-
12:53:35 27.1.2012
ten čistič sa prejavy ako keby si načapoval 98
-
11:21:01 27.1.2012
Alejandro: na nějaké přípravky se vykašli, to ti vstřiky neseřídí. Pokud máš pocit, že je máš nějaký způsobem rozštelované nebo vadné, tak je vymontuj a odešli do nějakého servisu podobnému tomuto
http://www.jetservis.cz/
Tam ti je skalibrují otestují a případně zjistí, který je vadný.
-
18:33:53 22.1.2012
teď mě napadá, co zkusit tento čistič vstřiků? neznáte ho někdo?
http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1502
-
17:25:46 22.1.2012
pob: no zkoušel jsem snížit i plnící tlak na seriový, ale to mě cukání nezbavilo....:///divný je, že celý léto a jaro všeš fungovalo a ted zas cuká asi od listopadu
-
17:14:04 22.1.2012
Mozna, kdyby jsi tam nefoukal tech 1.7bar, tak to delat nebude :)
-
16:31:28 22.1.2012
update: bohužel mi to začalo zase cukat...takže cívkama to není...ty jsme poměnil...dostal jsem tip, že by to mohli být vstřiky...je to možné? a nevíte někdo jak se mění pod tou lištou? mám to vyzkoušet vyměnit doma a nebo ot dát raději do servisu? asi z toho poteče nějaký benzín...:/
-
14:42:19 20.1.2012
ahoj,
poměnil jsem cívky,a po výměně cívky č. 3 cukání přestalo...tak doufám, že je to konečně ono...Jinak mě to cuká když tomu dám pořádnou nálož, tj točit 2,3,4 do otáček a hlavně na dálnici když držím dlouho plny na podlaze:))vždy se rozsvítili vstřiky a začalo to cukat a nešlo to přes 4000 otáček a když nic nesvítí a vše funguje jak má, tak se to nasere a vystřelí to dopředu až k 7000 otáček...
Maca: jestli chceš mám tu jednu lambdu z 20VT navíc, zkoušel jsem ji taky vyměnit, ale v mém případě žádný rozdíl
-
12:32:01 20.1.2012
Přátelé mám podobný problém ale naopak za studena.
Zkrátka mám 16VT v sérii jen s beylie pískátkem a za studena při větším přišlápnutí plynu začne cukat jak hovado.Střílí při tom z výfuku a když ho podržim tak chcípe.Když na to jdu pomalu tak má pořád tendenci chcípat a nejde do výkonu.Tlak turba mi ukazuje o 0,2 barů vyšši než obvykle.Po cca 6km (záleží na tom jak moc je venku zima),v létě to nedělal při vyšších teplotách vůbec,buď chcípne úplně nebo se začne chovat normálně.Každopádně když chcípne tak se taky začne chovat normálně.Prostě jak ho zahřeju nebo do něj vlezu ještě třeba 3 hodiny po první jízdě tak šlape jak hodinky.Když ho ráno nahodim tak sám po cca 10ti až 15ti minutách chcípne,nahodim ho a jede normálně.Když je zahřátej tak tlak turba zase ukazuje jak má.
Kamarád to typuje na odcházející lambdu.Za studena podle něj dává chybný info řídící jednotce a ta třeba dává málo vzduchu nebo moc benzínu.Proto se dusí a střílí.
-
18:53:22 18.1.2012
Alejandro: Nevim jak je to u tvýho auta, ale ty hadice maj často místama "žebrování", kde to zpuchří a praskne jako první, ale neni to na první pohled vidět. Já tu hadici na Alfě prohlížel víckrát a až když jsem jí sundal a profouknul tak mi došlo, že je to děravý tam. Fakt to chce všechny hadice, podtlakový hadičky, jejich spoje apod. prolézt důkladně, ideálně je i sundat a fouknout do nich, než začneš jezdit po servisech kde ti vyměněj díly za x tkč a stejně to třeba nevyřešej, přestože by stačil kus lepící pásky.
-
18:12:28 18.1.2012
Tak dnes sem se konečně dostal do garáže po laborování s WG zjištěno že nechodí vlezu pod auto a koukám hřídelka co tlačit do klapky se opírá o turbo tak sem sundal WG oskoušel kompresorem do něj fouknout 0,5 Bar.funguje už jen zbejvá projet jak se bude auto chovat
-
14:26:42 18.1.2012
JP: díky za tip. Mně to dělá hlavně když je to zahřáté a chci po tom výkon, to je projevuje se to nad 4000 otáček a při plném sešlápnutí plynu...díval jsem se na hadice kolem váhy vzduchu a ty se zdají být OK, pořád se mi zdá že by to mohlo být tím, že ve vysokých otáčkách to nestačí dávat jiskru...nebo tak něco...kazí se vstřiky často?divný je, že občas to funguje a pak zas někdy nefunguje...
