chová normálně ale zatepla to je něco.Děkuju
  • beky
    Phobos mě je 21 peníze mám ale splácím ještě úvěr tak že to není zase tak makoví s penězma měsíčně za úvěr 7950 + bydlení + 2 auta + chodit do práce + určitě si chce každej projet někam károu a navíc chystám generálkovat červený coupe Ale poněvač černý asi bude potřebovat vyměnit nějákou věc tak zase se mi oddálí údržba čevenýho coupe.A už jsem si zvyknul na ty auta obě.Je tenhle fakt těžký pochopit ?
  • beky
    Ahoj všeci.Oskusím tu lambádu někde sehnat a oskusit jí viměnit to bych byl rád poněvač bude určitě levnější, na diagnostice jim to psalo skrat na kostru u váhy vzduchu.
  • beky
    Jo za noví díl 17 000
  • Alejandro
    beky: já bych to viděl na lambdasondu nebo vstřik...ale spíš lambdu...co se stane když odpojíš lambdu?
  • Phoboss 1,8 16V
    beky: nemůžu si člověče pomoct ale kolik je Ti vůbec let? pořád se tady na něco nesmyslně ptáš (jasně od toho je tohle fórum ale x věcí je už napsaných jen je třeba pohledat) a přitom mi to připadá že na tohle (tahle) auta vůbec nemáš peníze. Nejprve se vychvaluješ kolik nemáš aut a že strejda je takovej a makovej a všechno zvládne a umí a pak bys snad chtěl do coupe lít i fritovací olej místo selenky jen aby to bylo levnější atd. Beky jestli každý Tvůj příspěvek má končit větou kolik to bude stát a nebo... to bude asi drahá záležitost. Vykašli se na to a kup si oktávku....
    Základ čím nic nepokazíš: kontakt sprej a prostříkej všechny kontakty co máš pod kapotou, vytáhni si váhu vzduchu a taky ji zkus POŘÁDNĚ ale citlivě pročistit, vytáhni i klapku a udělej taky očistu (sekce návody) zkus koupit new svíčky a pročistit i volnoběžný ventil, zkontroluj těsnost všech hadic, jestli třeba někde nepřisávají falešný vzduch atd atd. tohle není new auto se kterým budeš jen jezdit ale taky Tě bude něco stát...
  • Mertix
    Byl jsi tady v Bolce?Kolik za to chtěli?
  • beky
    To jo ale asi drahá záležitost né ?
  • Coupe20VT PLUS :-D
    no je v hajzlu... sežeň jinou...
  • beky
    Ahoj kamarádi tak jsem byl s tím ve fiatu na diagnostice a napráskalo jim to chybu ve váze vzduchu, smazali chybu a za 3 km cesty házelo chybu znova.Je možný aby problikávali kůly tomu vstřiky ? A hlavně co s tím oni jí vyčistily ale chybuje to pořád. Co s tím ?
  • POL 20VT
    beky: napiš si do jetservisu za kolik ti to repásnou a za jak dlouho, jakou radu tady ještě chceš? :) Bylo by dobrý si to trochu přečíst..
    http://www.jetservis.cz/cenik
  • Johny
    mám na predaj dobré vstreky z 20VT su v CZ. vid sekcia bazar.
  • beky
    Dobře nechám udělat všechny.Kolik stojí cca repas všech vstřiků ? Děkuji za radu kamarádi ;) zítra už se do toho pustím.Aby se ještě neoběvilo ještě něco jinýho .
  • K0K1N 20VT
    Nech to repasovat,nebo kup jetej,ja koupil za 1000 kc a zatim dobry
  • POL 20VT
    beky, dej si všechny vstřiky repasovat jinak budeš furt jen laborovat..
    http://www.jetservis.cz/
  • sebo 1.8 16V
    nebolo by lacnejšie ich nechať premerať a prečistiť
  • beky
    Jo taky si myslím že to dělá vadný vstřik jo pro informaci začal mi to dělat druhý kousek 20V turbo jo a dělá to jen při zahřátém motoru.Kolik stojí noví vstřik ?
  • von Raven
    mi to dělá, když startnu, tak se rožne a zhasne... tohel je zas nějaký blbý kontakt někde, obyč volnoběžný ventil, nebo váha, nebo někde...
  • K0K1N 20VT
    Me to delalo asi to same, az ti to udela,tak nekde zastav a odpojuj pri nastartovanem motoru vstriky,kdyz se u jednoho nezmeni chod motoru,tak je spatnej. Taky me to delalo jen kdyz byl motor zahratej,tak to obcas slo na ctyri valce, zjistil jsem jakej to dela,koupil jetej a byl klid, sice asi po mesici to zacal delat dalsi ale po vymene uz mam pokoj.
  • sebo 1.8 16V
    beky
    ak más novšiu verziu 20V "bez palivového filtra" to môže robiť pumpa u staršej verzii vymeníš filter a jazdíš na novom už ak to začne zadierať jedine vymeniť pumpu to bolo aj u mňa
  • beky
    Díky hoši to to bude ono majitel předemnou měl tu lištu spojenou stahovacíma páskama tak že to měl nejspíš rozebrané on.Jo dělá to až když je motor zahřátý za studena nic až něco málo pod provozovou hranicí 90 začne kolísat otáčkoměr se prohupuje tak ten motor má z toho divnej zvuk přidá ubere prostě jsem rád že to běží a nechcípne a když si přidám plyn tak přestane vstřik problikávat a v pohodě ale v neutrálu se houpou otáčky a rosvicuje a problikává vstřik . ale asi rač navštívím zase servis v pátek jsem to tam měl kůly manžetě na kloubu na poloose u kola byla prasklá tak zavítám znovu.Ale taky myslím jestli čerpadlo nedává špatný tlak a nebo fakt něco zaoxidovanýho.
  • Abyss
    ja som to napisal preto lebo som raz cistil ten plastovy drziak a ked som nastartoval tak mi svietil vstrek. Potom zacal blikat rychlo a potom znova svietil, otacky boli akesi nestale. Preletel som nechtiac cez jamu a zhaslo to. Cely ten cyklus netrval dlhsie ako 5 min potom co som vletel do tej jamy. Od vtedy nemam uz ziaden problem...
  • sebo 1.8 16V
    mne to robilo keď mi odišla pumpa :) ale môže to byt kopec veci diagnostika by asi dačo vypľula
  • Innocento
    Hlavně to nemusí souviset jenom se vstřikovačema...
  • Abyss
    robil si predtym nieco v blizkosti vstrekov? Napr. cistil ten plastovy drziak alebo si to mal rozobrane? Pravdepodobne nejaka spina co sa drzi na tryske.... Vstreky na FC su velmi citlive aj nato ked pohnes so samotnym kablikom...
  • beky
    Ahoj lidičky, Mám takovej problém že když zastavím auto tak se mi tam rosvicí vstřik všeljak problikává.a je to slyšet i na motoru jak se změní otášky někdy mi kolísaj v neutrálu otáčky motor se rozeběhne spomalí a pořád dokola ale nedělá to furt.jen někdy.Čím by to mohlo být děkuji za odpovědi.