upgrejd hadice na vodu 20vt

• JardaITC
    Opožděně, ale hadice jde vyměnit před barákem. Vzadu na přírubě je akorát gumička, pokud není shnilá netřeba sundávat. Vyměnit termostat je celkem jednoduchý teď se s tím také seru a koupil jsem špatný s jedním vývodem navíc :D Na spodní šroub je dobrý kloubek na golu.
  • ROSSI 20VT Plus
    Ahoj, prosím o pomoc. Budu si muset hadici vyměnit sám před barákem, je to možné? Budu měnit i termostat, tedy baterka ven, termostat ven a dále? Dostanu se dozadu k druhému konci hadice? Koukám, že je tam na hlavě nějaká příruba, je potřeba ji sundat, čím těsnit? Díky moc.
  • ROSSI 20VT Plus
    takže nový poznatek, origo hadice opravdu nejsou a nebudou a to ani v itálii, občas se může zadařit na ebay, ale musel by tam být člověk furt. V Brně v Truck motoru si pouze pamatovali, že to s někým před pár lety spasovávali z bůhví čeho, nebyl jsi to ty jardo? :-) a tvé zetor hadice?
  • Scoupe
    případně hadice origo starší mám..
  • Džanek
    :) pak napiš jak to vypadá.
  • ROSSI 20VT Plus
    cena spíše jako z říše středu :-).
    Bohužel nemá cena vliv na poštovné, jinak by se nás tady jistě domluvilo více... .
    Asi to objednám a uvidím co příjde.
  • Džanek
    konkrétní zkušnosti asi nebudou.. Cena je z říše snů. Škoda, že se nedá moc ušetřit na poště při více kusech.
    To malý kolínko k turbo se kterým mám zkušenost, vypadá trochu jinak. Chybí zalomení a rozšíření jednoho konce.. ale třeba se ten silikon nějak poddá.
  • ROSSI 20VT Plus
    Zdar pánové, prdla mi hadice od termostatu dozadu (20vt) a nedá se nikde sehnat, našel jsem toto: http://www.aliexpress.com/store/product/FIAT-COUPE -2-0-20V-GT-TRUBO-SILICONE-RADIATOR-HOSE-KIT-SILIC ON/116234_693758606.html . Co vy na to, nějaká zkušenost? mám to prubnout? Díky.
  • Džanek
    mozna nekdo uvita v pripade nutnosti/upgrade:
    http://www.midlandscarservicing.co.uk/hoses.html

prodavaji SET vsech 12ks hadic, cena bez posty vychazi myslim velmi zajimava. Dodaji ale i jednotlive kusy!
  • Džanek
    tak hadicku haluzacky mam! Je to obyc. hadicka z gumy za 450,- :D
    Bohuzel to byl pry posledni "lezak" a dalsi nejsou nebudou:( stejne jako ostatni hadice na vodu. Takze nam asi pomalu zacinaji radosti veteranistu:/

Trochu pracnejsi ale reseni je vyrobit to kolinko treba z nerez trubicek..
  • k3lukas
    Ja uz ji schanim dlouho a nikde ji nemam kdyby si ji nekde objevil tak dej vedet vzal bych ji taky. Diky
  • Džanek
    pro zajimavost:))
  • Džanek

oslovil jsem 4 dodavatele dilu mezi nimi i FIAT motortec v Brne.
    Auto Kelly - na Coupe nemaji nic
    MJ Auto - nikde nesehnali ani jednu hadici
    Motortec - 2 hadice umeji, u zbytku ze skoncila dostupnost uz v roce 09/10

