gumy kolem dveří (těsnění)

• JardaITC
    Myslím, že jediná možnost je zavolat nějakému dealerovi a poptat se na dostupnost.
  • Morris_3nec
    Pánové mohl by mi někdo poslat odkaz kde se to těsnění dá koupit ? Problém s vypadáváním sice nemám, ale celá spodní část té gumy se nějak na výšku zdeformovala/nafoukla a čouhá to moc nahoru, při zavírání dveří to drhne o tapec a musim s dveřma bouchat jak na žigulu abych je zabouchnul.
  • JardaITC
    jj honza měl recht:-)
  • Innocento
    Takže jak psal Honza...
  • JardaITC
    Mám novej poznatek a to je vykašlat se na tavne pistole, lepidlo apd... Dokonale stačí tu kovovou čás v gumě stáhnout k sobě co nejvíc - třeba kombinačkama (po celé délce co to vypadává). Já to tak udělal a pohoda, drží to jak hebrejská víra. Jo a ten smirgl papir tam mám taky.
  • Luxor
    a do pistole nejaky kvalitni naboje ;-)
  • Oddy
    mám stejný problém, zítra si sjedu pro tavnou pistoli a vyzkouším :)
  • Luxor
    jasný, tavná pistole na tohle spolehlivě funguje, mě to předtím vypadávalo skoro celý při otevření dveří a teď pohodička, když ji nenajdeš tak se ozvi...
  • JardaITC
    To s tou ocelovou vložkou sem si myslel taky, ale neni. Není tam ani smirk. Asi to zkusím tou tavnou pistolí. Kdybych to zvotil, tak asi sjedu ke Kloučkovi pro gumy.
    Luxor: kdybych nenašel doma pistol, tak dám vědět, ale snad jí mám. Každopádně diky.
  • Feki
    Pistoli s nabojema :D
  • Simarik
    pistoli s lepidlem
  • ZdenysM.L.
    Za těsněni nebo lepidlo?
  • Simarik
    honzo tu sem měl a neměla ani sílu roztavit tu lepidlovou tyčku, chce to si připlatit, 1500,- to vyřešilo :-))
  • Honza
    pistoli maj v baumaxu za pár kč.. to je taky funkční řešení..
  • Luxor
    Mě to taky furt vypadávalo ať jsem mačkal jak jsem mačkal a za jízdy pak i profukovalo kolem dveří. Vzal jsem tavnou pistoli a na pár místech to "nabodoval". Od té doby už je to několik let a guma tam v pohodě drží a kdybych to chtěl někdy sundat tak věřím tomu že trochu zarvu a gumu vyndám bez poškození... Kdybys Jardo náhodou pistoli neměl tak se klidně někdy zastav a nabodujem to...
  • ZdenysM.L.
    1500kč kus origo Fiat a 300kč kus Klouček
    .
  • Simarik
    já mám pod gumou něco jako smirk nalepenej a guma se nehne, je to vždycky asi 10cm proužek každejch 15cm
  • Honza
    no je to klasická narážečka, tudíž v tý gumě je ocelová vložka (viz. obr.), která má za úkol, aby guma držela tvar...stačí to v oblasti, kde je to těsnění naražený na lem trochu pomačkat a mělo by to bejt OK... většinou to nedrží, kvůli tomu, že to někdo už jendou, či vícekrát sundaval...
  • JardaITC
    asi uplně debilní dotaz, ale za co maji držet gumy kolem dveří? Mě to tam pořád plandá a vypadává. Nějakej kokot tam předemnou tahal muziku a nic tam řádně nedrží.

myslim, že ta guma tam má být jen nasazená na plechové vystouplé drážce kastle a skřípnutá plastovým obložením interieru, nicméně mě tam vůbec nedrží. Možná že jsou tam špatně nasazené ty plasty (zkoušel sem rozdělat a přijde mi, že vć už dotáhnout nejdou) a dostatečně to nedrží, fakt nevim.