Vymena termostatu a spravne odvzdusneni

• JardaITC
    detail
  • JardaITC
    opravdu tam imbus je, ale nikdy jsem ho nepoužil
  • JardaITC
    Nevim abych nekecal, ale já mám starší revizi, tz, žádný bypass tam nemám a tuším, že ani odvzdušňovací imbus, ale pro jistotu se ještě podívám.
  • PhoB
    Zrejme novejsi revize motoru 20vt uz meli bypass hadicku z mista, kde je u starsich ten odvzdusnovaci sroub(ve vodni galerii za vyfuk svody).
    Tzn pokud mas hadicku, tak se to odvzdusni samo, pokud nemas, tak musis rucne odvzdusnit povolenim sroubku. Tod vse.
  • Milda
    u 1.8 stačí povolit ten na chladiči. A je to šroubovák. Teda na mém r.v.99
    Ostattní motorizace nevim....
  • DooM 20VTLE
    Tak jak to teda je? Co se ma vsechno udelat?
  • Kefalín 20V
    ahoj
    nevím jak 20VT, ale na 20V se ještě musí odvzdušnit na hlavě - imbus a ještě je odvzdušňovák na hadicích co vedou k topení
  • DooM 20VTLE
    diky moc
  • sebo 1.8 16V
    je to z plastu ten kohútik pomôže to streknúť WD je na to treba šróbovák alebo imbus?
  • Milda
    U 1.8 taky a kohout se na nachází na chladiči nahoře - když se díváš na kapotu před autem tak v levo na proti rozvodůnm. Pozor, rád se láme. Ale okud to drží dobrou teplotu, ale pokud je teplota ok, tak nemá ani cenu to dělat....
  • sebo 1.8 16V
    treba to odvzdušňovať na všetkých ? Aj na 1,8 ?
  • JardaITC
    Vodu vypustíš tak, že odpojíš hadici co vede k turbu, dá se tam nejlépe dostat. Výpust nikde nenajdeš. Odvzdušníš to tak, že naliješ kapalinu a pak vytočíš na pravé straně chladiče plastový kohout, jakmile poteče jen kapalina, tak máš odvzdušněno. Jinak po ujetí pár kilometrů ti stejně trochu spadne hladina, tak doleješ.
  • DooM 20VTLE
    Mohl by mi nekdo poradit jaky je spravny postup pri vymene termostatu u 20VT? Mam ted chvili cas rad bych si ho vymenil sam. Kde se da vypustit chladici kapalina a kde jak ji spravne potom odvzdusnit. Nerad bych neco podelal. Diky

Termostat uz snad zvladnu vyjmout, ale asi to bude drbacka videl jsem nejaky anglicky navod s obrazkama :)