Vzpěry kapoty

• Jelo
    http://ecat.elit.cz/ArticleBrowser.aspx?TT=ftx& ;SearchPtn=KME%208026103
  • sebo 1.8 16V
    no 2x400N by hádam pomohlo:)Asi lepšie dat ľahkú kapotu:)
  • Highlander
    Ahoj,tady:http://www.plynova-vzpera.cz - píší že má být 675mm a 400N. Ale na dostupnost jsem se neptal.
  • Abyss
    ale presnu silu neviem aby kapota vysla sama. Chcem to nejako zrealizovat a ked ma to nesuri. Moj odhad je 2x 390N aby vysla ta krava hore.
  • sebo 1.8 16V
    ja som mal obe za 19euro a držia stále ale keď odídu pohľadám viac ako 350N :) aby kapota vyšla sama:)
  • Abyss
    ja mam zalamovaciu v top stave a ta udrzi kapotu aj sama ale preistotu tam mam aj plynovu. Len ta je tiez v prdeli. Vzpier je vela a aj vela cien urcite nekupovat lacne supky za par drobnych urcene na nabytky. To co hladas/hladam je 72cm 350N a cenovka od 20eur vyssie.
  • JohnyXX
    ahoj vypověděla mi službu pravá vzpěra a ta levá (vylamovací) ji samozřejmě neudrží - nevíte o nějakých alternativách co se dají sehnat teď?
  • sebo 1.8 16V
    No práve podla ich sily by som čakal ľahké otváranie že kapota pôjde hore skoro sama keď budem zavierať ze budem prekonávať väčšiu silu to sa potvrdilo ale keď sa otvára prekonávam ešte silu tých piestov + kapota ale kapotu udržia aj keď sú dlhšie tak o par cm v nižšej úrovni ale bezpečne ju držia
  • k3lukas
    A jak drzi?
  • sebo 1.8 16V
    takže použil som tie 700mm na Formana bez uprav len na cvaknúť cena 9euro za kus
  • Syky
    me minuly rok umrela jedna vzpera....cely rok jsem jezdil bez nich...tu druhou jsem si schoval..ale schoval jsem ji tak dobre, ze ji sam ted nemuzu najit :/
  • sebo 1.8 16V
    Jozef rozmyslím si to
    pozná niekto tu to stránku ma niekto skúsenosť podla toho popisu dokážu zohnať podla požiadaviek akýkoľvek tlmič
    http://www.plynovevzpery.eu/index.html
  • Jozef16VT
    Za 20e aj s poštovným?
  • sebo 1.8 16V
    Jozef
    a cena?
  • Jozef16VT
    Svojho času, ešte na starom fóre tuším, sa ako náhrada odporúčalo použiť z Citroen Xsara Picasso. Majú 650mm a zdá sa mi, že udržia kapotu bez problémov a aj montáž je bez problémov. Nevýhoda-kapota je nižšie ako s originálmi. Ak by mal niekto záujem, tak mám 2ks, nepoužívané.
  • Johny
    Takže pri 700vke je potrebné trošku zapíliť aj do plechu okolo uloženia tlmičov :-) teraz konečne je kapota nadoraz dole. 700vku tým padom neodporúčam je toho dosť okolo čo treba prerobiť.
  • sebo 1.8 16V
    takže tam nejde nič len tak namontovať za normálnu cenu bez úpravy?
  • Johny
    ibaže Felicia FUN vanplus má tiež 700vky a tie tam normálne tiež nedostaneš http://www.autokelly.sk/#PATH=3345620;5835877;5835894;5836118;5864673;5864318;5864320;5864323|CT=5|PCT=4|CUR=2|EM=False|PGS=20|PT=0|PDID=2024203|PDPID=2024203|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0|
  • sebo 1.8 16V
    Ma tam niekto hodené tie 700ky bez uprav a udržia originál kapotu ďik
  • von Raven
    myslim ze i felicia fun ma dost newtonu a pomerne dost dobrou delku za dobrou cenu jako nahrazka
  • Johny
    Nie nebude, ja som kupoval tie 700vky len tak zo srandy, o 670 som nemal záujem ;-)
  • sebo 1.8 16V
    tých 670 nieje boh vie čo bude problém z náhradou bez uprav
  • Johny
    Sebo tak ti ušetrím robotu, origo je cca 670mm a dole kopcom 660mm ;-)
  • sebo 1.8 16V
    máš tam vymenenú "umelú" kapotu? ta ma 12 kilo kovová okolo 30 . Ja som našiel firmu ktorá predáva na fiaty http://www.faro.sk/catalog/plynove-vzpery/fiat/
    Ale fiat coupe tam nie je Budem musieť zmerať presne rozmery a kúpiť podobne
  • Johny
  • Johny
    ja som namontoval na laminatovu vzpery z Favorit Pickup su to 700mm treba prevariť spodný uchyt o 2cm a je to OK, držia až moc mam problém zatvoriť kapotu, takže plechovu by mali udržať. Cena cca 6€ za ks.
