dobíjení - alternátor

• sebo 1.8 16V
    von Raven
    Myslím ze v takomto stave ako ma on dobíjanie zisti aj voltmetrom.
    Jasne že osciloskop je dobra vec a v dnešnej dobe cenovo aj prijateľná . Po re pase alternátora by sa určite správna funkcia osciloskop kontrolovať mala či je všetko OK
  • Kuba
    Jine vhodnejsi tema jsem tu nenasel kam dat toto me povidani:) Po renovaci zadni napravy a seskladani komplet zadku jsem vcera vyrazil na STK. Nicmene dobijeni bylo proti:D Respektive tam jsem dojel,ale zpet jen tak tak. Pri volnobehu svitilo dobijeni, pri vyssich otackach nikoli. Ani jsem to nemeril a rovnou tahal altik ven. Motor mam 1.8. Po povoleni alternatoru jsem zacal resit kudy s nim ven. Jako nejschudnejsi se mi zamlouvalo demontovat sani (to jsem mel cele dole a cistil pred zimou:D). Takze jsem si ho cvicne sundal podruhe a alternator dnes rano zavezl na repas do Brna k Horakovi na Hajecke. Po asi 2-3 hodinach mi volali co s nim je a po dalsich 2-3 hodinach zazvonil telefon znovu,ze je oprava hotova. Spatny byl regulator a obe loziska. Cena opravy celkem 2630Kc. To jen tak pro informaci, kdyby nekdo treba nevedel,kam dat opravit :)
  • JardaITC
    jj žádná pojistka. Obrať se na nějakou firmu, která to repasuje. Vyndej ho pošli ho poštou například sem: http://aesvachta.vachta.cz/index.php?right=alterna tory&lan=cs&sid=

Za dva dny jsem měl repasnutý startér jako nový. Cena byla někde okolo 1100,- s tím, že jsem si ho vymontoval a zase dal zpět.
    Jinak v autodílech typu ACI je to raketa http://www.aci.cz/default.asp?cls=spresenttrees&am p;strtype=1&strid=5492734

• von Raven
    jn tu kazdy umi merit voltaz multimetrem a kdyz je kolem 13,8V tak je vsecko v poradku :) taky by me zajimalo jak pak umi poznat treba s timhle naradim studene spoje na diodach
  • Martin 8vt
    Jak píše honza,pojistku myslím netřeba hledat. No a když zjistíš že je něco v nepořádku,obrať se z důvěrou na von ravena-ten jedinej to totiž umí změřit pořádně, osciloskopem....
  • Honza
    pokud máš najeto kolem 120-150tkm tak je zralej na repas..

vem multimetr a změř voltáže.. pokud ani při zvášenejch otáčkách nebude napětí 13,5 voltu, je KO...
  • Bekr
    to sem i stalo včera těsně když jsem dojel z nákupu,rožnul se bag,absko atd....

Altím dneska proměřím,ale nemyslím si,že vypověděl službu....

Nejradši bych aby to byla nějaká pojistka nebo tak... :(
  • JardaITC
    Bude to na 99% alternétor. Zkus si vzít baterku a jet s tím pár kilomterů, po čase ti začnou svítit všechny kontrolky po palubce až to nakonec zhebne úplně.
  • Bekr
    zdravim všechny co mi pporaděj :)

Takže vyměnil jsem startér,že odešel,jedu vám takhle nakoupit,vše v poho....po nákupu sednu do auta a svítí kontrolka baterky - jen tak tak jsem dojel domů...

Nevíte jeslti je nějaká pojistka na altík nebo tak něco.Klíňák mi neprasknul a altík neodešel,to se zjistilo...

Jen mě sere,že prostě z ničeho nic......tak doufdám,že to bude jen kravinka nějaká...
    Díky za postřehy od všech :)

Bekr