dojezd stahovani oken

• Abyss
    dnes jarny dazdik tak som kus nechal coupe oplachnut. Rovno som natocil aj video stahovania okien. Tak teda posudte sami. PS na spolujazdcovom nemam automaticky dojazd smerom hore je tam dojazd iba dole.

http://tinypic.com/r/2m51d2a/6
  • Abyss
    Morris_3nec: natoc, ja natocim tiez a porovname. obe okna. A dole ide vsetko lahko:D
  • Morris_3nec
    Jo tak to určitě natočím, mám dost známejch z coupé ale ještě mě blbce nenapadlo to porovnat . . . Kdyby bylo třeba koupit komplet stahovačky, asi jedině funglovky co? Z druhé ruky budou stejně "vyjeté" a za kratší či delší dobu pujdou stejně do sraček. Dolů mě jdou jakš takš rychle, ale nahoru je slyšet jak se ten motorek trápí a než zavřu okno, letní bouřka se přežene :D
  • Abyss
    mno mne napr okna idu pomaly dole len ked mam cisto v polohe elektrika. Ked je nastartovane tak to ide by som povedal normlane. Idealne by bolo hodit sem video ze "co je pomale stahovanie okna" aby sme sa rozumeli:)
  • Morris_3nec
    Mě okna taky fungujou normálně ale jede to ted šíleně pomalu stejně jako sebovi. Je normální, že když vysouvám jedno okno tak to jede nahoru určitou rychlostí, když zapnu současně druhé tak se obě razantně spomalí. Je toto normální nebo už to taky celé odchází? Přece to nemůže mít takovou spotřebu aby baterka nezvládala krmit obě stahovačky a tím je zpomalila
  • jardast
    a da se to alespon nejak promazat aby lepe vyjizdelo?
  • BukineQ
    diky tak ja to zkusim :)
  • von Raven
    To je úplně jednoduché. Přímo na tapecu na opačné straně zámku jsou dvě záslepky a dva imbusy, další je nad kastlíkem kde končí madlo a další pod křížovým šroubem krytky páčky na otvírání dveří. Pak ještě myslím 6 šoubků zespoda. Pak sundáš okno co nejníž a tapec vyndáš.
    Pod ním jsou folie a celý mechanismus okna drží na dvou koncích toho bovdenu a jeden šroub drží okno. Prvni okno a vyndej sklo a pak ty dva šoubky a konektor na motorek a je to venku. Mechanismus vyměň. Nasaď okno. Pusť ho dolů a nahoď vrchní část tapecu a pak ho zacvakni, zašroubuj a je to hotovo. Tohle na fiatu fakt sedí perfektně, to třeba na feldě než trefíš šroubek do pohyblivé matice plechu, tak máš nervy v <> :D
  • BukineQ
    von raven:dekuji ti a jeste jedna otazka jak to z tech dveri dostat?diky
  • von Raven
    spíš nedá, ona je tam ocelová spirála a ocelové kolečko motorku s ní točí jako se šnekem, ale celé je to v umělé hmotě a jak si to jednou vyjede drážku, tak to v tom místě prostě uhne a kolečko nezabere do spirály a nepohne se sklo, nebo naopak v konci nezabere a nemá odpor a nevypne jednotka
  • sebo 1.8 16V
    Dá sa to otváranie nejako re pasovať ?Lebo mne to otváranie ide ako psovi sranie
  • von Raven
    to bude spíš v tom bovdenu, asi je dole ojetý, to musí motorek zastavit a tím zastavením vznikne odpor a jednotka odpoji, pokud se tam protáčí, tak odpor nevzniká a jednotka nevypíná...
  • BukineQ
    mam problem s oknem ridice kdyz ho dam dolu tak dole nevypne a moturek jede furt nahoru normalne vypne,uz jsem vymenil moturek i tu jednotku na stahovani oken a porad to dela to same nevi nekdo co stim muze byt?