Homokineticky kloub

• sebo 1.8 16V
    Mne sa pri natočený a malej rýchlosti ozývajú spredu také čudné zvuky nerobí to stále ako keby niečo buchlo .
  • Elkar
    Já měl na poloose prasklou manžetu ale nebylo to dýl jak 3 mesice a i kdyz jsem jezdil za sucha tak to z toho skoro vsechno vylitalo a bylo stesti ze lozisku nic nebylo.

Pritom tyhle opravy jsou za par stovek a nedelaji se kazdy pulrok.

Ono to z toho hned vylita, pak se tam dostane jemnej prah, pisek a vsechno to jde natvrdo a pritom jaky tisice otacek to dela tak to nasucho a natvrdo prostě strašně trpí nehledě na to že je to bytelný.
  • sebo 1.8 16V
    Ten kineták sa ozve pri max natočení? Koľko by stala výmena oboch asi tak:)?
  • Huty
    tyjo :D tak to je nářez to muselo křápat jako sviňa. může se teda stát ještě že by byl vymačkanej ten tisicihran na poloose na kterym je ten homokloub nasazen, viděl jsem to ale zatim 1x na unu turbu
    jinak pokud jsu trošku zručnějši tak to neni problem takovej, jenom musiš mit klíč na tu poloosu 36 ořech je na té matce. potom si odšroubuješ tlumič z těhlice (2 šrouby) vyhneš si těhlici k sobě. pro lepší manipulaci si mužeš z ramena odšroubovat tyčku stabiku (zespod matka) protože ti stabik bude tlačit rameno nahoru pokud to maš zvedle jen na jedne straně.
    dále svlikni manžetu směrem k převodovce abys měl kloub zevnitř obnaženej. když budeš kloubem pootáčet tak na jednom místě na tom tisícihranu je ségrovka (na tom novym kloubu se povidivej jak to tam je uvnitř) která se dá rozevřít i šroubovákem (sám na to nemám kleště :D) potom kladívkem srazit kloub směrem k sobě.
    já osobně jsem měl vždycky s tou segerovkou nervy, třeba ti to pujde napoprvé :-)
  • LUKE 1.8 H8C
    jj, uz pred peti lety jsem si vsiml, ze z toho "tece" vazelina a chtel jsem to opravit, ale pak jsem na to zapomnel. Den pred odejitim do vecnych lovist se me rozechvel dost volant, kdyz jsem jel z prace, ale az zhruba po 15 km, pak druhy den az jsem jed do prace, tak taky celou cestu nic a az kousek pred praci se to rozechvelo a kdyz jsem pak zajizdel vecer do garaze a mel plny rejd, tak v tom i kruplo a bylo po ni.
    Proste smrt po dvou dnech, do te doby se volant nechvel nic. Asi se tam dostal ted ten bordel ze silnice.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    5 let s prasklou manžetou???
    to muselo poslední dobou dělat strašné věci... kup kloub. stává se to na autech celkem běžně. a mění se jen klouby. zbytku poloosy nic nebude.
  • LUKE 1.8 H8C
    to Hoty. Díky za radu
    Já ABSko nemám.

Vysypalo se mi to tim zbusobem, ze to uz jen rachoti, ale vubec nezabira.

Bych nejradeji dal ten novy homokinetak, ale bojim se, zda nebude nejak naruseny i ten protikus, nebo jestli tam nebude jeste neco jineho.

Je to slozita vymena a muze se tam vysrat jeste neco jineho ?

Jsem si uz pred peti lety vsiml, ze je ta manzeta praskla a pak jsem na to zapomnel a ted se to naplno ozvalo :-(
    Nastesti se to stalo, kdyz jsem vyjizdel z garaze a ne nekde v provozu.
  • Huty
    celou poloosu určitě neni potřeba řešit, kup novej kloub, sada obsahuje i manžetu, mazivo a pásky
    rozdíl v kloubech je pouze jestli máš nebo nemáš ABS http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/pohon-kol/k loub-sada/?skt=5569.1.0
    kdybys chtěl napsat co a jak při výměně tak se ptej :-)
  • LUKE 1.8 H8C
    Myslis, ze ma cenu kupovat starsi ? .... se bojim, aby se to zase rychle nevysypalo.
  • nocarret
    já myslím že nejlevnější a nejrychlejší řešení je celá poloosa nkdo jí určo bude mít
  • LUKE 1.8 H8C
    Zdravim,

vysypal se me homokineticky kloub na strane u ridice a premyslim, jak to resit.
    Netusim, co vsechno se musi vymenit, zda jde vymenit jen ten kloub, coz podle ruznych katalogu by melo, nebo koupit repasovanou celou poloosu. Kdyby sel jen ten kloub, tak by to bylo o dost levnejsi, jak jsem koukal.

Co myslite ? ... delal to z Vas nekdo ?

Diky za rady.