-
19:12:43 17.2.2013
Sanko ahoj nemas prosim ta este tie pripravky na rozvody?
-
21:59:49 22.4.2012
-
20:52:58 22.4.2012
Charles co je v HK za tuning?
-
21:17:53 19.4.2012
No mě teď pátek ani sobota moc nevyhovují...v neděli odpoledne bych mohl. Stavíme garáž právě taky :D A další víkend mám v plánu jet do Hradce na tuning..
-
18:35:17 19.4.2012
Sanko:Je mi líto, ale v pátek ani v sobotu to nedávám, neva, tak třeba někdy příště.):))Není všem dnům konec. . .
-
11:18:28 19.4.2012
Abraxas: mě by to spíš vyhovovalo buď v pátek, nebo sobotu. V neděli stavíme garáž.
Ideální by byla ta sobota někdy dopoledne ;)
-
09:51:55 18.4.2012
Ahoj, prima, že jste po většině pro sejšn. Mám návrh, co takhle dát spicha tuhle neděli 22.4. odpolko, třeba někde pod Kuńkou. . . ? Ale nevisím na tom, je to jen návrh, změna nebo jiný návrh bez problémů skousnu. Já jen, že tenhle týden můžu, příští ne a další fakt nevím. . ..):))
-
10:09:05 17.4.2012
Já tady ještě u Agipky občas potkám zelené Coupe 2.0 20V, nevíte koho je? :) Jinak co si dát sraz někdy o víkendu? ;)
-
17:07:48 16.4.2012
Pro mě by to zase takovej problém být neměl...řekněte kdy a kde :)
-
12:14:36 16.4.2012
Charles, Abraxas: určitě bychom se mohli sejít, jen se domluvit kdy ;)
-
23:39:29 14.4.2012
Ahoj kucííí, v okolí Hradce Králové a Pardubic větrám svýho šmoulu 20VT já. Pokud budete dělat nějakej ten srazík v okolí, ráda se přidám, teda pokud Vám nebude vadit, že nejsem šmoula.):)) Jináč jsem ráda, že tady v okolí vůbec nějaký kupéčka jezdí. Bydlím tady rok, ale zatím jsem neměla to štěstí potkat se s někým . . . podobně italským :-) Kontaka na mě:
ivanastohrova@seznam.cz
-
23:04:21 11.4.2012
Tak jsem rád, že aspoň někdo tady v okolí má pořádný auto...takže když uvidíš žlutou Deltu, tak jsem to já na 100%, jiná žlutá, navíc v Zender úpravě, tady nejezdí.
Pokud jde o coupečka, tak vím o jednom oranžovém 20V, o žlutém 16V (s bouchlým pravým zadkem) a ještě občas někde vidím toho šmoulu 20VT. Jinak zavadit o itala je někdy docela problém :( takže třebas někdy můžeme dát spicha na chvilku na pokec, ne?
-
19:13:10 9.4.2012
Fugasik: nechápu proč píšeš abych ho dal k Malečkovi jestli nešlape. Jsem tady psal dávno , že auto už je opraveno.
Jinak o Malečkovi mi ani nemluvte, ten mi může ....
Charles: jj, taky jsem tě viděl v Deltě :)
-
23:15:29 8.4.2012
Pokud furt nešlape tak zkus u HK-Černilov Pana Malečka
http://www.automalecek.cz/cs/
-
19:30:55 6.4.2012
Ahoj Sanko,
tak pokud ti to jezdí, je možné, že jsem te včera viděl v Pce na světlech u Areny?? Bylo tam tmavě modré coupe 20V, ještě jsem se koukal a uvnitř seděl nějaký mladík. Já jsem stál ve vedlejším pruhu, žlutá Lacia Delta HPE.
-
22:01:22 1.4.2012
Jo měl jsem to pomotaný, nemyslel jsem HÚ ale to rozmezí mrtvýho bodu.
