jezdilo to asi rok na Kejlisově 20vt. auto nejezdilo špatně ale žádnej veletoč to nebyl,Kejlis by asi dokázal popsat jestli to k něčemu bylo,jezdil s tim před i po úpravě.
hmm hmm zajímavé no tak to asi fakt nefunguje leč je mi divné že to tam různý lidé montují. marcely a ty jsi o zkusel i sestavit a vyzkoušet? nebo jsi zkončil jen na plánu?
komory a kolečka v turbu musí být v jakési rovnováze. Velké rozdíly přináší spíš negativa. Zkoušel jsem kdysi dát na origo turbo TB28 větší komprsorovou část a než jsem to rozjezdil a vyzkoušel,řekl mi jeden kluk že to bude stát úplně za prd protože turbínka je moc malá. Měl pravdu,nic to neudělalo protože ta turbínka sloužila jako restriktor = omezovač výkonu :-)
hosi skúste si pozriet toto ten ma hybrida a aspon podla zvuku im to ide o dost viac od spodu ale to tazko takto usúdit ale aspon podla zvuku im to nabieha o dost skôr....
prerabka garetta na hybridne turbo stojí okolo 500-700 eur bez zaruky a podla turba vynimocne viac ja do toho buduci rok pojdem tak dam potom vediet ale ako vravim kamos ma hybrida a 2800 ot plny tlak
Jasne vidite, ze jakekoli silnejsi turbodmychadlo nez seriove, byt hybridni, nebude nikdy nabihat rychleji a tim padem nemuze mit vetsi vykon v nizkych otackach nez seriove.
Je neobjektivni rikat, "me nabiha turbo az ve 4500". Protoze tenhle udaj se diametralne lisi pokud to merite na dvojku nebo na paty rychlostni stupen.
Stejne tak je rozdil, jestli v tech otackach turbo tlaci 1bar nebo 1.5bar.
A mnoho dalsich neviditelnych podminek.
Uprimne radeji ozelim 10-20koni ve nastupu abych mel treba o 50koni vic ,kdyz uz zacne legrace...
Hmm hmm no vidis dokonce 30 tis ale myslim ze aby to jelo od spodu az do plnejch otacek je to slusna cena nez koupit garetta kterej ti tlaci plnej tlak az od treba od 4500 otacek a ne li jeste pozdeji.
viděl jsem i přepínač na výfukovou trubku do tvaru Y a jeden konec normálně a druhý asi otevřený ven ať to líp jde ven.
Na porsche má bratranec taky nějaké rozdělení v místě katu. Hrubá trubka se vším dozadu a vedle další o něco uzší a napojuje se zpátky až víc vzadu a pár hrnců obchází, ale jestli je trvale otevřená, nebo se nějakým tlakem plynů teprv otevře nevím, ale nějaký motorek s přepínáním to nemá
No tak to nevim ale kdyz chces neco poradnyho vetsinou si to musis setavit ze dvou to znamena nekoho kdo ma na to naradi, stroje a hlavne nekolik turb na vyber... ja treba jsem z teplic a v okoli mam chlapka kterej by todle snad mohl udelat dela repase turb a ma jich tam pry spoustu na vyber akorat si tam netroufnu jit bez penez se ho ptat a slibovat jak se tam stavim kdyz nevim kdy na to budu mit. dle meho by se dalo vejit kolem 20 tis asi...
No to by mě právě zajímalo zatím jsem na to slyšel samou chválu :D vím že tu je pár lidí kteří mají možnosti si něco takového pořídit a napsat jak to funguje. Rád by jsem to zkusil sám ale nedovolují mi to finance :( ....
Takové v podstatě mám, , je to možná trochu lepší, ale nepomůže to. Jedině biturbo, s řízeným zapínáním a vypínáním jednotlivých turbínek. Nebo si kup diesel:)
Tak měl bych dotaz většina kluků co má 300 kobylek a více řeší to že jim turbo tlačí až v pozdních otáčkách a co zkusit naklonovat hybridní turbo to jest že výfuková část je ve velikosti menší než nasávací tím by se mohlo udělat to že by to tlačilo dost velkej tlak i v menších otáčkách ne? Zkoušel jste to někdo?