Nastesti sem ted nasel jeste jeden neautorizovany servis Fiat a ty ze dodaji vsechny.. uf.
    Jestli bude s nebo bez rozsireni mi je jedno, hlavne aby sla nasadit:)
  • Carlos 20vt
    Ja kupoval tu samou ve fiatu,ale bez toho rozšíření. S tím rozšířením to bylo stejně na pytel..dřelo to o kryt svodu a časem hadice rubla.
  • Džanek
    caute, tak nastal problem s hadickou na vodu do turba:/ po provereni dostupnosti dilu z fotky nastalo drobne zdeseni:) dostupne jsou uz jen dva a to jen u oficial dealera FIATu.. ostatni jiz NE a nebudou. Takze co s tim? Resil nekdo? Jde mi akutne o oznacene kolinko c. 46525553 s rozsirenim.
  • k3lukas
    Kdyby nekdo chtel tak mam tu zadni hadici ve slusnem stavu za 300kc
  • k3lukas
    presne a budes mit aspon klid :)
  • JardaITC
    tak moje pospojovaná hadice se rozpojila, takže jsem objenal to samé co k3lukas. Utažené jsem to měl řádně.
  • Syky
    děkuju za lichotku, ale já na tom mojem prdítku nic nemám :)
  • sebo 1.8 16V
    Warhol
    katalogu samca nechápem
    Ak by mal niekto kontakt ako zohnať na slovensku hadice na fiat nech dá odkaz
  • Warhol
    sebo 1.8 16V: v original katalogu samca jsou i na 1.8...
  • amadeus69
    sebo 1.8 16V: protože většina lidí co schání silikonové hadice je chce na 20VT, nebo na 16VT. Kromě Sykyho neznám nikoho kdo by tu nějak pořádně ladil 1,8.

Jinak není problém zajít do fiatu a koupit tuhle jednu hadici (cca 600kč), nebo koupit celou sadu stojí 3100kč a budeš mít klid jako já ;)
  • sebo 1.8 16V
    Kua to je féer ? na 1.8 ani origo označenie jednej hadice nezoženiem a na 20VT ešte aj farebne si môžem vybrať
  • Warhol
    zas tak velkou reklamu bartovi nedelej...
    da se jeste u nej zaridit sleva 20%
  • Coupe20VT PLUS :-D
    http://kvalitka.cz/index.php/silikonove-hadice?sta rt=12

tady je taky prodávaji
  • sebo 1.8 16V
    To muselo stat dosť aj tak by mi to nepomohlo hadicu ktorú potrebujem tam nemáš :)
  • k3lukas
    Tak uz me to nasralo :-)
  • sebo 1.8 16V
    ja tam mam upravovanú nieje to najlepšie riešenie preto chem originál .Do toho obchodu som napísal a skúsim obvolať dodavaťeľov náhradných dielov Fiat na slovensku
  • Feki
    jeste ze si hadic a sponek muzu v praci nabrat kolik chci..:D v uvozovkach...:D
  • sebo 1.8 16V
    ja som to hľadal priamo na 1.8 ale je v ponuke len napájanie chladiča aj v tých nákresoch som tu hadicu nenašiel na 1,8 je to krátka hadica od termostatu do motora priemer nejakých 13 mm
  • amadeus69
    sebo 1.8 16V: ta co jsi posílal je na 20VT a myslím že u 1,8 je jiná. Jukni do toho eperu najdi si její číslo a pak zkus hledat pod tím číslem na internetu. Jinak není problém je koupit přímo ve fiatu, já je tam taky kupoval.
  • JardaITC
    Včera jsem tvůj dotaz přečetl na rychlo. Kouknul jsem na hadici a ta je na 20VT, podle odkazu co si poslal. Na 1,8 16V jsem už našel co myslíš, ale pozor čísla hadic z toho 20VT a 16V se neshodují. Nejspíš bude jiný průměr.
  • JardaITC
    Zkušenosti s nimi nemám. Zkus jim napsat mail na info a zeptat se jestli by ti ji poslali na Slovensko.
  • sebo 1.8 16V
    máš skúsenosti stým obchodom myslím ze na slovensko nezasielajú
  • JardaITC
    podle mě to na 99% bude ona, protože jiná hadice stejného tvaru tam není
  • JardaITC
    podívej se podle eperu http://eper.fiatforum.com/

