-
17:18:56 26.4.2014
Tak spojka je konecne ven :) Diky innocento...Uz len vsetko vycistit,namazat a nova spojka moze ist na miesto :) Dufam ze vela,vela vyydrzi ta spojka lebo nechcel by som znova sundat prevodovku,je stym kurva vela roboty...
-
10:15:16 25.4.2014
Diky moc kamarade vyskusam to takto :)
-
22:45:55 24.4.2014
Ten hliníkový držák sundavat nemusíš. Na něm jsou 3 šrouby kolem hřídele, který drží plech s navařenýma matkama a ten drží ložisko hřídele v držáku. Ty 3 šrouby jsem jenom vyšrouboval a poloosu vyklepnul za unašeč ven. Ložisko zůstalo na poloose a z držáku šlo lehce. Ve viscodrivu je hřídel jen na gumovém o-kroužku. Vypuštěněj olej z převodovky snad už máš :-)
Doufám, že je to stejný jako u 20VT...
-
16:51:27 22.4.2014
Chlapci teraz menim spojku potrebujem trosku pomoc,ako vyndam ten hridel od prevodovky na strane spolujezdce? Tam je drzak na ten hridel to musim uplne sundat?Kurva tam je pristup jak k penezum...16VT
-
15:35:35 6.6.2012
Sem povolil všechny šrouby na převodovce a pořád nešla potvora, a pak po 2 hodinách hledání sem našel ještě jeden šroubek vzadu na starteru(většinou bývaj 2 šroubyky na starteru tak sem to nečekal),tam je přístup jak k penězům na ten starter
-
11:17:29 6.6.2012
to som zažil na stk to auto pozerala hádam aj sekretárka :)To v servise na slovensku keď zbadajú FC tak sa sková ako v tej reklame na poisťovňu pri plnení poistnej udalosti.Ale keď som čítal co treba pri menení spojky by som sa skoval aj ja
-
09:44:31 6.6.2012
tak mi to dělal bratranec, kura 3 týdny v kuse na etapy, protože mezitím dělal ještě dvě další auta, ale spojková sada valeo a jedna prachovka na řízení byla za 3500 dokupy a za práci chtěl jen 3000 tak jsem mu to zarovnal aspoň na 7 rovných. Jinde by to bylo asi na druhý den, ale asi by to pod 10 jít nemuselo.
Jinak autorizované servisy fiat s tím naším coupé mají taky někdy docela problémy, protože se to sem nedováželo a většinu přípravků nemají a půjčujou si jinde.
V jednom jak jsem to vezl na preventivku se seběhli všichni i s ředitelem a ten docela hned kamarádil a že to měl kdysi taky :D
-
17:33:10 5.6.2012
Veelmy pekne dakujem chlapci,uz vidim ze bude 3x slozitejsi ako na UNO vymenit :DDD nevadi poradime sa stym...Sebo 1.8 16v:material stoji medzi 5500 a 7000kc,LUK,VALEO,SACHS tieto znacky mam na vyber,ja som bral SACHS+keramicku lamelu,no a praca ja to urobym sam,ale niekto vymeni za 2500,niekto za 5000kc...
-
16:55:58 5.6.2012
to ani nechcem vedieť koľko stoji cela robota + materiál :)
-
16:27:45 5.6.2012
Nestačí jenom povolit poloosy, od převodovky na stranu spolujezdce vede hřídel, co je spojená s viskospojkou a je uchycená na ložisku u motoru, to se musí povolit a musí to taky ven.
Když už tam budeš, tak odpoj startér a zadní silentblok.
Když budeš mít povolené poloosy, táhla řazení a všechny dráty kolem převodovky, tak zespod motoru je plechový kryt na 4x M6-ten sundej.
Potom si dej hever pod motor, nebo jestli máš žirafu, použij ji.
Následně vyndej pomocný spojkový váleček - od hadice ho odpojovat nemusíš, je tam jenom segerovka, kterou vyndáš a pak vysuneš z držáku.
Pak můžeš povolit šrouby co drží motor s převodovkou.
Trochu nadzvedni celý motor a povol silentblok na straně převodovky, potom trochu spusť motor a můžeš odšroubovat šrouby co drží motor s převodovkou úplně, pak už jenom vysuneš.
Při nasazování převodovky dbej na správné natočení zobáčků na spojce a aby to dobře zapadlo - na 16VT to vypíná spojku taháním, tak je to to trochu složitější, já to poprvé dělal natřikrát.
-
13:00:20 5.6.2012
No kua keď mi odíde spojka bude zase mechanik pičovať
dúfam ze sa tak zle dostáva do každého auta ze by som sa nato vyhovoril:)
-
05:29:52 5.6.2012
na poloosach budeš sekat matice :) druha možnost je po oddělání baterky povolit nápravu :D
-
23:17:18 4.6.2012
no odpojíš poloosy, vyndáš baterku a ten dekl pod ní odpojíš táhla převodovky, pak doporučuju vyndat u řidiče celej tumič i s těhlicí a spodnim ramenem jako jeden kus no a pak už povolíš šrouby na převodovce a hurá s tim ven
-
21:46:59 4.6.2012
jo a skoro som zabudol to je 16VT...
-
21:44:21 4.6.2012
Caote,teraz som prisiel k tomu,ze uz musim vymenit spojku,napiste mi prosim neaky dobry postup aby som nemusel stym makat 2-3tyzdne...uz som menil na uno,felicia,favorit,120,marea,alfa 156 ale coupe je trosku ine nooo..diky vsem