Provozni kapaliny - velke mrazy

• sebo 1.8 16V
    skus prelepiť samolepiacou fóliou "ochranou" cena asi 1.5 eura Ja prelepujem mriežku aj otvory na nárazníku trvá to asi 5 minút ako to tam nahodíš . A ak urobíš zbadáš rozdiel
  • LWQ
    Warhol: tak me pres vikend nezamrzlo nic, jen dneska rano v cca. -20st. se motoru a baterce opravdu moc nechtelo ...

Jedine co sem poresil, ze sem v nadobce vymenil modro-zelenou kapalinu za nove koupenou ... :-)

Docela v patek mazec, kdyz sem jel vecer cca. 160km a behem toho se motor neohral nad 80st. a to ani pri zpomaleni ve mestech a to sem mimo mesta jel tak prumerne 100km/h ...
  • Warhol
    ostrikovace
  • LWQ
    POL 2OVT: proto se ho taky ptam :-D

Luxor: stavitelnej podvozek,jo ? :-D
  • POL 20VT
    jestli je tenká hadička nebo tlustá je uplně jedno! Záleží jen na koncentraci a stáří nemrznoucí kapaliny! Kdo má na -30 tak těch -30 na 100% nezamrzne! Nepište tady zas bludy! :-)
  • LWQ
    Sem nasel :-)

http://eshop.autobenex.cz/sk/sortiment/univerzalni -dily/maziva-a-naplne/kapaliny-ostrikovacu/?skt=55 69.1.0

http://eshop.autobenex.cz/sk/sortiment/univerzalni -dily/maziva-a-naplne/kapaliny-antifreeze/?skt=556 9.1.0

Co myslite ? :-)
  • LWQ
    Warhol: co ze ti zmrzlo ?

A jaka je tam vlastne sakra kapalina chladici ? Cervena ?! :-)
  • Luxor
    pružiny +100mm :-)
  • Warhol
    do -30 ti v tech tenkejch hadickach zmrzne, ja mam do "-40" a jeden um mam zamrzlej
  • LWQ
    Ahoj vsem,

rad bych se zeptal - mam v FC 1.8 a bezne parkuju v temperovanych podzemnich garazich a i dik tomu mam bezne zimni provozni kapaliny, tedy do -19/-20st.

Ted vsak mam v planu cestu do hor, kde teploty maji padat i dost pod -20st. a tam bohuzel musim parkovat venku.

Mam tedy v planu koupit smes do ostrikovacu do -30st. a chladici smes taky do -30st. To by melo stacit.
    Ostrikovacku doleju, mam tam ted jen par deci, ale jde mi o to, jak dostat chladici kapalinu do obehu, kdyz tam mam plno. Jak a kolik toho vytahat ven a dolejt tou "lepsi" chladivkou ?

A jake dalsi opatreni (krome dobiti baterky a folie na sklo) byste doporucili ? Napriklad zacpani mrizky masky kvuli podchlazovani motoru ? Nebo prehozeni deky pres kapotu aby to tak rychle nevystydlo ?

Diky predem vsem ! ;-)