-
16:45:15 1.4.2012
Marian: Nepleteš si to s něčím jiným? Hú 2°před čím by byla?
To stupňování je jenom o tom, kdy se otvírají ventily před HÚ. A to je u každého typu motoru jiné, samozřejmě. Horní úvrať se nastavuje na prvním válci jako referenční hodnota, a potom podle přípravků přesně nastavíš vačky do dané pozice.
-
10:20:06 1.4.2012
Nemyslel jsem že každé ho má jinde jinde. Všechny stejně, ale třeba plácnu 2° před. Jo a děkju za vysvětlení.
-
09:51:49 1.4.2012
proč by měli bejt jinde? ve fabrice na to maj mašiny...
hlavně řešit přesnost rozvodovýho mechanismu hnanýho řemenem je poněkud zvláštní... vlastní pružnost řemenu je shopná změnit nastavení taky řádu několika ° otočení klikovky...
-
09:46:42 1.4.2012
Takže z výroby jsou rozvody 20VT nastavné přesně v HÚ, né třeba někde +- jo?
-
08:47:02 1.4.2012
jinde to jde.... 0v HU nebo DU může nastat v rozmezí cca 5° otočení klikovky...je to tzv mrtvej bod
je to daný kinematikou klikovýho mechanismu a závisí to na zdvihu, délce ojnice a offsetu pístního čepu vůči ose klikovky.. (bejvá zpravidla 1-2mm)
přesně HU nalezneš tak že si vemeš úhloměr pístem najedeš třeba na 5mm před HU, úhloměr vynuluješ. otočíš motorem na 5mm za HU a odečteš stupně otočení... vydělíš 2 a o tuto hodnotu se vrátíc a měl bys bejt na přesný HU, ne někde v rozmezí mrtvého bodu
-
15:25:14 31.3.2012
Když jsi přetočil klikovku přes HÚ tak ti na manometru hned změnila hodnota? Mám pocit že tam je ta 0 plus minus jeden zub. Tak proto jsem se ptal. Zajímalo mě to kvůli časování ventilů.
-
13:28:13 31.3.2012
Nulu ti to bude ukazovat v HÚ a v DÚ. Jinde to přeci nejde.
-
00:03:16 30.3.2012
no jo ale já měl za to že v horní úvrati je mrtvý bod čili tu nulu ti to bude ukazovat nejenom v jedinym bodě.
-
19:44:51 29.3.2012
Martian 20VT Plus: dělám to přesně podle autodat, který mám v PC. Protočit motorem aby první válec byl v horní úvrati(to poznáš podle těch hodinek)a podle přípravků zkontroluješ jestli jsou správně vačky, když nejsou, tak shodíš řemen a vačky nastavíš na přípravky. Pak nastavíš rozvody a je to :)
-
17:40:10 29.3.2012
nadhera... gratulace a moc ti preju super povoz..;)
-
15:20:18 29.3.2012
Sanko,nehledej FIAT servis a otevři si vlastní.:-)
-
13:06:57 29.3.2012
Sanko, zajímalo by mě jak se ty rozvody měří. Mrtvý bod v HÚ. Jestli přesně mezi, nebo kde...dík.
-
11:02:12 29.3.2012
bez motoru..
-
11:01:23 29.3.2012
pěkně nula :)
-
11:00:44 29.3.2012
nastavení rozvodů přes přípravky na NULU :)
-
10:59:49 29.3.2012
Tak konečně je Coupe opraveno na 100% :) Nechtělo se mi to přes zimu řešit a tak jsem si ho zazimoval a pustil se do toho až teď začátkem března. Nakonec byly závady následující: Skočené rozvody o 2,5 stupně, zničené čidlo fáze(vačkového hřídele), váha vzduchu a lambda sonda. Teď už motor sametově přede :) nejhorší práce byla demontovat motor kvůli nastavení rozvodů a výměny čidla fáze, ale když jsou přípravky jde všechno :)
Přidám pár foto z opravy ;)
-
22:36:52 16.11.2011
To je fajn, rikam že držím pěsti at to vyjde a auto jezdí, a at nadela aspoň tolik parady jako kdyz jezdilo se mnou..;)
Mezi reci: Jak to ted vůbec vypada? Porat stejne?kola,barva,intros?;)
Klidne sem pleskni nějakou tematickou momentku z garáže..;)
-
22:15:17 16.11.2011
Tak to jsme si nerozuměli, nemám důvod si stěžovat. Věděl jsem do čeho jdu a vím, že jsi nic nezamlčel :) jen jsem tu napsal, že už mám vyřešenou závadu, toť vše.
