Kontrolka vstřiku

• Rodn3yr
    Zdar, mám problém u svého 20V občas se za jízdy rozsvítí kontrolka vstřiku a jako by mě v tu chvíli chytil kamion za prdel...Chtěl sem rady od těch co už to vyřešili než pojedu na diagnostiku :) dělá to nahodile (studenej/teplej motor,plnej plyn/lechtání plynu atd...) díky :)
  • Alejandro
    kisik: díky, myslím že to bude: čidlo tlaku" a "potenciometr škrtící klapky", lamdu jsem dal novou a čidlo vody taky a nepomohlo to....
  • kisik
    Mám vyřešeno,mou specialitou je měnit víc věcí zároven ,takže neřeknu čím to přesně bylo. Po výmněně čidla teploty vody a lambda sondy se vstřiky nerozsvěcují a auto jede normálně. Tak jsem zajel do Fiatu na kontrolu. Na diagnostice (celkem 3x) našli jen "čidlo tlaku" a "potenciometr škrtící klapky" . Potenciometr seřídil. Jelo se to projed a vyskočilo už jen čidlo tlaku v sání (má najeto 3t km). Včera jsem to ještě zkoušel a jedinej problém který jsem pozoroval je ,že to někdy natlačí "jen" 1,2b a po dalším sešlapnutí to jde na 1,4b .

Takhle vypadala stará lambda,měla na sobe jen bílí flek ,nic černého ..
  • kisik
    Map , svíčky ,kabely mají najeté 1000km,projdu ten snímač na vačce,konektor do něho čistím 2x ročne sprejem,tak jako ostatní.
  • Luxor
    kisik: zkoušel jsi jiné svíčky a kabely? mě se to s jedněma při full boostu dusilo a s druhýma chyběl výkon ve spektru otáček s maximálním výkonem :-) Co máš za svíčky přesně? Není to extrémně přelité benzínem (problém s regulátorem)? to se to pak taky zadusí a jede jak kdybys táhnul za sebou tank... Kdyby bylo benzínu extrémně málo tak to taky při přidání dusí až chcípe... podobně když je vadný map senzor, to se mi navíc při full boostu (kolem 4500ot) rozsvicela kontrolka a zařezávalo to palivo (ale myslím že to takhle zařezává jenom novější jednotka)... nebo pak vadná kabeláž u cívek se chová podobně, nebo u power modulu... nebo... :-) uvidíš sám, třeba ten map cos teď vyměnil pomohl...
  • PhoB
    Kisik: Zkus snimac na vyfukove vacce.

Ridici jednotka (jak 16vt tak 20vt) nepozna chudou smes, tzn i kdyz to bude kvuli ni prskat, tak se nerozsviti kontrolka.
    Kazdopadne pokud uz se neco rozsvitilo, diagnostika by mela ukazat co se jednotce nelibilo.
  • kisik
    Na brzdě by na něco došly,ukázala by se jim třeba směs atd? Ve Fiatu jsou u nás amatéři :-( .
  • kisik
    úpravy - 3bar regulátor tlaku paliva, walbro 255L, chip na (do 280ps) , upravené sériové turbo, studené svíčky . Dneska jsem vymněnil lambdu ,čidlo tlaku v sání a čidlo teploty vody do řj . Vyzkoučím až v pátek ,ale nevěřím tomu.
  • Alejandro
    kisik: dělá mi to to stejný, dal jsem novoe Walbro a nepomohlo.....už jsem z toho fakt zoufalý....jediné co mi zbývá je dát nové vstřiky a nové kabely....váhou vzduchu, lambdou, cívkama to nebylo....
    Až na to přijdete a spravíte to, tak dejte vědět ím to bylo, PROSIM, PROSIM, PROSIM
  • amadeus69
    kisik: Jaké tam máš úpravy? Můžeš tam mít chudou směs.
  • kisik
    Na co jste došli kluci ? Když tomu naložím, tak se rozsvítí vstřiky a motor se udusí jako když uberete plyn z kopce. Musím sundat nohu a čekat než zhasne kontrolka a potom to reaguje na plyn a jede. Většinou to vystřelí výfukem,když se to snažím "rozdýchat" . Motor je vždy zahřátý (16VT).