  • sebo 1.8 16V
    Takže som našiel staré téma .Je možná re pase v domácich podmienkach? Kde sa dá kúpiť náhrada možne aj tie aretačné ďík
  • Fugasik
    Tohle mě nenapadlo.....zkusím tu druhou omrknout :o)ale stejně myslím že to bude tou aretační :)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    tak to chce zkusit, jakou silou ji přetlačuješ... může být KO ta druhá a pak to ta jedna byť aretační prostě neudrží...
  • Fugasik
    kitovaná je,ale to je minimum kitu....jen z jedné strany čumák...kousíček
    kolik váží ta kapota? není třeba po ráně a kytovaná? už sem taky zvedal kapotu na coupe a sám sem ji nemohl uzvednout... to pak nepomůžou ani pístnice z bagru...
  • Fugasik
    Já sem teď koupil jinou vzpěru,ale furt to nedrží :D....ten oranž plast je jakoby v poho,ale ten píst je ošoupanej nebo co :(
  • Elkar
    no mě se jako by zlomí.. no takovej ten plast se tam zasekne... ale tak já mám dost jedinečný auto jak jsem zjistil, vzhledem k tomu ze je to ročník 93 :-D
  • Feki
    Uz viiiim..;) jasny..Jeste to promyslim kery tam pujdou...
  • Fugasik
    Jsou úplně stejné jen jsou širší a maj tam takovej plast za keterj to zacvakneš....
  • Feki
    Jak vůbec fungujou ty aretacni?To bude asi bezudrzbovy ne narozdíl od těch samodrzicich..?
  • Elkar
    aretační asi jo.. ale bude to vypadat možná takový zroucený :-D
  • Feki
    Jedna to neudrží co?:)
  • Scoupe
    kdyby nekdo chtel tu aretacni tak tu jednu mam cena 150kc
  • Feki
    Jajaj..:) Me je to vcelku jedno co tam budu mít kromě kostete,ale měl jsem tam tyhle když jsem to koupil a sou dobrý když fungujou tak jsem je chtěl nechat,jen opravit..
  • Elkar
    kde by jsi uprostred niceho potreboval vodu do ostrikovacu?

jinak ja mam ty s aretaci a v nakupnim listu to tim padem mam dost nizko. tech par kilo nez se to nahore zajisti, jeste uzvednu.
    ne nemá to tam být. pak mi řekni jak v noci uprostřd ničeho dolejváš třeba vodu do ostřikovačů... :-D
  • Feki
    Díky takle přesně mi to stačí..:)
  • Feki
    Ted na to cumim znova,ptal jsem se jak to je pac je tam v ceníku-VZPERY a tak jsem se ptal jestli za obe nebo za VZPERU..To asi myslíš..:) Jinak jediny co jsem prehlidl ze tato firma děla pouze repas jestli jsem to dobře pochopil nebo i vyrobu vzper na zakázku..?A ty mas s touto firmou něco společného nebo se to dá udělat jak zde tak i u tebe?
  • Feki
    Však říkám ze jsem ten ceník prehlidl a ptal se na cenu..:)Hned na to jsem ho našel a napsal ze jsem prehlidl ceník..Takže tak..:) A ze je to evropsky auto samosrejme vím,jen jediny na co jsem se ptal bylo,zda je lepší si nechat vzpěry zrepasovat a nebo udělat novy..Toť vše,zas tak pomalej nejsem a i když to asi vyznělo jinak,radši to dole maznu aby to ještě někoho nelakalo si do mě stouchnout..Číst fakt umím..:) Vim ze tu i někdo nabízel vzpěry ale myslel jsem ze to třebas byla rozprodej a ze to byl jen jeden,dva páry..Za ten odkaz určitě díky,bude se hodit..Pro informaci,ty děláš repas na vzpěry přímo?Jestli ano,na kolik to vyjde,jak dlouho se čeká atd.Díky..
  • Feki
    Na kolik vyjde repas?-Jestli se teda už nevyplatí koupit new..Nebo nejaka nabídka?
  • Janinka 2.0.16VT
    Zkus napsat Alešovi ,mám je od něj a i víc clubáků a jsou super.Jen nevím zda ještě má.
  • Fugasik
    Dej si je na repas www.gorcak.cz
  • ZdenysM.L.
    Koupil jsem nové.600kč pár snad už si to nepamatuju:-)
  • Feki
    To je pekny no a na kolik té vyšli?Myslím ze tu někdo dělal i repasi(y?) ne?A jak dlouho tam jsou nevím pac je to po předchozím majiteli..Ale jde o to ze ještě před 14dny držely v cajku a teď ani ň..Jestli nejdou třebas nějak pretesnit nebo co způsobí to ze už to neudrží?
  • ZdenysM.L.
    Máš nové nebo staré?Pokud staré tak opravit nejdou .Kup nové já jsem je koupil od člověka tady z klubu.Jen si nepamatuju kdo to je:-))
  • Feki
    Zdravím..Chci se zeptat co dělat když mi vzpěry neudrží kapotu?Ještě před 14dny mi to drželo a dnes ani prd.Čím to muže byt?Nemám zadnou tycku na podepreni ale ty samodrzici..Je to ko nebo se s tím dá něco udělat?