E85 ??

• Hendrych
    ..ještě jsem někde četl problémy se startováním v mrazech u motorů "bez úprav". Jezdíme 4 auta s E85 v poměru 1:1, STILO 1.6 a 2.4, DOBLO 1.2 a PUNTO 1.4 a nikdy nebyl problém se startem i při těch současných -15 a více.
  • Jakub
    Kdyby měl někdo zájem, tak tady je pěkné PDF s zapojením. http://www.e85ka.cz/navod.pdf
  • sebo 1.8 16V
    ak to niekto na slovensku nájde kde čapujú E85 nech dá vedieť
  • Hendrych
    Do Coupé jsem to zatím přidal 2x, poprvé asi 3:1 a potom 2:1 s benzínem 100. Žádnou výraznou změnu čehokoliv jsem nepozoroval. Dřív jsem s tím začal u PUNTA 1.4 16v a dávám to tam asi půl roku v poměru 1:1. Spotřeba je vyšší, něco přes 0.5 litru, jede to dobře, až teď /při aktuálních mrazech/ to při rozjíždění studeného motoru trošku zlobí, ale doslova několik vteřin, jinak OK.
  • sebo 1.8 16V
    Ja som hľadal a hodne o tom a že boli prípady objavenie netesnosti v celej palivovej sústave hlavne pri použitý čistej E85 .Ja som to neskúšal nemám kde na slovensku neviem že by bola jediná pumpa kde sa dá načapovať .A ak tu budu ľudia písať ze FC na tom chodí bez chyb tak budem veriť . http://auto.idnes.cz/automoto.aspx?c=A101005_15200 1_automoto_fdv
    A dokonca v češtine :)
  • Carlos 20vt
    Škoda ze Mistr Ph ob není vsude:-) to mam docela daleko. Ale cuká mi to v nízkých otáčkách kolem 2,3 tis. Potom výš je to OK. Nemyslím ze je chudá směs ale ze to bere neaky bordel vodu a tak.. vymenim paliv.filtr a uvidíme
  • Inkvizzi
    nevím jestli připomínky s těsněním jsou na místě... co jsem tak o tom pročítal, tak jsem se dočetl že to může rozežírat tak max korkové těsnění nějaké:-D a na hadice a nic to taky vliv nemá...
  • Jakub
    Takze kdyz si pak poridim E85 jednotku tak tam nebudu mit prepinani benzin/e85 jako to ma lpg?K tomu nestartovani a cukani, slysel jsem ze je taky potreba vymenit svicky za special BOSH pro LPG a dat propustnejsi vzduchovej filtr- nejlepe KN, pak by to melo byt bez problemu.
  • Scoupe
    ono se taky musi upravit tlak paliva, vic vam k tomu rekne mr. Phob pripadne i naladi an cise E85.. :)
  • sebo 1.8 16V
    lieh ma vraj nižšiu výhrevnosť ale že by to nekúrilo vôbec :(
  • Carlos 20vt
    Mam další poznatky:-) netopi to vubec:-) a začíná mi to trochu cukat.. start studeny byl trosku horší je třeba přidat plyn aby chytil

• Carlos 20vt
    Není potřeba prestavovat jenom nalejes a jedes. Tu jednotku si ale muzes namontovat Sam jenom odpojis konektory od vstriku prepojis to a hotove
  • Jakub
    A neznáte někoho kdo by kvalitně za rozumný peníze přestavoval na E85?
  • sebo 1.8 16V
    vraj to vysie oktánové číslo "navýšenie" človek využije človek len pri turbo motore a vysokých otáčkach Bude zaujímavá životnosť tesnený
  • Carlos 20vt
    Tak jsem taky nalil 20litru etanolu a poznatky jsou takové: auto Mene topí asi jediná nevýhoda chod motoru je takový plynulejsi a klidnejsi, výkon je vyssi hlavně ve vysokých otáčkách 5000+. Spotřeba Nevím asi stejná a ještě Nevím jak bude auto startovat studené..
  • BukineQ
    honza me na to bez problemu FC jezdi a origo jednotka a lambda to taky zvladaj kdyz das pul na pul ale je to podle kazdyho musi to nejdriv vyzkouset treba ctvrtku e85 a zbytek 95 a pak uvidi...
  • sebo 1.8 16V
    Honza
    mno tie názory sú aj aj treba vyskúšať asi lepšie 50% na 50% z klasickým 95 benzínom .Na slovensku myslím nieje ani jedna čerpačka .osobne chcem skorej dat prerobiť na LPG Myslím ze ak sa v EU povoli ťažba bridlicového plynu nebude cena LPG viazaná na priemernú cenu ropy Plynové zásoby sú až 4 krát vyššie ako zásoby ropy .Že to neje celkom nereálny predpoklad je pokles ceny plynu v USA z maxím 13 000 dolárov a n 2500 dolárov za termálnu jednotku.
  • Honza
    nebude všechno v pořádku... už jen díky jinýmu stechiometrickýmu poměru při hoření... to seriová řj a lambda nemá šanci uřídit, ani nějaký mixy...

jen pro zajímavost:

http://tommutuning.cz/tommu/images/stories/O_uprav ach_motoru_5dil_%28E85%29.pdf

http://tommutuning.cz/tommu/images/stories/O_uprav ach_motoru_4_dil_paliva.pdf
  • stefanel 1.8
    Takze ak zacnem liat do mojej 1.8 e85 miesto 95natural, tak bude vsetko v poriadku? Clovek musi spekulovat ked najazdi 3000km mesacne a ben stoji 1.51
  • Scoupe
    tak stanic je mene, ja sem delal vice uprav na jednou teda ne ja ale Phob..:) takze ti nereknu prinos samotne E85..
  • sebo 1.8 16V
    asi to treba ďalšie testovať ako sa prejavy na FC ale sem tam načapovať a prečisti vstreky tým plánujem aj keby to malo mat o niečo vyššiu spotrebu .Vraj by to mohlo "žrať" tesnenia
  • Jakub
    A výkon je znatelně vyšší nebo ne?A není problém s čerpacíma stanicema?
  • Scoupe
    moje 16VT jezdi na cistou E85ku
  • Warhol
    jo je, cechach nesmej vyrabet cukr, a na polich se pestuje repa ve velkym, a nejspis budou zase letos zdazovat pivo
  • Coupe20VT PLUS :-D
    v tom bude nějakej háček...
  • BukineQ
    tankuju to uz asi mesic,davam pul nadrze e85 a pulku benzinu a nepotrebuju tim padem ktomu ani novou jednotku :)a je to trosicku znat ze auto ma lepsi vykon ale nejhezci je na tom ta cena usetrim ted daleko vic penez za phm:)
  • Carlos 20vt
    Zdar zkouší zvás někdo toto palivo? Ja obědnal novou jednotku a budu zkoušet asi za 14 dni:-D Na subaru foru si to chvali hlavně u turbo motoru..spotřeba stejná a výkon pry znatelně vyšší tak proč do toho nejít?