jak přesně zapojit MBC?

• K0K1N 20VT
    bratránek si koupil tento mbc, tlak vyskočí na asi 1,3b ale pak pomalu klesá až asi na 1b, zapojené je to mezi wg a housing,je to takhle zapojené dobře nebo co udělat aby to tlak drželo? jednotku dělal mr. Phob :) i když na jiném autě, takže tlak se tam může pustit v pohodě
  • K0K1N 20VT
    hm, nemá já si to myslel :) a tak stačí přeříznout tu hadičku jak držím a dát tam mbc a mělo by to jít regulovat normálně?
  • PhoB
    Z druhe fotky uz je to jasnejsi. Originalne tam zadna roztrojka neni, tu tam dodal krosmen, aby si natahnul privod tlaku k Actuatoru(aka "WG"), protoze to cina turbo nema vyvod ze saciho sneku jako original. Takze OK.
  • K0K1N 20VT
    nn,je to hadička co vede z wg do té roztrojky a sériovej ebc je odpojenej,já tomu zapojení právě taky moc nerozumím,právě proto se ptám a dělal to krosmen,to je snad dost zkušenej kutil :)
  • PhoB
    Kok1n: tak to jsi se prehmatnul, nebo to mas napadeny kutilem.
  • K0K1N 20VT
    takže :) hadička mi vede z wg viz. Obrázek jak ji držím do sání, bude to fungovat normálně i ebc jak je v odkaze italiancars? Podle mě jo ale radši se dvakrát zeptám než abych něco pokazil.
  • nocarret
    jé to někdo obšlehnul origo Milanovo řešení z roku raz dva :-)) jo jde to uděláš si víc setupů a jen je přepínáš
  • K0K1N 20VT
    máte to někdo takhle?
    http://www.italiancars.org/fiat/technika/tlakturba /tlakturba.php
  • Mertix
    Luxor jinak poslední dobou tlačí v poho něco mírně přez 1bar, to kolísání je kvuli nějaký prkotině...
  • Mertix
    Luxor jestli vydrží:)
  • Luxor
    Leoši čeho to má být zkouška? :-)))
  • Luxor
    Proč by tam měl dělat bordel chip odladěný přímo na autě který kdysi fungoval "perfektně"??? Létání otáček a chcípání nasvědčuje tomu že je něco špatně a přidáním tlaku s vypnutím bezpečnostních funkcí se to neopraví :-)
  • Mertix
    radek-hold musí něco vydržet, bude to jakasi zkouska, stejne myslim že tam dela bordel ten chip, ted jen musim pockat, a pak koupim postupně walbro pumpu a tak, to lítaní ot a chcípání už mě silně jebe...
  • Luxor
    nj ale aby sis nepodpalil motor to by byla velka chyba v Mertixu :-)
  • Mertix
    Luxor to je spíš chyba v Metrixu:)ne, normal ho zapojim, uvidim...jen musim kouknout jak
  • Luxor
    0,6b je plnící tlak v nouzovém režimu, takže je taky třeba správně že Ti to teď takhle lítá -> bezpečnostní funkce! V okamžiku kdy tam flákneš MBC o ni přijdeš :-)
  • k20vt
    vsak ted co tam budes mit MBC, tak EBC odpoj a uz si to seridis takhle. Doufam ze nemas zapojeny EBC a zaroven k nemu i MBC ? :D to by se minulo ucinkem
  • Mertix
    k20vt ale me to tak netlačí, ten ebc dělá někdy i při zapnutym motoru divný zvuky, a občas tlačí neco pres 1, obcas jen 0,6, asi je v haji..
  • k20vt
    ja sem si to s timhle MBC zvednul na 1,5 bar a je to bez problemu + jede mnohem lip, ale mam tam chip
  • Mertix
    Luxor
  • Luxor
    Čeho tím docílíš? Vždyť to máš nachipované a kdysi to údajně jelo velmi dobře - tzn. někomu se to posralo tak to prodal, a ty teď vyřešíš problém motoru tím že přidáš plnící tlak (který už beztak musí být díky čipu dost vysoký pokud je turbo OK) a vypneš bezpečnostní funkce motoru. Jestli Ti turbo už teď plní víc než série a přesto to nejede je někde průser a přidáním tlaku průser nenajdeš jenom bude brzy nový průser zato větší. :-)

Jinak to na obrázku - na origo EBV máš tři hadičky a ty tady zapojíš jednu WG, jednu téčko-MBC a jednu vzduchový přepad - to vychází, žádný zaslepování. Tenhle MBC Ti fouká pořád do přepadu a při určitém tlaku se zavře přepad a tímpádem jde pak vzduch hadičkou k WG.
  • Mertix
    DAVE20VT aha, nevim, jak je to u 20vt, ale ja mam v BC 3 hadicky, a do ty rozdvojky dou jen 2:)o to de...
  • DAVE20VT
    Zapoj to uplne presne podle toho navodu, taky jsem tomu nerozumel, ale takhle to funguje:)

Nic nezaslepuj do roztrojky turbo, wg, pak do toho stelovaku a vzduchovy prepad je nic muzes to nechat nezapojeny nebo to napichnout misto orig ze stareho MB do sani pred turbo...
  • Mertix
    ovšem jestli tam sou nutný všechny 3 hadičky, hodim to na 2 riztrojky...
  • Mertix
    takže dotaz,at neco nepokazim. v origo EBC sou 3 hadičky, ok, ale k tomu mbc davaj roztrojku, to znamená, že mam 1 zaslepit?do tý roztrojky ma jit wastegate, pak turbo housing, to je ta, co vede do turba nahoru, nebo dospod turba?a vývod MBC se ma napojit na vzduchový přepad, to znamená myslim před bow, je to tak?