-
21:50:02 16.11.2011
Petre ted nechapu kam miris... Ano auto nemelo potrebyny vykon a vsichni v kulubu to vedeli, ze to neni pravy orechovy.. Viz Mimone atd.
Co se tyce civek tak taky nevim jak to myslis, rozhodne kdyz je jedna KO civka tak by to nedelalo tohle co to delalo, to mi nemuzes tvrdit..:) Proste by to jelo o valec min.. Tot vse. Jestli skocili rozvody, dobre, vsak jsem to rikal jako jednu z moznosti, stacilo me poslouchat kdyz jsme se o aute bavili..;)
A ja ti nevim, ale myslim si ze kdyz jde motor nepravidelne a zahybes klapkou a najednou se rozjede na vsech 5 a krasne vrni tak na tom neco bude, nemyslis? A to neni jen z moji hlavy, staci si precist co tu lidi pisou. Uvidis sam, kazdopadne mi ted trochu prislo ze mi naznacujes ze jsem ti snad neco zamlcel nebo ze te svadim na spatnou cestu nebo cosi. Ja se snazim ti pomoct, rict ti co a jak bylo na aute delany, jak se co chovalo atd.
Uz hodnekrat tu bylo ze lidi psali ze uz nasli chybu a ze to pak opravi a kdyz to pak opravili tak ejhle, chyba byla jinde takze bohuzel nerikej hop... Snad jsi na dobry ceste.. A jestli natocis rozvody se senzorem faze tak cena cca 10000,- plus auto za 20 si myslim je lidova cena na to v jakym je stavu..
trosku mi to prislo jako by sis stezoval ze si koupil brak..:/
-
20:47:13 16.11.2011
S klapkou to nemá nic společnýho. Ten kdo ti dělal ty rozvody, tak bych mu urazil ruce!! Jsou špatně nastavené o 3 zuby, dělal jsem seřízení podle přípravků s hodinkami. Jinak senzor fáze je taky v háji, nedává žádné sinusoidy( Při výměně rozvodů se vždy mění i senzor fáze, ale jen pár lidí ho umí správně nasadit a nepoškodit)Motorová kabeláž je v pořádku, mám ji projitou :) Jinak nechápu jak myslíš, to že by musely být v háji víc jak dvě zapalovací cívky aby to vadilo. Musí být v pořádku všechny!
Nic méně teď už je Coupe zazimováno a oprava proběhne v březnu, jen doufám, že tam nebude seklý i variátor :(
Jo, že když si jezdil s autem, tak ti cca do 3000 ot/min, nechtělo pořádně táhnout a pokud si chtěl hrabat, tak nic moc? ;)
-
20:15:40 16.11.2011
Ahoj Petre...Konecne nejaky info o aute, uz se mi styskalo..:)
Hele ve zkratce.. Co pises tak jsem delal, mohl jsi mi verit a usetril by sis praci ale vim ze chces mit jistotu.. Svice maji cca 2500 km i kdyz jak rikal Lenos tak dostali zahul ale to je myslim neserizenym predstihem nebo bohatosti smesi..
