-
16:36:57 26.5.2013
čím by to mohlo být? brzdilo to tak stejně, pak sem za to zarval a teď brzdí jedna strana na 1 zub tak že s kolem neotočím a druhá ještě po 3 zubu se tím pohnout dá... vyskočilo něco z toho vahadla, nebo se někde něco natáhlo? urvané to není a samo se to srovnat nechce :D
-
11:38:48 28.4.2013
2/3 to je asi 3 zub? ono to brzdi na kazdom aj jednom. Ked zatiahnem rucnu na 1 zube zaradim jednotku a idem sa pohnut tak mi dviha zadok ale kus sa to pohne. Dam na doraz rucnu idem sa pohnut tak auto sa ani netukne dopredu. Uz som z toho kkt.
-
11:32:20 28.4.2013
Abbys,
tobě je to možná jedno, jak RB zabírá (i když jak píšeš, tak tě to trápí). Ale v ČR na STK musí k max. brzdnému účinku RB dojít při maximálně 2/3 zdvihu páky, jinak je to závada, takže není co řešit.
-
11:13:42 28.4.2013
ale ide oto ako je nastavena. Moze zaberat aj na 3 zub alebo az na 4ty. Dolezite je umna to aby mala rucna taky ucinok aky by mala mat. A je mi uplne jedno ci zabera na 3 alebo 4 zub. Jej ucinnost by som vyskusal len na STK ale 15 eur sa mi zbytocne vyhadzovat nechce kedze na kopci sa mi auto nezosuva dole. Ale Aj tak ma kus trapi ze to nieje ono.
-
10:50:41 28.4.2013
Abbys,
tvrdit, že RB coupé má brzdit až na posledním zubu je nesmysl (mimochodem i to může být závada na STK).
Malý pohyb auta se zataženou RB po uvolnění provozní brzdy je dán "zakleknutím" vlečených ramen zadní nápravy.
-
10:21:43 28.4.2013
Lanovody bezia dobre. Si myslim ze mechanik by si to vsimol. Ako ked zatiahnem rucnu a na prudkom kopci a som aj nalozeny tak auto stoji na mieste. Len v momente ked ju zatiahnem a auto ide "sadnut" tak o kusok sa pohne dozadu. Ked sedim v inych autach tak necitim aby toto robilo. Preto chcem zistit ako sa chova rucna vam.
-
09:06:23 28.4.2013
Mrtvé lanovody. POdívej se na ně, jestli už nejsou rezavé, nebo jinak pohledově vadné.
-
12:27:08 27.4.2013
trosku ozivim tuto temu. Mam taky tusak ze mi zle zatahuje rucna. V loni som nepresiel koli nej cez STK. Konkretne sa jedna o spolujazdcovu stranu. Dosky aj kotuce uz boli pred smrtou tak som ich pred mesiacom vymenil za brembo max+dosky brembo. Vid obrazok. No stale sa mi zda ze to brzdi nejak slabo. Mechanik mi povedal ze to brzdi super a na coupe zabera rucna az na uplne poslednom zube. Tak ako to je? Dik
-
23:37:55 30.7.2009
sem to pocital ze mas dve ruky tak kazde kolo postupne, jestli mas stado pochopu tak to muzes udelat jak na formulach no a jestli mas zvedak a 4 spalky tak to klidne delej cely mesic :)
hlavne to natri tak at se to hybe a neni tuhe a neseka se pri vraceni
-
17:35:33 30.7.2009
to Raven : Ještě jeden drobný dotaz. Psal jsi, že to měnit postupně, ale mám v plánu ještě natřít ty držáky brzdových destiček, tak bych rád dal auto v garáži na "špalky" a udělal to všechno zaráz. Je to možný ? :o)
-
13:54:39 29.7.2009
...region razovity, a to bud rad ze sem to nepsal prajzskou lazstinou :D
hlavni je vsecko ciste a desticky a kotouc musi volne chodit, pokazit by nemelo co. Akorat jak se sundava volna celist od volneho kotouce musis trochu zaviklat pac ten kotouc uz muze byt jety a mit vrchem hranku... tu by bylo nejlepsi lisknout na magneticke brusce ale jestli mas flexu a nenasrano v rukach tak to oliskas i tim a par zarezu do kotouce jak ti to ujede brzdi zas o neco lip jak hladky :)
jinak novy kotouc na sirku 22,5 a pokud ho sjedes na 20 tak uz ho tam ani nedavej, sice s novyma deskama to este trochu pozije a ja sem jezdil i na 15mm a desky v hajzlu ale taky sem pri kazdem brzdeni malem vylez stresnim oknem kere nemam jak sem tlacil na pedal a jelo to dal
-
13:02:36 29.7.2009
to von Raven: Diky za rady, máš dobrou češtinu, tak se u toho člověk i pobaví :-) Jinak vyndat kolo a povolit pár šroubků bych měl zvládnou. Přeci jen mi strojařina není úplně cizí, když jsem to i studoval va VUT :o)
Kdyby přeci jen náhodou byl nějaký problém, tak ještě písnu.