-
13:29:19 18.1.2012
Alfa GTV 1.8TS mi do zahřátí taky při prudším sešlápnutí plynu střílela do sání, nechtěla se točit a cukala, nakonec to bylo prasklou hadicí sání za váhou vzduchu.
Kappa 16VT mi fungovala náladově s tim že někdy jela jak zběsilá a někdy jak atmosféra bez turba, za studena měla tendenci točit na volnoběh 2500rpm a přitom při rozjezdu zdechnout, nebo když jsem nastartoval poloohřátej motor, tak bez plynu zdechnul... pořád se to všechno zhoršovalo. Několik dní jsem zkoumal čim to je, pak jsem za chodu koukal na sání a slyšim nějaký lehký syčení který tam nepatří, tak jsem šáhnul za sání, nějaká podtlaková hadička mi přicucla prst a motor se na volnoběh okamžitě zklidnil. Zalepil jsem prasklou hadičku a od tý doby zmizely všechny problémy s motorem co to auto mělo. Ještě předtim když jsem to auto koupil jelo docela bídně a opravilo to zalepení hadice mezi IC a sáním.
Takže za sebe bych jako první prolez všechny hadičky a hadice:-)
-
19:22:58 16.1.2012
když to jede tak je to paráda...7000 otáček je tam hned a tah bombastickej...ale jakmile to začne cukat a rozsvítí se vstřiky tak se nedoistranu ani přes 4000 při plném plynu...dělá to takové zvláštní pšouky....jak kdyby to střílelo do sání nebo nevím kam....je možné že mi vynechává jeden válec a to nadělá takový bordel na celkovém chodu motoru?
-
19:20:46 16.1.2012
rendas, mně to dělá to co tobě: vyměnil jsem váhu vzduchu, lambdu, svíčky, fajfky, benzinovou pumpu a furt cuká při plném plynu za studena i tepla....na poloviční plyn to jede do otáček ale tak se předjíždět nedá....zajímavé je, že to v létě tolik nedělá, vlastně mi to celé léto jezdilo OK a ted se problém zase vrátil sám od sebe.....Už nevím co mám dělat s tím....Nevyřešil to tu někdo už někdy??
-
18:24:40 16.1.2012
mně to dělá taky na 20VT a furt, ať je to studene, nebo teplé. Na půl plynu to jenom ševelí a dá se točit hodně vysoko. Na plný plyn hrůza. Zatím jsem jenom vyměnil svíčky, což nepomohlo a zajel do servisu. Tam z nich vypadla váha vzduchu. No nic dražšího kolem toho motoru už pomalu není. Tož zkusím ty cívky a lambdu a všechny šlaušky
( hadičky ).
-
02:09:14 15.1.2012
...mně něco podobného dělala vadná lambda, pokud se na to "nešláplo" tak bylo vše OK, ale když nastal opačný případ, tak škubání a nejetí..."diagnóza" neukázala nic.
Byla to 20 VT "série" bez úprav.
-
23:00:17 4.1.2012
zkus fajky, kontakty na svíčkách, cívky...to bude pokažené....
-
18:40:34 4.1.2012
Tak to by bylo super ještě vyskoušim tem svuj přes kompresor jestli funguje a při jakém tlaku a 100% se ozvu jo
-
23:41:12 3.1.2012
někde se mi doma válí WG z coupe r.v. 2000 a až vyndám svoje stávající turbo, tak budu mít druhej... pokud bys chtěl, tak ti jeden nechám. oba jsou na 100% funkční...