No hele jak tu pise Lenos s Innem, zahybali jsme konektorama na klapce a auto jelo jako novy.. Podle me mozna bude chyba v elektrice v miste klapky..Klapku jsem mel venku, byla kompletne vycistena i s potikem kterej byl ostatne jako novej a vracena zpatky.. Cerpadlo jsem taky nejednou menil. Jediny co mi bylo divny,ze po odpojeni hadic na cerpadle tak po odpojeni zpatecky mi nekdy porat vytejkal benzin i kdyz melo vytyct jen trosku a konec.Nevim. Vahu jsem menil taky ale uplne novou jsem nezkousel..
O civkach jsem vedel ale v tom problem nebude, musely by byt spatny minimalne 3 naraz.. Restart jednotky jsem delal a nejednou.
Co se tyce rozvodu tak je na nich cca 25000 km a delalo se komplet. A POZOR- SENZOR FAZE JE TAM UPLNE NOVY, PRED DVEMA ROKY JSEM HO KUPOVAL A DAVAL HO TAM S ROZVODAMA..
Mozna ti pomuze to, ze auto je dovoz z DE coz vis, pricemz se to dovezlo s nejakou vadou na motoru (auto netahlo jak melo a rozsveceli se vstriky)
Na aute se teda udelali rozvody, dal se novy senzor faze a jezdilo se. Po cca mesici auto nechtelo startovat a nasledoval servis, kde po skoro 3 tydnech laborovani na ,,nic´´ neprisli a kdyz jsme jim pohrozili ze nezaplatime tak oni ze to jeste zkusi a ejhle- prej nejaka vada v kabelazi a auto jezdilo 2 roky bez problemu.. Takze mozna by mohla byt chyba opravdu v motorovy kabelazi- rikam to nerad..:(
Rozvody by poskoceny byt nemeli, nenaskocilo by to ani na chvili na vsech 5 s cistym chodem.. Ale nebude na skodu kdyz se na ne zameris- to jsem nedelal..
Dal bych se zameril na oblast v okoli klapky, jak rikam stacilo zahybat jednim z tech dvou velkejch konektoru na klapce a auto ozilo jako novy...
Dalsi vec co jsem nedelal tak lambda jak to strili do sani tak by taky mohl byt problem tam ale podle PC vykazovala normalni hodnoty..
Nevim jak vic ti poradit, zkus se zamerit na to co pisu, preci jen jsem u auta za ty dva roky stravil more casu a trochu ho znam..
Kazdopadne budu rad kdyz mi das info jak to vypada..
Preju hodne stesti, jak kuli autu tak kuli tobe si preju aby se jeho srdce zase rozbusilo v rytmu jaky ma mit..
Feki
-
11:03:04 16.11.2011
Takže závada zjištěna. Jak jsem si myslel (ale bohužel jsem si to nemohl ověřit, protože nemám osciloscop) je špatné čidlo senzoru fáze a přeskočené rozvody. Je tu i možnost zaseklého variátoru, ale to zjistím až po demontáži :)
-
17:42:57 5.10.2011
charles: nemyslel jsem to zle :) ale kabeláž na Bravo je jiná, právě, že sehnat kabeláž na face je hodně velkej problém.
Jinak dneska mi volali ze servisu, že Coupe už drží otáčky na volnoběh i na 3000ot/min, ale mezi tim se dusí. Ale takhle to jede jen při odpojení váhy vzduchu.(Přitom sám jsem to zkoušel a nic se nezměnilo)
-
17:23:30 5.10.2011
ne nesháněl, ale mám pocit, že to je stejné s bravem HGT 113kW.
Nemusíš to dělat, ale mě to problémy vyřešilo, tak jsem chtěl pomoct.
-
17:08:07 5.10.2011
Charles: už si někdy shíněl kompletní kabeláž na 2.0 20v, 113kw po face? To se nedá sehnat a hlavně to nebudu dělat.
-
23:13:41 4.10.2011
Automobilní Holice, to je taky kapitola :)
no nevim který myslíš, ono neznačkové servisy dneska dělají "vše", protože zase až tak moc práce taky není...