• sebo 1.8 16V
    http://www.eliteauto.cz/hadice-potrubi/Fiat_coupe- fa-175_1986639/hadice-chladice-18026/
    Potrebuje hadicu "malého okruhu" mne sa zdá ze je to ona ale istý som si není spája motor a termostat ďík
    FC 1,8 roč 99
  • Lenoš20VTLE
    http://www.agrotest.cz/faces/contacts.xhtml tam to kupuju je to S koleno na zetor
  • JardaITC
    Tykeev znám, bral jsem od něho před lety kola. Chtěl jsem link pro případné další zájemce, já to mám pro zatím vyřešené. dík
  • Warhol
    777 301 540 - znamej jako kvalitka, tykeev, bart, martin danko... a snaz se s nim mluvit rozumne
  • JardaITC
    ok po druhé říkám pošli odkaz nebo kontakt na někoho kdo to prodává jednotlivě. Hledal jsem to dost dlouho a nikde jsem to nenašel. Jinak ostatní gumové vodní hadice se dají bez problému koupit u elitu. http://www.eliteauto.cz/hadice-potrubi/Fiat_coupe- fa-175_1986639/
  • Warhol
    a nemusi bejt celej set muzou bejt i po kusu, tak si vyberte jednodilna silikonova za 1000 nebo 3 dilna zetor za 500
  • Warhol
    no ja myslel ty hadice od barta ale sli by i za min 5300,-
  • sebo 1.8 16V
    škoda ze sa niečo nerobí aj na 1,8 Aj keď mne skorej tečie chladič
  • Lenoš20VTLE
    no a tady se spojkama tak za pětikilo
  • Motyl
    Nebo na www.kvalitka.cz za 5300,- peněz
  • JardaITC
    Warhol: tak hoď link, našel jsem pouze silikonové sety na ebay.co.uk, které stojí přes 5tk

http://www.ebay.co.uk/itm/WATER-HOSE-KIT-SILICONE- VENAIR-COUPE-20V-TURBO-1100675-BLK-/140602988006?p t=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2 0bc9755e6

• Warhol
    druhovyroba existuje...
  • JardaITC
    presne na miste je slovo kdysi. Fiat uz je nevyrabi a druhovyroba neexistuje.
  • Honza
    hm tak tuhle hadici sme kdysi dávno pořídil origo za 300,-:)
  • JardaITC
    tam kde bylo obalené nánosama je taky docela vyžrané
  • JardaITC
    Také mě to začalo ze zadu kapat,snažil jsem se koupit originální hadici, ale to je prostě nesehnatelné. Zavolal jsem tedy Lenošovi, kterému děkuji za hadice a rady :)
    Dnes jsem vymontoval starou hadici z auta, proražená sice nikde nevypadá, ale už má své za sebou. Voda tekla kolem kolena, které bylo z vnější strany obalené centimetrovou vrstvou vodního kamene a nánosů, takže hadice na konci nedoléhala a teklo to.
    Pro představu fotky zetor hadic.
  • Lenoš20VTLE
    spoje jsou dva navíc a hlavně je oněco silnější stěna a s lítáním nemám žádný problém a to tu vodu u chladiče mám celou překopanou
  • Honza
    echm:) kolik tam bylo původně spojů a kolik jich tam nově vzniklo:)

to bych si u takovýho motoru nerisknul.. vzpomenu li si jak nám lítali spojky a padaly hadice na trochu modifikovaným chladícím okruhu v autokrosovým fáčku:)
  • ales
    pán byl vždycky fajnšmekr z STS :o)
  • Lenoš20VTLE
    kdyby někomu praskla hadice na vodu od termostatu dozadu na hlavu tak lze použít 3 ks S vodní hadice na 77zetor a dvě spojky a pasuje to jak prdel na hrnec cena hadic 280 kč :D