-
15:00:58 3.1.2012
Tak mám otázku známej mi taky řekl že je asi WG v háji tudíž sem koukal po novém originálu ale nic sem nenašel jen externí WG ale nevím jak by se dalo zapojit máte s tím někdo skušenost
-
16:45:21 1.1.2012
Dobře děkuju pokusím se podívat na ty hadičky regulátor a WG
-
13:56:01 1.1.2012
jak píše luxor,škube ti to páč řídící jednotka se brání tak velkému tlaku turba,zkus hadičky a třeba regulátor,prostě všechno co má vliv na tlak turba,zase tolik toho není :)
-
12:25:05 1.1.2012
zjevně Ti to tam fouká moc vzduchu a neodpovídají tomu pak další věci (např. dodávka paliva atd.)... jestli to nebyl úmysl aby Ti to tolik foukalo tak zkontroluj EBV viz. foto ADA níže - po stránce elektriky-min.visuální kontrola drátů, konektoru a pak jdi hlavně po hadičkách - všechny projdi-profoukni, jestli někde není nějaká ucpaná prasklá vypadlá např. ta k WG... Nejspíš tímto to vyřešíš, pokud ne, tak budeš muset proměřit zda jednotka pouští do EBV šťávu po překročení sér.tlaku a pokud ano, můžeš zkusit přehodit EBV za jiný "funkční kus!"... pokud i potom bude pouštět takto vysoký tlak tak Ti nefunguje WG zřejmě a můžeš ho zkusit rozhýbat a když to nezabere tak můžeš shodit turbo :-) Že by zvedlý tlak na dva bary způsoboval vadný variátor je velice zajímavá myšlenka, zeptej se na podrobnosti jak to principielně funguje a pak nám to sem napiš, mě by to tedy fakt zajímalo, nejsem mechanik ale naprostý laik a tak se nechám rád poučit od někoho kdo se mj. motory živí... :-)
-
11:04:38 1.1.2012
Ale jen pořád nechápu ten vysoký plncí tlak turba ???
Mechoš mi povidal že to může klidně být variator vačky je to možný
-
11:00:37 1.1.2012
Co je tam za pumpu ještě nevim začaloto zlobit včera tak sem ještě na to nekoukal ale skusim se podívat jak na tom je ale asi rovnou nové Walbro vyměnim pal.filtr,svíčky a cívky jak píše Marcel a přemýšlel sem o manualním regulátoru tlaku turba
-
10:04:16 1.1.2012
co máš za palivovou pumpu.. ? serii? pokud jo, možná se tomu nedostává benzínu, takže walbro+ novej filtr
-
22:15:26 31.12.2011
Alejandro:prosím tě už se ti podařílo něak vyřešit to škubání.Mám ten stejný problém s FC 20vt.
Taky mi kolem těch 4000 otáček také škube jak mrcha budík od turba ukazuje 1,7 až 2,0 bar na palubce nesignalizuje chybu
-
20:07:39 10.11.2011
Ja mam taky 16VT a dela mi to to same jak jsem vymenil kable, palivak a napojil MBC misto toho solenoidu co je na obrazku nize... nevim cim to muze byt na budiku mi skace smes od 12 az do 18 (chuda smes) a zere to jak prase... Toz nevim co mam delat ted. Na tom solenoidu ty hadice vsechny drzi. Prostredni hadice by mela byt z turba a ta dole na wastegate ze? Ten konektor by mel byt tusim zapojeny tim vroubkem ven..
-
01:51:57 14.3.2011
AdaDC - chlape, normálně mám radost :-)
-
09:13:55 13.3.2011
pobere,ale jen pokud je vše ostatní v pořádku. když se k tomu vysokému tlaku přidá ještě ztráta stlačeného vzduchu netěsným vedením tak se chyba násobí a auto spíš zakopne. no a ten kdo má 20vt v bordelu,bude dlooouho pátrat proč mu to zlobí!
-
09:03:17 13.3.2011
20VT to má úplně stejně s tím rozdílem, že pokud jsem pochopil tak u 20VT se jednotka se zaslepeným WG (plný tlak turba) v poho (ne)popere, takže Ti to asi moc nepomůže
-
19:10:27 12.3.2011
má tohle samý i 20VT??
-
18:49:50 12.3.2011
Nerikej hop kamarade,to uz tu bylo tolikrat ze nekdo psal ze uz to ma a pak prd..:)
dej info,treba tu vsem vytres zrak..;)
-
09:25:23 12.3.2011
Tak to jsem na to zvědavej, taky mi to dělá.:)
-
16:12:07 11.3.2011
ADA: tak to vyzkoušej.....mně to dělá nejvíc když se zahřívá olej-dost zvláštní z technického hlediska....napadla mě i teorie se sazemi na lambdě, které se tam usadí...ale prověřím nejdřív ty cívky a svíčky
-
13:28:10 10.3.2011
ADA: a dělá ti to i když máš motor plně zahřátý? mně to pak přestane.....
