-
13:15:27 22.3.2012
Hm tak u me problém přetrvává ale už jenom kdyz to porozenu,chcipnu necham to chvilku a pak nastartuju tak kolisaji hodne otacky ale pak se to uklidni a je vse ok.Tankuju u Shell.
-
22:04:01 20.3.2012
většinou OMW nebo Benzina, 98ku, carreru, nebo co to maj, ale víc ta Benzina, Verva, najezdim málo do jara...
-
21:55:24 20.3.2012
Co pak do toho tankujeme ???:-))) U ONA ???O 2kč levněji??
-
20:34:41 20.3.2012
já bych měl mít vstřiky nové, a dělá to stejně...
-
11:32:04 20.3.2012
Před týdnem mi to dělalo přesně to samé (na červené volnoběh klesl klidně k 900 až se to dusilo).Tak jsem koupil prostředek na čištění vstřiků, nalil do benzinu a ejhle všechno je OK - otáčky se ani nehnou,ale nechci nic zakřiknout mám za sebou zatím jen 3 jízdy.Po delší době potvrdím či vyvrátím.
-
19:17:25 1.9.2011
Ja som mal skoro toto isty problem,nedalo sa ist normalne s autom,stale sa kolisaly otacky(16vt) Takze jeden den rano rozobral som vsetke kabely,vycistil som kontakty pod kapotou vsetko aj v kabine a hurraaa ide to ako ma,auto sa uplne zmenilo,pekne startuje,otacky v pohode vsetko funguje ako ma...Takze skus aj ty vycistit uplne vsetke kontakty a uvidis,nejaka zmena musi byt...Jo aj lambdasondu som vycistil,pozri sa aj na to...
-
19:51:25 31.8.2011
Taakže dneska kompletní rozborka váhy a klapky vzduchu a její pročíštění... byla taky celkem zanesená od mastnoty a znovu rozborka a vytáhnutí všech svíček a cívek... po vyčištění váhy a klapky žádná změna... ale a to je hlavní jedna svíčka je pořád mokrá když ji vytáhnu ale jiskra jde už jsem na tom samém válci zkoušel i novou cívku a jinou svíčku a to samé svíčka pokaždé mokrá :(
-
06:53:29 31.8.2011
ja teda na 1.8 ten americana zvuk mam vzdy kdyz je po civce, jedna mrcha mi takhle chcipala skoro pul roku a dokud nechcipla uplne tak sem ji nenasel, vsechno se tvarilo normalne, jen najednou zadny tah a amerika
druha podobna akce byla, kdyz jsme cistili nadobku vody a divali se na svicky jak vypadaji. Nevim jak ale podarilo se nam nalit asi 2cm vody do komory 1. svicky a voda si tam pekne zila, jak ale stoupla teplota, tak zacla para skratovat a zas amerika
........
pokud jde o vahu nebo vae tak by mel motor zdechnout nebo aspon neco udelat kdyz to odpojis a zaroven naskocit kontrolka vstriku. Pokud ne, tak mas motor v nouzovem rezimu, nebo ten vae je tak zabordelovany ze se vevnitr sekl, nebo vaha tak zasrana ze uz nevnima okoli. Sundat prostrikat nejakym cistidlem a opucovat i kontakty a zprubuj pak
-
20:33:51 30.8.2011
Phoboss : Má 1.8 váhu vzduchu? Myslím, že jo. Nevím, jestli ti to pomůže, ale měl jsem podobný problémy. Nejdřív jsem si začal všímat ztráty sil v nižších otáčkách, ale bylo to u 20VT, tak se mi honilo hlavou víc věcí. Pak se mi občas stalo, že prostě auto přestalo táhnout jako kdyby přestalo jít palivo, zvuk jak ten Mustang a motor šel na hubu, házel sebou na volnoběh kolem 500ot. Když jsem v tu chvíli vyšlápnul spojku a protočil, tak zněl krásně. Jak jsem ho ale zatížil, tak jsem se nemohl ani rozjet. Když to zdechlo úplně, tak to šlo stěží natočit a musel jsem pomoct plynem. Dělalo to občas a začal jsem podezírat ucpanej palivovej filtr. Jenže jsem ho měnil před cca 5.000km, takže mi to nešlo do hlavy. Kouknul jsem ale na něj a byl jako novej, šel krásně profouknout hubou. Postupem času jsem si začal všímat, že to dělá jenom při přejetí nerovnosti nebo díry, takže jsem začal pozornost směřovat k elektrice. Jednou to přišlo zase a auto prostě zastavilo a už jsem ho nenatočil. To už se ale rozsvěcovala kontrolka vstřikovače. Když jsem se snažil o nastartování, tak byly cejtit kýble benzínu, tak jsem usoudil, že jít musí. Benzínem to smrdělo neobvykle i předtím, ale souvislosti jsem si uvědomil až nedávno. Pak se mi to natočit podařilo a stál jsem před motorem a civěl na něj. Nezdál se mi překroucenej kabel k váze vzduchu (šponoval s konektorem i přes pojistku), tak jsem ho jenom chytil u konektoru a motor zdechnul. Konektor jsem odpojil, srovnal kabel, vyčistil kontakty a volně ho připojil. Natočil a od tý doby je to auto jako vyměněný. Nesmrdí to benzínem, odezva na plyn překvapivě rychlá, síla v nižších otáčkách mnohem větší a spotřeba celkem dost slezla (ve městě ze 13-14l/100km na 10l/100km). Mam teď z toho auta úplně radost. Ve městě jsem trpěl a dával to za vinu většímu turbu (ten pomalej náběh) a on byl průser jinde.