Walbro nestíhá?
    Regulátor paliva?
    Potenciometr na klapce?
  • Brano20VT
    to že občas preblikne kontrolka vstreku by som neprecenoval , moje skusenosti su také že u Ducata "530000km" sa mi občas stávalo že kontrolka svietila v manuále píšu že ked občas zasvieti nič sa nedeje . Zo začiatku som bral naftu kde sa dalo tak to preblikávalo , posledných ca.300000km tankujem len značkovu naftu a v zime jedine v-power diesel . A kontrolka nesvieti .U Ducata občas preblikla aj kontrolka chladenia ale všetko šlapalo jak mám tak som to neriešil a dnes má motor 530000km a nemá žiadny problém . U coupe ked som to kupil tak mi to vstrekovanie preblikávalo po každom tankovaní ale čo to auto mám tak to jazdí len na v- power a už je pokoj . Ale ked som tam mal kit KN tak za jazdy od 6000ot to začlo svietit a dusilo sa to , tak som kit vyhodil dal som origo vložku green , pocitovo to ide určite lepšie a kontrolka už nebliká . Takže ked občas kontrolka preblikne ale motor beží v poriadku to nerieším tak jak to píšu v manuály . Predsa len je to Fiat a tam ked občas niečo zasvieti netreba robit hned paniku ... Ale nedávam to sem ako bernu mincu
  • Simarik
    já budu mít zítra novej,stejně ukazuje kraviny
  • Fugasik
    Na diagnostice jen "Potenciometr škrtící klapky"...jinak nic,smazat to nešlo.Tak sem to sundal dal zpět a byylo to ok
  • Simarik
    Fugi: mám stejnej problém :-( takže kupuju novej !
  • Coupe73
    hm..mrkni na lambdu. U nějakého autoelektrikáře by se mohla i změřit jestli je ok a uvidíš.
  • ZdenysM.L.
    Je to Ok.Jen když je to studený trošku to pocukává ,ale jen v otáčkach cca 2300.Někdy mám pocit jako by mě někdo držel za zadek - nejedeto(mám podezření na spojku asi lehce klouže.
  • Coupe73
    Tohle mi dělalo jednou myslím Tipo. Ubral jsem plyn, vyřadil a zhasla. Zkusil bych lambdu vytáhnout a očistit. Vem to tak, že výfuk je vlastně jakýsi komín a v komínu je bordel. A nebo bude lambda v háji. Co jízdní vlastnosti, v pohodě?
  • ZdenysM.L.
    Fugasík: a co ti to ukazovalo na diagnostice?
  • ZdenysM.L.
    Coupe 73: dnes svítila chvilku a jak jsem daů nohu z plynu zhasla.
  • Alejandro
    a nejde ta lambdasonda vyřadit? kdosi mi říkal, že si ji na coupe vyřadil...to by asi pak už byl klid na vždy
  • Fugasik
    Mě svítila kontrolka vstřiku furt a dělal to poteciometr škrtící klapky :)
  • Alejandro
    von Raven: prosímtě, nevíš jestli může být od svíček nebo od čeho když se mi rozsvítí kontrolka vstříků až s hodně zahřátým motorem když tomu dávám záhul? většinou pak svítí furt a pomůže občas jen vypnutí a nastartování....tak mě to nechtělo pustit přes 170 km/h když jsme jezdil včera na okruhu...začalo to nějak omezovat turbo snad...a takové praskání z výfuku když jsme sešlápl plyn až na podlahu.....pak jsem jel po dálnici domů (mám 20VT) dal jsem plnej na nájezdu a kontrolka se zas rozsvítila a svítila celou dobu dokud jsme neubral plyn,pa zhasla a už nesvítila když jsme držel plny na podlaze, dosáhl jsme rychlosti lehce nad 210 km/h a víc to nějak nechtělo jet....to je taky divný, všude píšou že to má jet 250 km/h....nevím co s tím mám dělat, v servisu mi řekli že to asi bude lambda sondou a že vyměnit a dodali, že si ji prý mám vypínat když tomu dávám záhul,ale nevím jak ji vypnout(prý tlačítkem off nebo economic)...taky že prý když svítí kontrolka vstřikování tak se může oddělat klimatizace,co je na tom pravdy?díky moc za případné rady