-
17:19:07 9.3.2011
jak říkám hoši,hledejte vojebus úplně všude a doporučuju dělat si poznámky o tom co na co a jak zareagovalo. mnohdy i stačí zavzpomínat co se dělalo cca 2 týdny před prvními projevy nové závady
-
14:06:11 9.3.2011
No tak alespoň něco se změnilo k lepšímu, projdi ještě všechny ty kostry.
Teď mě tak napadlo, co palivový filtr, nejsem si jistý jestli jsem ho měnil. Jestli nebude zasraný. Co Marceli, může být?
-
12:55:58 9.3.2011
stačí aby bylo vadný čidlo teploty a nebo něco jinýho a nepomůže jim ani svěcená voda. nebo ty svíce mohly být z vadný várky kterou nám sem poslali protože ve vyspělé evropě by jim za to rozbyli hlavy a my se pak za Boha nemůžeme dobrat výsledku. vojebus vládne světem hoši,hledejte ho i tam kde by jste ho nikdy nečekali
-
12:47:15 9.3.2011
AdaDC No a přitom ty svíce byly měněny podle servisky. Kolik měly najeto?
-
12:04:19 9.3.2011
u 4válů se to blbě hledá a diagnostik už mezi lidma taky moc není. začni tim že zreviduješ všechny kostry,čidla atd atd
-
21:23:48 5.3.2011
u 4válů to může být i něčím jiným ty já tolik neznám,ale 5ti vály jsou tímhle známé
-
10:41:44 5.3.2011
dneska jsme udělal zkušební jízdu se zahřátým autem a žádné cukání a vynechávání nebylo při plném sešlápnutí plynu na podlahu...dokáže mi někdo technicky vysvětlit proč to dělá jen poloteplé? zdá se mi to zajímavé.....mohu čekat, že to začne zlobit i s teplým motorem do budoucna?
-
10:20:51 4.3.2011
hošíci,zapomeňte na to že vám tady někdo bude popisovat a vysvětlovat svoje časem a draze nabrané nouhau,to dělá jen Honza z Lomnice protože je to lidumil a má asi prd co na práci :-) Když je třeba řešit problém,musíte si sami najít parťáka a s tím jednat a tak časem přijdete na to kdo ví, kdo dělá že ví a kdo neví a je schopen to přiznat.
-
09:07:46 4.3.2011
jako že by to při rychlejším plynu přestalo měřit otáčky jo? To je jedno... Co čekáš za jednoznačnou radu a navíc přes Net,jednu podobnou závadu (akorát nemělo vliv jak rychle se zmáčknul pedál a projevovalo se to náhodně) jsem řešil přes rok!, bylo to ve 3řech servisech včetně auth. Fiat a nikde na nic nepřišli. Zkusil bych tu Marcelovu radu ve verzi pro 16VT a pokud to nezabere tak má Marcel ještě jednu radu pro čtyřválec. Nebo spíš založ thread na servis a pak to tam odvez. :-)
-
00:17:03 4.3.2011
2 Marcel: njn kabely nakaši, měli být proměřené tak jsem je vůbec neřešil jinak bych řešil jako 1st, nebýt "náhody" že jsem otevřel motor v noci a viděl jsem jak festovně probíjejí tak jsem na to snad nepřišel, navíc když jsem kabely sundal tak jsem zjistil že tam byly dokonce upadlé ty čepičky se závitem na dvou svíčkách takže to zapalovalo ne úplně tam kam mělo...
2 AdaDC: trochu blbost ne?
2 Alejandro: jsou úplně jiné - jak psal Marcel, musíš koupit přímo ty cívky s fajfkama na 20VT
-
23:28:53 3.3.2011
-
15:01:41 3.3.2011
OK, děkuji....za kolik se dá sehnat nová cívka?
-
14:51:23 3.3.2011
než je vyndáš umyj jim vršek odmašťovačem a fixou je očísluj. pak je vyndej a někam polož. pak stlačeným vzduchem vyfoukej šachty svíček a jednu po druhé je vyndavej a na šestihranu je očísluj jako ty cívky. pak opatrně umýt porcelánové tělo tak abys neumyl číslo ze 6ti hranu a na porcelánu hledat vypálené stopy po jiskrách. ta svíčka čX vypoví o špatné cívce čX. nová cívka nesmí přijít na vadnou svíčku!
