problem s teplotou motora

• sebo 1.8 16V
    taka sprostá otázka nemôže byt naprd vodná pumpa? Aby vyvrela voda v zime no neviem mne by to musel byt termostat zaseknutý v zavretom stave
  • Luxor
    2 Johny: termostat který se mi zasekával uvnitř o čidlo byl ještě určo originální z fabriky, pak jsem tam nacpal nový Behr Thermot termostat když jsem to měl venku a do něj už jsem to delší čidlo radši necpal - dal jsem rovnou zpět to kratší originální-starší :-)
  • Shaman
    Mal som to iste. Po vymene termostatu to prestalo. Podla mna vadny termostat alebo netesni gumička pod termostatom.
  • Hi-Fick Coupe
    no takze dnes som si skoro zavaril motor... lebo mi teplota vyskocila az na dobrych 120 stupnou voda sa vyparila a ci som isiel 100 alebo viac ani ventilator ani napor vzduchu nestiahla teplotu...dal som tam stary co bol predtym a teraz sa mi sice nezohreje tak rychlo auto ale aspon nezavarim motor
  • Johny
    Luxor aký termostat to bol? Ten čo sa tam dával mal o jednu dieru navyše, zablednovali sme ju skrutkou, inak tvarovo vyzeral uplne rovnako.
  • Luxor
    mě to dělalo o pár mm delší čidlo teploty vody - zasekával se o něj termostat... ve Fiatu mi ho prodal že je do coupé ale evidentně bylo spíše jinam i když přidělat se tam dalo :-)
  • sebo 1.8 16V
    Kefalín
    tiež jedna z možnosti a myslím ze aj reálnejšia podla jeho popisu . Nieje správny ten pokles mimo mesta na 60-70 to by mal byt termostat zatvorený to by svedčalo vadnému termostatu ale ten rýchli nárast teploty už na termostat neukazuje .Mi to pripadá na kombináciu 2 závad na chladiacom systéme
  • Kefalín 20V
    přesně takto se mi choval motor, když mi netěsnila hlava. Když se jelo mimo město, tak to stíhalo uchladit, ale když jsem zastavil třeba v koloně nebo na semaforech tak hned 90 a výš. Ale nechci tě děsit snad to je termostat. Já jsem tam tenkrát zkusil dát vykuchaný termostat bez vlnovce a dělalo mi to taky.
  • sebo 1.8 16V
    by som skúsil funkciu termostatu podla mňa podla tvojho popisu nieje dobrý . Ja som menil termostat a reguluje v pasme 88 až 93 aj keď idem mimo mesto aj v meste v tejto zime . Akú ma ten termostat "otváraciu" teplotu na 20VT ? Najjednoduchšie chytiť hadicu veľkého okruhu kedy sa otvorí termostat . Co uvádzaš ten popis mi to robilo presne na starom termostate
  • Hi-Fick Coupe
    nazdar pani mam 20VT a po vymene termostatu za uplne novy mi teplota motora skace. Napriklad idem normalne cca 90 km/h a ochladi sa na 60-70 stupnou ale akonahle spomalim a chcem sa dajmetomu otocit tak behom 15 sekund vybehne na vyse 90 stupnou.viem ze 90 stupnou je prevadzkova teplota motora ale jazdou cez mesto mi to vyskoci aj na 100 stupnou,vody je dost a popritom ventilator zopne...Skuste mi poradit dakujem