Odlehčený setrvačník - pomoc!

• Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    protože integrála je už "silné" auto,je téměř jisté že bude mít velkej přítlačák se správnou roztečí dírek. tutovka to ale není a tak je to trochu risk. přítlačák ze 16vt pasuje i na 20vt a ten jsem měl na dedře 8vt = kouzelné italské skládačky :-)
  • Avalloc
    V tomhle jsou nějaký záhady teda :D
    Podle čísla produktu OIV/LA86/P se opravdu jedná pouze o lamelu, ale v tomto shopu to mají vedený jako set (lamela+přítlačák) -

http://www.competizione.cz/13/Coupe/2.0%20Turbo%20 16V/spojka-omp-oivla86p-506.html

Ale problém nastává v případě, kdy by jsis u nich chtěl koupit samotnej přítlačák na coupé, to u nich má označení OIS/LA87 a stojí cca 3800,-

http://www.competizione.cz/13/Coupe/2.0%20Turbo%20 16V/oisla87-471.html

správně by mělo být na Fiat coupé 16/20 vt označení přítlačáku jak uvádíš OIS/F167, což stojí kolem 9-10 tisíc. Takže ta jejich sada OMP se skládá nejspíše z toho přítlačáku OIS/LA87
    Teď je otázkou jestli by ten přítlačák vůbec pasoval, neboť je určen pouze na Lancii Deltu (1st series 2.0 4WD/ 2.0 Integrale 8V/ HF 2.0 Integrale), ale ta by měla být shodná s dílama na Fiat coupé, nebo jen s typem 2.0 Integrale 16V?
    číslo co uvádíš je pouze odpružená lamela,přítlačák má číslo OIS/F167 a bylo by to dalších cca 10 navíc. Lamela ti bude pasovat na 16vt i 20vt
  • Avalloc
    Dostal jsem nabídku na výrobu setrvačníku...ocelový setervačník lehký včetně dynamického vyvážení - cca 9000,-Kč, tak jenom doufám, že ho nemusim kvůli té spojce kupovat (asi bych za to ani tolik nedal)

Až si to budeš číst Marceli, tak mi prosím poraď, automechanici by mě asi zabili, kdyby při výměně spojky zjistili, že tam nepasuje ta OMP sada :(

• Avalloc
    Mam 16vt, tak nevim zda to bude pasovat jako u 20vt, ale ta OMP sada je totožná i pro 20vt. (Jedná se o sadu OMP OIV/LA86/P)Dočetl jsem se tu na foru, že je to celkem vhodná náhrada za seriovku, pokud má auto pár koníků navíc, ale neuvědomil jsem si, že ikdyž je to sada určená pro fiat coupe 16vt, že k tomu budu muset ještě shánět půlku věcí :( Ložisko tam určitě taky neni, to by stačila druhovýroba např. od VALEA?
    pokud jde o 20vt tak bude pasovat v pohodě. nezapomeň si pak orovnat plochu pod lamelu a naladit správné předpětí přítlačáku. jo a v té sadě asi chybí i spojkové ložisko že?
  • Avalloc
    Vypadá to tak, že si ho budu muset někde nechat na zakázku vyrobit co? :( To jsem si zadělal do bot :D
  • Avalloc
    Řeším další zásadní problém, spojka mi už jde pomalu do háje, začíná prokluzovat, tak jsem si objednal odpruženou OMP spojkovou sadu která se ovšem skládá jenom z přítlačného talíře a z lamely. Vůbec jsem nevěděl, že sada neobsahuje i setrvačník a v tom je problém, protože nebude sedět se sériovým litinovým setrvačníkem (má 228mm).
    Pro použití se sériovým setrvačníkem je zapotřebí spojka s průměrem 238 mm. Takže jsem docela nahranej... teď to hlavní, kde seženu ten ocelovej odlehčenej setrvačník aby mi tam ta OMP sada seděla????

Díky moc