  • Coupe73
    Když v těch 170 to hodíš do neutrálu, zhasne, nebo svítí pořád?
  • von Raven
    lambda to musi zvladat od neutralu a studeneho motoru, leda ze by ti to zralo olej, nebo uchcaval benzin a byla zasrana ale to by byla trvale ne jen ve 170,to bych spis resil svicky jestli jeste stihaji jiskrit, nebo jesli naka civka neprobiji, vlhko bylo dost
  • ZdenysM.L.
    Raven: je divný ,že se to stává jen když jedu cca 170km/h . Třeba je ta lamda v tahu a tu teplotu spalin už nezvládá?
  • von Raven
    jak se natanes za motor zeshora tak dosahnes na kabliky lambdy, jsou 4, dycky cerny a bily, dvakrat zem a jednou predehrev lambdy a jednou hodnoty lambdy, myslim, ale ze musis napichnout tu zem a predehrev a pak druhou zem a hodnoty... ke kostre to neni ono, staci na to i voltmetr
    lambdu ale neres, na benzinu mi chodi idealne a na plyn ma hodnotu 0,04V a ani se necukne, pritom v tom ma jeste mensi spotrebu :) cisla z diagnostiky... takze ani napichavat kable neni treba
    spis si myslim ze to bude v kontaktech nahore motoru
  • ZdenysM.L.
    Bude asi lepší jít a prostříkat všechny kontakty.
  • ZdenysM.L.
    Raven: ono by to chtělo proměřit lambdu jestli správně funguje.Osciloskop bude stačit?Bude stačit mašina na měření emisí?
  • von Raven
    jo jenze ta lambda dala chybu protoze vaha nebo krokac spatne ohodnotilnebo pustil vzduch a razem tam bylo vic paliva nez vzduchu a to poznala lambda, takze lambda byt vadna vubec nemusi a byla to sporadicka chyba ktera by to po dalsich 50km zmizla...treba
  • ZdenysM.L.
    Tak jsem to dneska nechal napíchnout na pc a v paměti závad se ukázala lambda sonda.Mechanik říkal ,že lambda vydrží tak cca 100 000km.
  • von Raven
    ser na nu, je to napojene na kde co vsecko, vahu vzduchu, krokac az po tu lambdu, vcera sem taky jel plynule po ceste a najednou cumim a sviti asi 3s a zhasne, ale zadny rozdil v jizde, takze pokud se to nebude opakovat nebo nezacne auto skytat nebo neco tak kouzelna moravska veta "chuj s tym" to plne vyresi ke spokojenosti kazdeho majitele
  • Elkar
    nesmíš se bát trochu šlápnout na plyn abys vyhnal pavučiny z vejfuku ;-)

to sme dělali u dehtovýho transita před STK a měl rázem o kus menší emise :-D
  • Coupe73
    Tato kontrolka by měla být napojená i s lambda sondou, což je vlastně komín a když se usadí na chvilku saze tak se může rosvítit. Jen teorie. Pokud problikne, tak bych neřešil. Mě to takhle dělalo u Marey a po výměně výfuku zatím neprobliklo.
  • von Raven
    myslim ze nebude, pokud jo tak jako sporadicka, ale protoze to zase zhaslo a ty si ficel kopu km dal tak se proste mohla i smaznout a do tretice, dalsi moznost ta nejcastejsi je ze jednotka je 13 roku stara a dokaze jen resit hodnoty co dostava z cidel a ne resit chyby kde je co blbe, takze spostu chyb ani nema sanci poznat
  • Tlama
    měla by
  • ZdenysM.L.
    Jel jsem po dálnici a 2krát se mi rozsvítila kontrolka vstřiku .Motor jel normálně dál.Kontrolka po cca 3min sama zhasla.A ted: bude zapsaná chyba v registru závad?