Zamlžování oken

• sebo 1.8 16V
    ma niekto v zadnom kufri pod tapacirom vlhkosť myslím priamo kvapôčky ako keby rosy aj pod spodným aj vrchným "kobercom" ?
    alebo mam niekde zle gumené tesnenie alebo sa stým nič nedá urobiť dík
  • von Raven
    tak mas treba v nem diru
  • Elkar
    no, nemám naplněnou klimu, a klapka funguje jak má, ale taky se mi hned zamlží... pokud ale přitopím tak po chíli jízdy je to ok... filtr jsem neměnil.
  • JardaITC
    vyzkoušej tu klapku jestli neni pořád zavřená. Ať ti někdo zmáčkne tlačítko pro vnitřní cirkulaci a měla by se zavřít, v normálním stavu musí být otevřená. Je to častá závada coupe, bravo, marea, 145/6

jestli funguje, tak to bude problém toho topení.

Každé auto se za deště začne trochu potit, díky vlhokosti nasávaného vzduchu.
  • Elkar
    hmm uzitecny rady
  • von Raven
    mi to delal spatne nasazeny papirovy kabinovy filtr, kdyz sem ho vyklepal a dal at pekne tesni tak vsechno prestalo, tenhle rok jsem ale koupil novy a pripada mi jako kombinace papir a latka a to vlhkost pousti a zase se to zacina mlzit
  • Feki
    Děkuji,klimu mám ale prave mi přišlo neprakticky ji zapínat.Prozkousim to,ten kabinovej filtr taky nebude na škodu vyměnit,podle mě ho za těch 185000km nikdo nevymenil..:( Pak nechám zkouknout topení..
  • LUKE 1.8 H8C
    to Hroch 1.8 : Ja ani Zouny klimu nemane, takze reseni na hovno. Tohle sice zabere, ale uz to, ze se auto nadmerne mlzi neni normalni. Mrknete se, jak vypada Vas radiator. Me se to taky mlzilo jak svina a vsichni, ze je to normalni, ze to coupe dela a ze filtr a kdo vi co a byl uz spatny radiator a ted i kdyz jedu v desti a v aute tri lidi, tak ani znamka po mlzeni. Predtim bych foukal na sklo tak na trojku a stejne bych hovno videl.

Tohle byla jen rada. Jestli si myslis, ze s tim mas lepsi zkusenost, tak zapinej klimu, treba i v zime ;-)
  • LUKE 1.8 H8C
    to Zouny: pokud nemas klimu, tak nemas ani filtr. Takze jedine zasekla klapka. Na tu jde videt pokud oddelas plast, co je z venku pod steraci, nebo zespodu, kdyz odmontujes ventilator v aute pod kastlikem od spolujezdce.

Stejne si myslim, ze v 90% je to spatny radiator. Radiator novy stoji jen cca 1000Kc. Horsi je vymena. Je tam blby pristup a je to strasna drbacka.

Jinak radiator topi porad. Kdyz clovek v aute "netopi" , tak to jen nema pusteny do auta.

to Feki: Uvazoval jsem stejne jako ty, ale nakonec to byl bohuzel radiator. Je za stredovym panelem a ze strany spolujezdce, kdyz se tam oddela jeden plast, tak jde na nej celkem videt a jde i trochu vysunout, tak z toho clovek pozna, jestli tece, nebo ne.
  • Zouny
    mám stejný problém, taky se mi to brutálně mlží a jelikož klimu nemám, tak budu asi muset vymlátit ty okna.... :-)
  • Feki
    Ale radiátor by to nemel byt psč auto se zamlzi i když je všechno topení i klima vypnuty..Prijde mi jako by to táhlo vlhkost z venčí pac jak říkám čím víc prší tím rychleji se to zamlzuje..
  • Feki
    Zajimavy..Tak ten filtr vymenim a uvidím.To snad nestojí svět.Pak jak poznám ze je v háji ta klapka vnitrni cirkulace???Pac měnit cely topení je asi docela drahy a zdlouhavy ne?
  • LUKE 1.8 H8C
    To ti dela radiator v aute. Je uz stary a zacina malinko tect a jak se ta kapalina na nem vyparuje, tak se ti mlzi auto. Me to delalo taky a prvne jsem si myslel, ze to bude filtr, nebo klapka a az jsem vymenil radiator, tak to prestalo. Unik vody byl nepatrny, tak jsem si toho ani nevsiml, nez jsem to rozdelal.
    Jeste me to vzdycky par vterin smrdelo tou kapalinou v aute vzdycky, jak jsem zapnul topeni. Jen par vterin na zacatku, pak uz nic.

Jako resini "zapni si klimu" me prijde skoro na urovni "rozbij si vsechna okna a nema se ti co mlzit" :-D
  • Janinka 2.0.16VT
    Přesně ,mně to taky dělala klapka .
  • POL 20VT
    Nemáš zaseklou klapku pro vnitřní cirkulaci? Ten filtr se mi nezdá?
  • sebo 1.8 16V
    Mne to robí celkom malo a keď zapnem vetranie tak to uschne .To zle tesni dostáva sa do vetracieho systému voda na FC?
  • Feki
    A ten kabinak se meni kde a jak?Dík..
  • Carlos 20vt
    Vyměnit kabinový filtr..To pomuže.
  • Feki
    P.S. Trápí mě to uz delší dobu ale teď je to blby období dešťů a ja potřebuju jezdit a takle to fakt nejde.Potřebuju to rychle vyřešit.Diky
  • Feki
    Zdravím,vím ze to tu bylo někdy ale zeptám se pac je to akutka..Jakmile začne pršet,zacnou se mi hrozne mlžit okna komplet v aute.Čím víc prší,tím je to horší..Když pustím fukar ať uz na teplej nebo studenej na okno tak je to snad ještě horší..Včera jsem musel stát kuli tomu,večer jak jezdili proti me auta tak jsem nevidel vůbec nic..:( Čím to je a jak na to?Díky