Brzdová kapalina DOT 5.1

• Jirka
    Jaká nej kapalina pro Bremba??:)
  • Elkar
    vím čím to je

MARKETING ! začnu přelejvat normální kapalinu a označím to DOT 5.2 a vydelam
  • Innocento
    Ne, 5.1 je taky hydroskopická.
  • Denis 1,9 JTD:(
    A není rozdíl mezi DOT4 a DOT5.1 v tom, že DOT5.1 nenasává vlhkost?
  • Innocento
    Tutela TOP 4 (DOT 4) se od běžných DOT 5.1 kapalin bodama varu neliší. Viz. tabulka níž na který je i vidět, že kapaliny s vyšším bodem varu jsou i DOT 4.
  • Elkar
    tak jako, já mám za to že ta kapalina se dává protože snese větší teploty, ale kdo pořídí s FC na normální silnici přehrát DOT4? To dřív zvadnou i ty slavý Bremba...
  • Luxor
    podle mé praktické z části nedobrovolné zkušenosti DOT 5.1 zas tolik nevadí... v podstatě jsem na ní jezdil 2roky, nějaké brzdění o strom se nekonalo... možná bych věřil tomu že načatá těsnění dodělá, ale když budou OK tak vydrží - u mě to odnesl jen spojk. válec - pokud to bylo ale brzdovkou a ne je běžné opotř., pak už OK...
  • Innocento
    Takovým způsobem se právě dobírám k tomu, že vůbec nevadí jí nahradit, ale nemá to vůbec smysl. A to mě asi tak zajímalo :-)

Díky!
  • Martian 20VT Plus
    a jakou vybrat...
  • Martian 20VT Plus
    mě rěkl google toto:
    Se zavedením high-tech ABS / TCS systémy / ESP tam byla potřeba pro tenčí brzdové kapaliny, aby se mohli projít snadno přes mikro ventilů používaných v těchto systémech. Hlavním důvodem, proč byl zaveden DOT 5.1 hodnocení bylo vytvořit standard pro tyto tenčí kapaliny.
  • Innocento
    Výrobci DOT 5.1 brzdovky vyloženě připouští mísitelnost nebo nahrazení za DOT 3 nebo 4. Nejde mi do hlavy, že by to připustili, kdyby na to nebyl brzdovej okruh stavěnej.
    Selskej rozum, mi ale samozřejmě říká, že bych se měl držet toho, co si žádá výrobce auta. Nechápu pak ale význam DOT 5.1 a hrozně mě to zajímá :-)
  • Innocento
    To je mi jasný, ale já právě mám pocit, že si lidi pletou DOT 5 s DOT 5.1
  • Lenoš20VTLE
    je velice agresivní na gumičky
  • Innocento
    Sem tam mi to prostě nedá a snažim se naštudovat víc a víc informací o tom, proč by nebylo možný zaměnit DOT 4 za DOT 5.1. Čim víc se tim zaobírám, tak tim míň chápu, proč by to měl být problém.
    Dokáže to někdo vysvětlit? Prostě mě to zajímá.
    Jinak DOT 4ky tu mám novou pětilitrovou plechovku! :-) To jenom pro případ, že by měl někdo pocit, že mám problém jí tam dát :-)
  • Innocento
    Takhle už jsem brzdil dvakrát, takže nechci :-) Podruhý jsem teda těm stromům byl vděčnej.
  • Elkar
    no rozdíl by byl markatní.. brzdilo by to tak o 1000% lepší... ale pouze jednou

o strom
  • Innocento
    Jo, jo, už jsem se přemluvil. Díky :-)
  • nocarret
    neni to dobrej nápad zůstaň pěkně u 4
  • Innocento
    Mísitelný to nejspíš je, ale dobrej nápad to nebude...
  • Innocento
    Chápu dobře, že konkrétně tahle http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1018 není na bázi silikonu a můžu jí použít místo současné DOT 4?