-
13:32:33 3.3.2011
doře zaměřím se na fajfky a cívky.....díky...mohu doma nějak jenoduše zjistit, která ta fajfka to je?
-
12:49:07 3.3.2011
Luxoros, 6 let praxe s 20vt :-) ale kdo nevěří ať tam běží,řeší jednotky a benz pumpy,já nikoho prosit nebudu. vždy už radím jen 1x
-
23:32:17 2.3.2011
Při pozvolném přidávání OK při prudkém přidání cukání okolo 4tis ot (tzn. při plném výkonu turba-motoru) se ztrátou výkonu - nedávno jsem to samé řešil, uvažoval jsem nad pumpou že nestíhá, že to zařezává při overboostu jednotka z nějakého důvodu apod další hovadiny, nakonec jsem vyměnil jen svíčky za doporučené studenější (ale hlavně asi funkčnější), kabely a problém vyřešen, jak snadné :-)))... takže u 20VT by to bylo ekvivalentně to co píše Marcel... Zkus to jako první...
-
22:37:34 2.3.2011
to je fakt hooodně zajímavý...
-
22:36:45 2.3.2011
lubik: nj to mě taky napadlo...jaký plnící tlak pobere seriová jednotka?jen je zvláštní, že jak se to hodně zahřeje tak už je to OK a jede to uplně brutálně:)
-
22:33:33 2.3.2011
marcel: fajfky mě nenapadly....jak poznat která to je ale? no a jakto že to v serii nedělalo a dělá to jen s vyšším plnícím tlakem?:( není to spíš ta benzinová pumpa jak píše scoupe? kdyby byly svíšky špatný tak by to blbě chytalo a tak ne? mně to chytá na rc teplý i studený i poloteplý
-
22:31:14 2.3.2011
Přiliš vysoký plnící tlak, jednotka je mimo mapu a neví si rady, tak běží domu k mamince. Mě naprosto stejnou chybu dělala protržená membrána ve Waste Gate.
-
20:11:39 2.3.2011
mne to robilo ked som nasadil kit KN , nejak to nepobralo moc vzduchu tak som nasadil origo airbox s bavlnenou vložkou green a v poho , ešte to zvyklo robit zo začiatku jak som to kupil ked som najel na nejaku nerovnost spadla hadica s turba a od 5000 sa to začalo dusit a rozsvietili sa vstreky , skontroluj tesnost sání + jak píše Marcel
-
18:58:45 2.3.2011
spuchřivělý fajifky = najít tu která to je a vyměnit celou cívku radši všechny a včetně svíček :-)
-
16:58:34 2.3.2011
videl bych to na malo benzinu, kazdpoadne vymenit pumpu za walbro to by mel byt zaklad pri takovychto upravach..
-
16:15:06 2.3.2011
nejčastěji jsem si všiml, že mi do dělá po ujetí 5-7 km....spíš k 7 km...takže vod je už asi na 90 a olej asi 50-60 stupnů...téměř zahřáté. Za studena jsem to zatím nezkoušel, to je mi líto motoru...S hodně zahřátým motorem se mi to zdá OK, snad jen trochu pomaleji rostou otáčky na reakci na plyn ve vyšších otáčkách
-
16:11:12 2.3.2011
ahoj prosím o radu. Auto mi s polozahřátým motorem s TB28 a manuální regulací tlaku a overboostem 1,7 někdy při prudkém sešlápnutí plynu až na podlahu začne cukat a otáčky nerostou, ztrátí výkon jakoby.... Je to někde okolo 4000 RPM. Na palubovce mi to nesignalizuje chybu. Při postupném přidávání plynu to nedělá. Čím to může být?
1)seriová benzinová pumpa nestíhá dodat dost benzinu, a proto vyměnit za Warlbro...Tuto teorii potvrzuje fakt, že s postupným přidáváním plynu mi to nedělá
2)někde v sání je "díra" a optimálně spočítané hodnoty se změní (to se mi stalo kdysi na motorce a taky to nechtělo přidat při prudkým přidání plynu, postupné přidávání bylo OK)
3)problém s lamelou a převodovkou: to se mi zdá nepravděpodobné, i když mi občas klouže při nástupu turba....Ale při tom cukání nelítají otáčky nahoru jak při prokluzu lamely....
Nestalo se to někomu? MYslím si, že je to benzinoovu pumpou nebo dírpu v sání...Děkuji moc za názory....Ještě dodám, že když to zrovna funguje, tak to jede jako kráva:)