Pokud bych mohl něco málo do placu, tak po svojí zkušenosti, zkusil bych sehnat motorovou kabeláž komplet a přehodit, je klidně možné, že to prostě dělá stará elektrika.
btw. jezdí tady krásný šmoula 20VT a parkuje často i kousek od mojí práce, a taky jedno žluté coupé (myslím že 16V atmo), které kočíruje luxus blondýnka s moc pěknýma řidítkama :D
-
17:11:34 4.10.2011
zkoušel jsem troje baterie a pořád to stejný.
-
17:09:35 4.10.2011
Dementní otázka.Co baterka má dostatek napětí?Zkus dát novou.
-
19:27:25 3.10.2011
Coupe73: kat. vůbec nemám, je tam ještě od Fekiho plně průchozí laďák, místo katu je rezonátor.
-
19:17:48 3.10.2011
Sanko, teď mě tak napadlo jestli nemáš ucpaný kat. Jednou jsem viděl dusící se auto s ucpaným a rozžhaveným katem.
Jen myšlenka no
-
18:17:22 3.10.2011
Charles: auto jsem dal do Holic, do jednoho servisu, ale nemůžu si vzpomenout jak se jmenuje, ale zjistim to :) Byl jsem v bývalé škole (SPŠ Automobilní Holice) jeden mistr my tenhle servis doporučil. že dělají Fiaty a jiné značky. Jaké máš ty tipy?
-
18:07:28 3.10.2011
Ahoj Sanko, prosím tě, kam jsi dal to auto, kde dělají fiaty? Já jsem z Pce, takže mám své tipy, ale chci vědět kde to máš, třeba bych mohl napsat nějaké reference...
-
15:43:47 3.10.2011
hejbáním s paticí na váhu vzduchu se nic nezmění, měl jsem i na vyzkoušení novou váhu vzduchu a bez výsledku.
-
09:53:14 3.10.2011
Já provedl to, co píše Lenoš na 20VT a z mrtvýho auta se rázem stalo živý :-) Taky bylo předtím všechno v pořádku, ale nechtělo pomalu ani nastartovat, natož ject.
-
08:51:40 3.10.2011
tak si zahejbej s tou paticí co je na váhu vzduchu
-
20:50:57 2.10.2011
samozřejmě jsem zkoušel odpojit baterku a řídící jednotku a bez efektu :(
-
20:40:15 2.10.2011
Tak to je docela mazec, to co píšeš.
-
19:20:57 2.10.2011
Ahoj všichni,
kopupil jsem od Fekiho Coupe 2.0 20V, 113kw, r.v. 1999/7. Jak už psal sám Feki, tak auto přestalo jezdit. Já jsem se pustil do opravy a po 3 dnech zjišťování závady (doopravdy jsem jel v kuse, ráno v 7 do dílny ve dvě v noci z dílny). Jsem téměř na nic nepřišel. byla vadná cívka na 4. válci, a ulejvali vstřiky, to jsem vyřešil a opravil. Vyměnil svíčky. Jinak proměřil jsem tlaky válců-ok, odpory a napětí na vstřikovačích-ok, odpory a napětí cívek-ok, procházení všech možných čidel za pomocí diagnostiky- potenciometry, průtoky vstřikovači, talk v palivové soustavě, senzor fáze, čidlo klikového hřídele, atd, atd...všechno je v naprostém pořádku. Kostry a patice všech čidel-ok. Ale nic nepomohlo. Prostě auto chytne na 5.válců což vydrží asi 10 vteřin a pak se udusí. vypadá to jak na nedostatek paliva, ale při testu live dat pumpa tlačí dostatečný tlak. Vstřikovače plynule vstřikují. Už nevím co s tím, tak jsem to dal do servisu kde dělají Fiaty a světe div se, výsledek do 4 dnech, to samé co já, jsou na mrtvém bodě a neví co s tím. Tak se chci zeptat zda tu není někdo kdo je z okolí Pardubic-Hradce a nevěděl by co s tím? Oprava v autorizáku je až poslední možnost.
Díky :)