Topení netopí

• Thor
    Jo topení/klima v FC po faceliftu je vynález.
    Ovladače rychlosti větráku a teploty na středovém panelu řídí elektronickou jednotku umístěnou vedle větráku.
    Jsou problémy s kontakty těchto ovladačů - nutno vyčistit. Je tam jakási vazelína, která časem vyschne a kontakty nekontaktují. Do jednotky vedou signály z vnějšího a vnitřního teplotního čidla.
    Vnitřní je na středovém panelu, vnější v pravém zpětném zrcátku. Dále signál z přepínače vnitřní cirkulace a spínače "MAX-DEF". Čidla musí být OK.
    Elektronická jednotka řídí dvě klapky.
    Jedna dvoupolohová je pro vnitřní/vnější cirkulací a druhá směšovací pro řízení teploty vzduchu. Dál řídí elektronický odpor a pomocí něho otáčky větráku.
    Na klapky je myslím alespoň vidět jesli "klapkují".

Tak vesele do testování.
    1. větrák vyndat a připojit na baterku. točí se? Větrák může mít opotřebované uhlíky.
    2. zkontrolovat funkčnost elektronického odporu ...
    3. atd :-)
  • Denis 1,9 JTD:(
    LWQ: Tipoval bych to na ten ovladač rychlosti ventilátoru, rozebrat a vyčistit kontaktolem.
  • LWQ
    Vazeni,
    jen lehky dotaz - co muze byt pricinou toho, ze kdyz jedu z vyhrivane garaze, tak pustim foukani (26°C, klima, okno+nohy) a typicky na nerovnostech mi to prestava mistama foukat ci fouka jen malinko ... Neni nacaty nektery rele ?

Diky !
  • von Raven
    jj Edrigu, dik za tip, taky si to myslim o par radku niz a par let zpet, ze tam blbne nejaka klapka, ale jeste to nebylo akutni abych hledal usilovne, zatim sem jen vyndal ten hlavni ventilator a vymenil pylovy filtr at to ma lepsi tah, taky nekdy pozoruju, ze pri preskoku nejakeho hrbolu to foukne vic a pak jde treba teply nebo naopak se to zrychtuje a de ten co ma jit :)
    jinak ona bude asi zasita pod stredovym dilem nekde hloubeji ze? doufam ze nemusi dolu cela palubovka
  • Edrig
    von Raven-to mi opravoval ještě Patrik.Byl to nefungující motorek jedné klapky.Alespoň v mém případě.
  • Venca Cheb
    odpor? kde ho najdu a kde ho pro změnu koupit ? nebude třeba zatuhlá vrtule ventilátoru ?
  • Lenoš20VTLE
    jestli není v čudu odpor co je zespoda na venilátoru
  • Venca Cheb
    :-D no teplej vzdych mi to taky žene pořád - musím to dát na střad a boky a všechno zavřít ... . Horší je, že když jedeš tak to celkem jde, ale ráno mi trvá 10 km než odmlžím okno, protože to nefuní .... . Abych nebyl za toho kdo má štěstí - klima je KO a neklimuje ani teplej :-D
  • von Raven
    co ja bych za to dal, mi zas topi aji kdyz je ventilator vyply a cudel teploty otoceny na max do studena :D neni to uplne sauna ale proste najednou jde teply vzduch, az kdyz pustim ventas aspon na 1 tak to prezene studenejsim vzduchem ale furt se mi zda vlazny, pouze klima to vychladi... kde se kuva sekla naka klapka? :D
  • Venca Cheb
    Zdravím, mám zásadní problém týkající se topení a to že topení netopí :-D. A teď vážně, topení topí ale neroztočí se ventilátor, který žene vzdych do kabiny. Po otočení koflíku se ozve pouze bzučivý zvuk a fuk nikde nic - už se mi párkrát stalo, ale to vždy tak do 10 min povolilo a vše ok. Přecijenom už po ránu trochu zebou nohy proto bych uvítal radu kde najít/jak se k požadované fukačce nejjednodušeji dostat a co dál - rozhýbat vyměnit, zapálit, koupit 20VT ... předem díky za vtipné, přitom rady k věci