Odstraneni kompresoru klimatizace na 16TV

• Innocento
    Já začínám mít vláčnej čep na kole u spolujezdce, tak mě docela děsíš :-)
  • Innocento
    Ale jak jsem psal - neříkám, že ti s čepem určitě pomůžou. Te to jenom takovej tip na příště, kdy budeš něco shánět, zjistíš že je s tím problém, zajdeš tam a vlastně během jednoho dne vyřídíš dodanej nevyhovující kus oproti tomu, než když něco objednáš, než to přijde, než to zjistíš, než to vrátíš...
  • Innocento
    Stránky mají, ale je na nich akorát adresa a telefon. A na telefon se nedovoláš, protože jsou tam fronty a nestíhají telefony vyřizovat :-)
  • krisz
    Inak vzdycky co potrebujem objednavam cez internet a nikdy nebolo problem a uz som objednal asi 500veci...len ten cep ma serie,mam na to penize ale okrem toho su este X veci co musim kupit,a druha vec preco by som mal dat za X vec 1000kc,ked mozem mat za 200-300kc...ale uvidime no,diky za pomoc...
  • krisz
    Jasne to chapem,ale jedina znacka ktora nabizi cep s tym prumerem 14mm je len TRW,ostatni bud tam nemaju napsany alebo maju medzi 12-12.5mm...a ked pojdem do tej obchodu a mi povie ze jeden stoji 1200kc tak asi odpadnem :D nejlevnejsi TRW co som nasiel je za 720kc ale som nasiel aj za 1600kc :D ale zkusim to za to nic nedam,internetovu stranku nemaju nahodou?
  • Innocento
    Koukám, že ty čepy sháníš po e-shopech. Cokoliv jsem sháněl na Fiata nebo Alfu, tak mi to sehnali a bylo to k vyzvednutí stejný den odpoledne nebo den druhý. Preferuju to radši, než internet a poštu. Neříkám, že ty čepy nebudou problém, ale když něco sháním, tak jdu k nim. Jsou moc ochotný, rychlý, domluva jasná a cena slušná. Navíc není problém díl vrátit. Někdy to tam zkus.
  • krisz
    Ahoj,znam ale este som tam nekupoval nic...
  • Innocento
    Krisz : Znáš autodíly v Plzni v Plovární 12?
  • krisz
    Tak mam smolu,jedine TRW ma prumer kuzele 14mm a jeden stoji od 720kc+posta :( len ja mam takovu smolu? Kto menil u 16VT kazdemu pasovalo cep od ineho vyrobce ako TRW??? Proste nechapem,mozna mam inu tehlicu ?alebo kde moze bit problem???
  • krisz
    No tak to je v prdely,teraz co mam delat?aj priamo na meyle.de som sa pozrel na ten cep a pisu ze patri do 16VT ja uz neviem kurna za tyden 2x spatny cep uz na to nemam fakt nervi,este som napisal do obchodu ked som objednal cepy aby prekontrolovali prumer kuzele ze ma bit 13,5-14mm a ajtak mi poslali 12,4mm-ove,ale nechapem vsade pozeram a tyto cepy pisu do 16VT...
  • Coupe20VT PLUS :-D
    tzn, až tam dáš za týden nový čep, který tam patří, tak si mimo jiné zopákneš i geometrii...
  • Coupe20VT PLUS :-D
    no mám. stalo se mi to samé na 20VT.

vykurvíš si těhlici a ten čep půjde stejně do kopru, protože se do týdne roztrhá prachovka...

o bezpečnosti ani nemluvě...
  • krisz
    Takze aspon servokompressor hotovo...A inak presne tam nepasuje protoze vadilo na servok. zadni drzak,flexa vyriesi vsetko :D a druha vec hadicka co vede z nadrze do servok. bolo tak otocene ze ani boha tam neslo napasovat kompressor,nakonec som dojebal tu hadicku a mozem ist kupit nove...uz ten auto ma zacina srat,furt musi nieco dojebat ked to chcem poskladat,ale ja ho milujem :D Jo chlaci cep rizeni ma trosku problem,origi ma prumer kuzele 14mm a drzi tam normalne,minuly tyden som objednal febi cepy a ty maju prumer kuzele 12.2mm takze to trosku bolo divne a ten kuzel vtom direy moc nedrzalo,takze som to poslal zpatky a mi vymenily na meyle cepy a tieto maju prumer kuzele 12.4mm hovorim to je v pici zase...takze som sa nasral a dal som tam ty meyle cepy...inak som pozeral vsademozne a len TRW cepy maju prumer 14mm ale kurna jeden stoji 800-1000kc...ma stym niekto zkusenosti?
  • Invi
    Pasuje tam přesně, šponer je zespod. Je fakt že jsem ze začátku taky nemohl přijít na kterou díru se to má nahodin, nakonec tato fotka napoví:

http://jpeg.cz/images/2014/05/16/B3Epg.jpg

• krisz
    Tak dneska som zkusal vsetko mozneho a som zistil ze ked servokompressor dam na misto klimak. tak servo bude drzat len jeden sroub proste inak to neide...nema nekdo nahodou fotku jak to tam bude vypadat?
  • krisz
    Diky Invi,tak to vyskusam,teraz mam rozobraty cely motor mam sundanu hlavu tak tam je teraz mista dost,ked servo pekne sedi na misto klima kompressoru tak vtom zadny problem nevidim :) diky moc chlaci :) aspon auto bude lehci o cca. 15kg :D
  • Invi
    Klimu jsem likvidoval nedávno, servo se normálně našroubuje na místo, kde byla klima, pasuje mi i původní klíňák, co byl na z kliky na kompresor. Řemenici na servu je potřeba otočit a vše pasuje. Celou operaci jsem udělal na autě s demontovanými sacími svody. Přeji pevné nervy.
  • Honza
    ..sáms em si to dělal na tipu... ale je to takovej ježek v kleci jak to máš natočit a co za řemenici... prostě to servo posadíš do držáku níž a hotovo...podle toho jak velkej máš mix pak stačí původní řemenice, nebo ji prostě otočíš:)
  • krisz
    Ahojte,tak vyriesil uz to niekto? Dneska som vyhodil kompressor klimatizace ale neviem potom jak dostanem ten remen na ten servo aby to fungovalo napr na 16v bez klima...Ked niekto vie pomoct tak by som to podakoval :)
  • Tlama
    voda odkapává z výměníku pod palubovkou.......z ní vede hadice většinou někam do motorového prostoru odkud je vyvedena pod auto...
  • Vojta
    Taky bych měl jeden technický... Když se pustí klima, tak ze kterého místa přesně bude odkapávat sražená voda? Jak jsem včera dojel domů tak jsem měl za autem 2metry čáru. Olej a benzín to nebyl, tak doufám že mi něco neprasklo a byla to klima. Dneska na to musím kuknout.
  • PhoB
    Lachtan: no jen jsem se chtel zeptat, jak je resene uchyceni serva kdyz nemas klimu. Viz tato diskuze. Ale dnes jsem se na to poradne podival a ono jde premistit servo na spodni pozici, stacilo to jen poradne vyzkouset. Omlouvam se :)
  • Brano20VT
    skus ZOO Praha
  • PhoB
    Mate nekdo kontakt na Lachtana?
  • Luxor
    jj u klimy je elektromagneticka spojka...
  • Innocento
    Mě přijde, že se to občas zhoupne...
  • Edrig
    Adis.Děkuji za vysvětlení.Nějak tak jsem si to představoval,ale při zapnutí klimy se mi na volnoběh neměnily nijak zvlášť otáčky a to mne dezorientovalo.
  • ZADIR
    Remnice se to ci to jo ale, kdyz zmacknes tlacitko klimy tak se take v kompresoru klimatizace sepne silovy obvod ktery teprve uvede do chodu kompresor klimy. Jinak se to toci naprazdno. To je neco v tom stylu jako bys mel nastartovane a mel neutral az jak hodis kvalt tak se ti auto rozjede. stejne funguje ten kompresor.
  • Edrig
    Tlama.Výkon to snad bere již tím,že je nepřetržitě v chodu pohon řemenice kompresoru.V případě zapnutí tlačítka klimy se vlastně stane co,kromě spuštění větráku topení?
  • PhoB
    Adis: diky, jdu na nej
  • ZADIR
    zeptej se lachtana on nema klimu ma 16vt, amel motor rozebrany tak by ti mohl rict jak je to vyreseny.
  • Vojta
    A ještě se nech ostříhat dohola, na tom taky nějakou tu váhu ušetříš :-)
  • PhoB
    adis: no vic uz zhubnout asi nemuzu, to bych se zacal zcvrkavat :))
    Hledam kazdeho kone(tzn potazmo vykon/vaha) a klimu bych stejne nikdy nezapnul. Mam motor venku, takze je to idealni prilezitost.
  • lukin20VT
    :) neni nad dobrou radu
  • ZADIR
    Kolik važiš? zhubni o par kilo a muzes si tam ten kompresor nechat :-)
  • PhoB
    Ja vim, ale vyhazuji to komplet jednak kvuli vaze, jednak kvuli mistu. Nebudem resit duvody. Pomuze mi nekdo?
  • Tlama
    proč to chceš dělat??? když ho nemáš zaplé ničemu to nevadí a nevezme ti to ani trochu výkonu....
  • PhoB
    Zdravim Vas,

Mam 16VT a chtel bych dat dopryc kompresor klimatizace, ale tim padem nebude hnane servo.
    Napadlo me, jestli nemate nekdo foto 2.0 16V Atmo bez klimatizace, abych videl jak to tam ma vyresene. Predpokladam, ze servocerpadlo ma jiny drzak a je na spodni pozici(tam kde ma 16VT klimakompresor). Ale je to jen ma domenka.

Mate nekdo foto nebo nejake reseni?

Dekuji