Těžko říct, jestli máš stejnej problém - těžko se to posuzuje, ale jenom ti dávám příklad a možnost.
-
19:53:27 30.8.2011
Hojte, taky mám problém včera při předjíždění jsem cítil nárazově ztrátu ve výkonu a když jsem přistavil s coupe na kraj co se děje motor měl zvuk jako nějaký mustang takový hrubý a celým coupe to celkem házelo... dneska koupena nová cívka, myslel jsem že auto jede na tři válce ale to je oka svíčky i cívky překontrolovány, všechny hází jiskru jak mají. Olej oka voda oka. Motor při vytočení jede plynule ale je slyšet že to není ono (ztráta tahu) na volnoběhu se třepe jako nějaký traktor a občas při lehkém přidání a ubrání plynu jako kdyby střelí z výfuku je slyšet jako kdyby byly prasklé svody ale když ucpu výfuk nejde na něm ani noha udržet a od svodů dým nejde. Zkusil jsem odpojit VAE ventil protože když jsem minulý rok čistil klapku a váhu tak se mi zdálo že se motor choval podobně... a po odpojení motor nechcípnul a ani nezměnil chod, po přidání plynu a vytočení se vrátil na původní volnoběžné otáčky okolo 900 a dál dunivý zvuk jako traktor a třepe s celým coupe... mohl by tohle způsobit špatný VAE ventil a volnoběh se teď snaží držet jednotka pomocí klapky a váhy vzduchu? Jap ještě když jsem motor nastartoval za studena bylo cítit jako kdyby nespálený benzín ale žádný dým z výfuku nešel.
-
11:49:17 29.8.2011
To máš úplně jiný problém :-)
-
09:54:13 29.8.2011
Mne to tiež robí keď to ide už kúsok od 100 keď 2krat pridám tak to tých 800 udrží samé
-
09:29:33 29.8.2011
Když to začne za tepla (90°) samo držet otáčky 1500-1800, po přidání plynu a následném ubrání to padne na 200ot ,chvilku se to dusí a opět to skočí na 1500-1800, tak to bude buď lambda, nebo teplotní čidlo že?
-
08:17:39 26.4.2010
uhlikovej filtr chyta vypary z benzinu aby jste nenicili zivotni prostredi :)
-
20:59:09 25.4.2010
snímač fáze...teď jsme to řešili s jedním členem .-) přesně tyhle příznaky
-
10:44:22 25.4.2010
chalani taktiež som mal problem z otáčkami a volnobehom a po vimene čidla poloha škrtiacej klapky to zmizlo, ale je toho dost čo to ovplivnuje..
-
10:46:10 24.4.2010
tak třeba něco už nemá takovej tlak, to houpání mi dělá tak 1 týdně, po delší jízdě, fakt málokdy, jinak ot držej tak, jak maj.ok, zkusím to:)
-
08:33:37 24.4.2010
jelikož každej tejden tankuju plnou a během tejdne jí vyjezdím, tak mám v nádrži podtlak jak prase, že sotva povolím víčko... a žádnej problém s kolísáním otáček a podobnejma hovadinama nemám.. to že mam v nádrži podtlak dělá vadnej z5tnej ventil u hrdla nádrže (uvidíš ho jen z podběhu..)kterje má na starosti vyrovnávání tlaku v nádri vs. atmosferickej tlak
podotku že mám vyházený jakýkoliv ekologický fíčury jako aktivní uhlí (to letělo i s hadičkama takže na nádrži mam jen zaslepený vývody..) a EGR... což mi způsobovalo při chcípání motoru samozápaly...
