piskání na volnoběh

• von Raven
    altik zjistis lehce .) najdi svarovaci drat nebo delsi sroubovak, nakopni to, opri ho o to co te zajima a druhy konec si dej k uchcu a uslysis jestli v tom chrchla a skrabe...neco jako stetoskop, predpokladam, ze te nenapadne tohle udelat u tocici se kladky at ten sroubovak nemas durch v hlave :)
  • Phoboss 1,8 16V
    Turok to napsal špatně....

Honzo: před výměnou kladky bylo od toho drážkovaného řemene slyšet takové kvílení, jako že je řemen mooc napnutý (zvuk podobný starému popraskanému řemenu, který mooc napneš)... po výměně oné kladky (která vypadala že je sjetá nerovnoměrně a na několika místech byla i jakoby připálená a řemenu) se objevilo při volnoběhu ono pískání... nemůže to být i ložisko u altíku?
  • Turok
    kladka
  • Turok
    Dělaly se:
    zadni brzdy,
    zadni levé rameno,
    přední brzdy - nové hadičky,
    olejova vana šla dolu - vyčistění a opětovné nalepení,
    trubky k olejovému chladiči - předělání a úprava kvůli netěsnostem,
    výměna spodní kladky - viz foto
    nový motorový a převodovkový olej.

To je asi všechno. Mechanik mi říkal, že je řemen moc napnutý, ale napínací kladka je dost nepřístupná, takže ho neměl jak povolit.
    Auto mám asi dva roky a postupně opravuju věci, keré předchozí majitel zanedbal. Rozvody na tom dělal on a mají najeto asi 20 000. Motor má o dost lepší zvuk než před dvěma lety. V době kdy jsem to kupoval byly prasklé svody takže zvuk hrozny, po zavaření se to mírně zlepšilo, ale taky to nebylo ono ted po výměně mrtvé kladky je zvuk daleko lepší. Je to z problému do problému :( Řešit to chcu, ale chtěl jsem jet na sraz do Třebíče. Dá se s tím dojet tam a zpět? Mám to 250 km..
  • von Raven
    jn vypadá to na ložisko nějaké kladky, kde je napnutý řemen .. kuličky vyjely drážky a vypálilo se mazání a uiiiiiii
    nebo že by až vodní pumpa? spíš asi ale to ložisko u kladky, až se to vyjede ještě víc, bude to takové hrr hrrr hrr hrr a nejvíc to uslyšíš vevnitř :D tak jsem jednou taky napnul kladku a odešly mi ložiska v altiku :D (jiné auto)
  • Honza
    co všechno se dělalo/měnilo krom kladky... zní to jako moc napnutej řemen co lekviduje ložisku u nějaký už jetý kladky..
  • Turok
    Dělal jsem po zimě na autě menší servis, když se dala většina věcí do kupy tak auto píská na volnoběh po zahřátí. Teplota oleje 80, voda 60. tlak oleje 2.8

Má někdo tucha co by to mohlo být? S motorem se nic nedělalo akorát se vyměnila jedna napínací kladka, která byla ůplně ko.

Video zde:

http://youtu.be/CgecY5yE2dI