1.8 16V akcelerace 0-100 15s

• Tomič
    čus hele taky mi přidíraj zadní brzdy což je asi taky docela nemoc techhle aut..dneska sem to rozdelal vyčistil dal nový gumičky a změna žadna myslíte že ten třmen hlinikovej je ko?protože jinak fakt nevim.pistek je ok ale ve trmenu takový dost dražek.měl ste někdo stejný problem popř pomohlo něco jineho než nový třmeny?
  • Tomič
    teda max 80% zatiženi ale při 6500tis otačkach na trojku
  • Tomič
    tě 9tacu je fakt prda
  • Tomič
    cau honzo sem to čistil bez změny na dyagnostice na to neukazalo hodnotu zatiženi přez 50% a vaha hazela hodnoty i za klidu tak je to asi ni
  • Honza
    pro stilo platí bohužel jedině origo...

zkus váhu očistit, návod tady na netu je, je to analogický:

http://fiatcoupe.cz/rady-navody/cisteni-vahy-vzduc hu-a-skrtici-klapky-na-1-8-16v/

jen to je zjednodušený skutečností, že váha a klapka jsou 1 kus
  • Tomič
    čest někdo fundovanej?jak by se dala řešit špatna vaha vzduchu nějake alternativy a oprava.koupě na vrakačí je dosti nejista když ně to nenechaj odzkoušet a jinou než origo sem nesehnal a origo za 9250kč na to se mužu...jedna se o vuz stilo 1.8 16v
  • Tomič
    popřípadě zhoduje se i z jiným fiatem či alfou?nemužu nic najít..
  • Tomič
    a nemel by ste někdo kolem velkého mezříčí popr i brna vahu vzduchu na stilo 1.8 na odskoušení?
  • Carlos 20vt
    1,8
  • Carlos 20vt
    Ja to mam za 9 podle stopek :-D
  • krisz
    Ja ked som kupil coupecko (16vt) este uplne bolo v serie,tak s bratom sme skocili na letisko a zacali sme testovat trosku,pneu som mal vtedy 205/50/16 bf goodrich tak 40%-ove,na mokro sme jeli dvaja medzi 8.0-8.5s na 100,toto sme skusili aspon 6x za sebou(podla manualu mam 7.5s),druhy den bolo dobre pocasie,tak zase testovat,jeli sme tak 10x za sebou a dvaja sme dokazali 6.8s na sucho :) Stym len to chcem povedat,ze ked 1.8 podla manualu ma 9.6s na 100,tak ked ne na prvy krat,ale na 3-4x uz kazdy musi dokazat aspon tych 10s,alebo 9.8s na 100....
  • sebo 1.8 16V
    No som sa rozhodol aj ja pôjdem skúsiť už som to raz meral šiel som pod 10s :)
  • von Raven
    no tak jste mě úplně poděsili, protože sem to zkusil taky a napočítal jsem taky asi 15s :) kurnik, ale ráno sem si vzal hodinky, vystartoval na 25s a jak bylo 35 tak tam 100 byla a to tam asi bylo i drobné zpoždění než sem vyjel a pak jak jsem se podíval a ještě jsem jel na lpg, kere dole netáhne a nahoře nad 5000 ot už taky ne, tak sem zas klidnější
  • Honza
    sem z lomnice nad popelkou .. tj kousek od Jičína..
  • Tomič
    test při rychlosti 70km na pětku a sešlapnutí plynu se zatížení motoru na diagnostice pohybovalo kolem 40ti procent to asi nebude ok?asi vaha v pr?co vy na to?
  • krisz
    Podla manualu pise cca.9.6s na 100,takze auto v dobrom stave a dobre gumy musi zvladnut za 10s na 100
  • Tomič
    a odkud si honzo?nevim sere mě to nevim ani u čeho začit kamoš ma diakgnostiku tak to zkusíme napíchnout stli na něěco přijdem ale pochybuju
  • krisz
    15s je velmi spatny,mal som predtym aj fiat uno 1.5 75ps a to dokazal zrychlovat za 11s na 100,mal sice len 850kg ale to neni spatny,maximalku som mal 190km/h :),potom som mal uno 1.4turbo 118ps,to bola ina kava,0-100 za 7.8s,max.neviem nechcel som velmy skusat lebo uno je len uno,ale jel som stym 215km/h :D ale modlil som aby nefukal vietor,lebo hned skoncim vedla cesty :DDD
  • Tomič
    zapojeny je všechno nevim zkusim projit veškery hadice paliva plus stli klapla nepřisava ale fakt nevim to časovani snad funguje ale težko říct bych to dal do fiatu ale ti akora vemou penize a stejně se nic nezmění
    takhle to jede co to mám,takže naprd 15 sec je špatný..
  • Honza
    škoda že si z takový dálky.. byhc dorazil a porovnal + okouknul nějaký anomálie oproti mýmu..
  • Honza
    hm rád bych poradil, ale mě stilo jede docela gut (občas se naháním s OII TDI140PS či VW scirocco TDI 170PS, přičemž šíro moc neujede a octu tlačím..) , i přesto, že mam šílenej profuk skrz kroužky a bumbá to olej...

když si dělal rovody- máš vše zapojený, matně si vzpomínám že sem u svýho stila bojoval s konektorem u sání, kterej myslím šel do nějakýho prvku co měl co dočinění s nastavováním VIS (variabilní délka sání..).. pokud máš VISko zkrácený tak to je na spodku mrtvý až to hezký není a chytá se to až kolem 4500ot/min
  • Tomič
    mam stilo,ale to je jedno z vozekem jedu max 5x do roka na okruh z motorkou ale celkově na tom že to nejede to nic nemění :)
  • sebo 1.8 16V
    Mne to nejakych 10sekund robí
  • JP
    Kdybych byl Coupé a majitel za mě zapřahoval vozejk, tak bych ho taky moc pěkně nepovozil:D
  • krisz
    tam nekde je problem urcite,kamosov mazda 626 2.0 16v 115ps mal zrychlenie za 10.5s...1.8 coupe musi pod 10s zrychlovat na 100...
  • jardast
    Mam 1.8 a je to stejny..nechapu pritom nikde jsem nic nenasel za problem... asi jsou to uz vytahany lemry :-D
  • Tomič
    ono to jede vonoběh normalní nic divnýho akorát to netahne..když za to dam vozejk katastrofa
  • Carlos 20vt
    Když jsem přivezl coupe taky nechtělo jet byla prasklá hadice od sání přímo na klapce. Taky rády praskají ty gumové spojky na parohách.Aspon teda u coupe nevím jake sání ma stilo..
  • Tomič
    čest mám stilo ale motor bude podobný jak coupé a od sameho začatku prostě na 98KW vubec nejede zrychlení je 15S a to je slabota novej variator rozvody atd..poradte někdo stli ste řešil něco podobnýho nebo u čeho by ste začali?vahu vzduchu sem čistil dle návodu