A netvrď mi že tipo není coupe, když to je stejná platforma a v případě 2 l verze to je jen jinej kabát..:)
Chcípání za tepla dělá v tvým případě šroub volnoběhu na klapce, protože ho máš utaženej moc a tak vše jde přes VAE ventil, kterej se to snaží udržet..
seřiĎ si to - nastaruj, ohřej motor (nejlíp štelovat po jízdě, kdy je motor opravdu prohřátej..) odpoj VAE ventil a povoluj šroubek na klapce, doku nebudeš mít volnoběh 900-1000 dle otáčkoměru... pak připoj VAE ventil a máš z 99% po problému..
-
23:39:31 23.4.2010
Mno koukám, že víš o čem mluvíš co?! :-D Tvé zkušenosti jsou bohaté a zdá se že jsi na tom stejně...přece nebudu veřejně psát, že hůř. :-P
-
23:36:58 23.4.2010
pajo zase ponocujes?? chudak zena koukam ze uz ani jeji reci te neodradi :P
-
23:29:53 23.4.2010
Mě na benzínce nejvíc syčí peněženka a pod tlakem ji ale nemám :-D
-
23:25:44 23.4.2010
taky sycim u benzinky kdyz otevru nadrz a otacky taktez kolisaji... budu si asi hrat s tim odvetravanim nadrze..
-
13:43:10 23.4.2010
Spíš bych viděl problém, na ucpaný odvětrání palivový nádrže.... systém aktivního uhlí odstraňuji a nikdy není problém.....
-
13:35:25 23.4.2010
tak zkus uvidime, ale nekde u vrchu hrdla by mela byt nejaka odvetraci hadicka aby slo u napostet benzin ze stojanu a ta muze byt taky priucpana
-
13:25:30 23.4.2010
já fakt myslim, že příčina je ten podtlak, nikdo to tu ještě nevyřešil, a dělá to víc lidem...i při otvírání nádrže bylo cítit, že to de hůř...
-
13:21:37 23.4.2010
jo ale s otackama a chcipanim bych to moc nespojoval
-
13:21:05 23.4.2010
tak to slyšim po 1.:)asi už teda nefunguje, mrknu na to, díky:)
-
13:19:06 23.4.2010
aktivni uhli resi podtlak v nadrzi jestli nechces sycet u benzinky jak otevres vicko tak sundej blatnik u spolujezdce a tam ho najdes, neni drahe
-
13:13:34 23.4.2010
to už všechno mam, a nějak sem to nepochopil...Aktivní uhlí?
-
13:09:18 23.4.2010
podtlak by melo resit to aktivni uhli v blatniku spolujezdce, na chcipani spis vliv ne, pac taha cerpadlo dostatecnym tlakem a taha z kapaliny a ta diky podtlaku co v nadrzi je nelita vzduchem, ale je furt na spodku :D
zacni radsi novym vzduchovym filtrem, vycistenim klapky a vahy vzduchu, cidlem teploty vody atd
-
11:56:18 23.4.2010
No tak podle fyzikálních vlastností to úplně blbost není, navíc, když to po "odzvdušnění" přestalo zlobit. Ale realita, jestli to jé možné nevím...
-
11:48:56 23.4.2010
tak asi de o to jak velký podtlak...a Tipo neni Coupe,je možný, zkus vypít 0,5 l. colu na ex, a nepust tam vzduch, to prostě nejde...Je to jen názor.
-
06:05:24 23.4.2010
meleš kraviny:) na tipu mam podtlak v nádrži jak kráva (to když naberu plnou a jezdím až do hladovýho oka..) a žádnej problém s houpáním či neklidným chodem motoru, nebo slabým výkonem...
-
21:55:44 22.4.2010
a jestli melu kraviny, do mě:)
-
21:46:33 22.4.2010
Tak sem na to asi přišel, jak se tu řešil ten podtlak v nádrži, tak sem občas otevřel, napustil vzduch, zasičelo to, neni to teda tlak, ale myslim podtlak, v nádži prostě neni moc vzduchu, ted po delším ježdění, a nakonec po sídláku mi to zase houpalo až chcíplo, tak mě to napadlo...v nádrži samo podtlak jako prase, otevřel sem, zavřel a OK, prostě myslim, že to nebere tolik paliva, nebo jak to říct, snad někdo chápe a logiku to má:))))ted musim zjistit, co že je to ucpaný, že tam nejde vzduch, to je dle mého názoru příčina kolísání ot. za tepla:)