Coupe bez ABS??

• sebo 1.8 16V
    ABS mne zachránilo plechy nešiel som rýchlo ale už by bolo o ďalšie FC v zberných
    Neviem ktorý človek by mohol prerušovaním brzdením konkurovať ABS:)
  • krisz
    Neviem chlapci ale mne ABS v zime hodne pomoze,hlavne ked rychlejsie jazdim a v zatackach a chcem zabrzdit,raz mi fakt zachranil zivot trosku rychlejsie som chcel ist do zatacky bol tak 15cm snehu na asfalte a ked ne ABS tak rovno naburam do steny...ja radsej to nevipnem,u 16vt docela slusne funguje zatim :)
  • Alejandro
    ABS jsem vyřadil hned po koupi auta, podle mě nanic, nauč se brzdit rázně a přerušovaně....klima je fajn ale stojí to dsot peněž,každý rok se něco posere na tom:)
  • sebo 1.8 16V
    ja som na klímu už starý nerobí mi dobre . To bolo raz 38 v tieni nastúpim na 20km do vlaku kde ma až striaslo po 15minutach zase von som videl normálne dvojmo možno mladý sú naučený na rýchle striedanie teplôt ja mam rad v horúčave prievan to mi stačí. V aute len skúsim ci vôbec funguje 1horku vôbec ma to nenapadne zapnúť ale nad strešným okienkom rozmýšľam hlavne kvôli tomu ze nemám defrektory
  • beky
    Čauves.No ale máte víc druhů ABS třeba oktávie mají 3 typy malí střední a velký nejlíp prej brzdí velký ABS prej je rozdíl v nějáký kuličce uvnitř malí abs při brždění na sněhu třeba tak má rychlí cukání pedálu tak že brzdný účinek nic moc střední to už je lepší líb brzdí nerozvibruje ti to pedál jako u malího ABS a pak velký cuká až po větší brzdné dálce skoro není cítit. Na vlastní kůži jsem to Ozkoušel na oktávkách 2011 no řeknu na letních kolech to je poznat hodně na sněhu co tam je za abs.Každý se chová úplně jinak Přitom ABS je jen abs ale nenapíšou asi tip abs co tam máš musíš poznat ty jak ti abs tohle zrovna vyhovuje nebo naopak.
  • Honza
    ABS - na zimu je pro mě spíš na škodu... párkrát jsme už musel místo přímýho střetu s pevnou překážkou zvolit vystoupání na mantinel...to kdžy ABS nechtělo brzdit tak jak já sme chtěl..

99% populace ho ale ocení.. je pravda že sem s ese stilem anučil jezdid powerslidy, kdy mě drží ESP a jedu docela rychle a docela bokem:)

klima - na dlouhý cesty možná ano... sic ji mam ve 3 z 5 aut (původně ve 4 -z tipa jsme ji vytrhl a ušetřil tak pár desítek kg..), ale využívám pouze minimálně.. spíš na rychlý ochlazení interiéru po celodenním stání na slunci, jinak stažený okýnka, schrnutá střecha atd..

• Abyss
    Sebo suhlasim stebou ze abs v zime vyuzijes viac ako je treba. A urcite som nepovedal ze je to blba vec. Ide len oto ze komu sa co viac zide. Ja by som zas nedal na klimu dopustit. Ked mas cestovat v 40C tak je to ako zatrest. Ja cez zimu s coupe urcite jazdit nebudem. Nechcem aby pri mojom vlastnictve bolo v kontakte so snehom a solou. Vynimkou budu suchce vystipane cesty a jasne pocasie. Vtedy budem uvazovat. Uvazujem o kupe seicenta na zimu :-) Ale aj tak si myslim ze mali abs montovat do vsetkych coupe. Tak ako aj klimu. Ide predsa o pohodlny sportiacik kde sa tieto mechanizmy nikdy nestratia.
  • sebo 1.8 16V
    Abyss
    cez leto ani mne ale akonáhle je sneh je to iné Kľudne vyhodím klímu ale ABS ne Inak môj 1 kontakt z funkciou ABS ako keby som stupil na potkana nie na brzdu . Podla mna je to super vec 90% využiteľnosti v zime
  • Abyss
    Mam coupatko 1.8 16V a tiez nemam ABS. A nemam ho zapisane ani v technicaku takze tam zrejme nebolo od vyroby. Neviem a neriesim to mne osobne vobec nechyba. Nemam v plane snim jazdit cez zimu na snehu a lade a cez dazd snim nejazdim tiez. Jazdim snim vyhradne len cez teple a jasne dni kedy je pravdepodobnost dazda 0%. A na suchej vozovke mi je ABS tak na dve veci. Ide to len do spotreby vlacit so sebou dalsich najmenej 20kg haraburdia. Skoda ze nemam ostriekovace svetiel. Auto s H1 svieti dost mizerne a chcelo by to xenony. No nemam v zaujme drazdit fizlov :D
  • von Raven
    ani ABS, ani zadní stěrač, ani ostřikovače světel
  • stefanel 1.8
    ja som mal aj v technicaku zapisane ABS a pri prepise ma policajt vyviedol z omylu :D
  • Carlos 20vt
    Má někdo coupé bez ABS? Nebo jsem jediný? :-D