Zatím díky všem zúčastněným !
-
19:01:39 28.7.2009
dulezite je vsechno hlavne poradne ocistit pac 0,1mm na kotouci dole nahore hazi treba o 1mm a to uz je ku*wa moc
.....
nakonec ubrat trosku brzdovky pac tim zatlacenim pistku se dost zvedne hladina
....
brzdovka se meni co dva roky ale to uz je jina akce
-
18:58:37 28.7.2009
desticky a kotouce vpredu:
- sundat kolo snad nemusim psat :) jestli jo tak dal necist
- na kotouci jsou krom 4 dur na srouby 2 jehly co centruji kolo a zarven drzi kotouc k naboji...vysroubovat
-ze zadni strany celisti jsou dve 13 srouby co drzi celist..vysroubovat
- pak vypadne jak kotouc tak celist s destickama
- otevrit kapotu a odsrubovat vicko nadrze brzdovky
-zatlacit pistek v celistech na doraz, ocistit tesneni kolem, namazat pod tesnenim
- nasadit desticky
- ocistit naboj a vnitrni stranu kotouce a nasadit kotouc a na neho celisti s deskama a prisroubovat celisti tema 13 a kotouc tema dvema jehlama
- seslapnout brzdovy pedal az to sedne pak jit otocit jestli nedrhe kotouc o desky tak ze by se netocil
- nasadit kolo a hura na druhou stranu
...........
uplne stejne se dela zadek akorat ze zadek nejde pistek zatlacit ale sroubuje se viz jak sem psal nize
...........
po vymene desticek a kotoucu nevyjet hned jak <> pac to nebzdi a jeste aspon 50km to seda nez to zacne brzdit lip, nebrzit dyl jak 5s v kuse delat prestavky mezi brzdenim aspon sekundu kdyz se musi vic
-
18:28:07 28.7.2009
Tady se začínájí řešit pič...oviny, taky by se dalo říct matice se závitem M8, ale myslím, že každý vi, co tou 13kou myslel.
Radši někdo napiště stručný popis, jak vyměnit destičky a kotouče :o)
-
17:37:30 28.7.2009
Ze sis nevzal na paskal marcina?:D
-
17:36:10 28.7.2009
2 Coupe20VT.Jeeezis ale ale..Takovyhle ptakoviny.Rekl bych ze kazdej vi co jsem tim myslel;)
-
16:15:26 28.7.2009
13 matka neexistuje... je to matice M8 kterou utahuješ 13mm klíčem...
-
11:02:59 28.7.2009
Ja tam mam 13matku..Ale taky nevim jak moc dotahnout aby to nebylo moc..
-
10:20:35 28.7.2009
Prý na tom nic není, ale nenapsal by mě, prosím, ještě někdo, jak vymětit desky a kotouče. Díky za radu
-
21:40:32 27.7.2009
to si dostelujes pod ruckou,je tam myslim 10 matica,a tahujes ju tak na kolko zubou chces aby ti zaberala,zaparkuj na niecom rovnom a hupaj s autom trocu a skusaj,je to v pohodicke ja to mam na 3 zuby
-
21:23:29 27.7.2009
díky za rady ... a jak se to seřizuje, tam se nechává nějaká předem daná mezere v nezatáhlém stavu ručky nebo prostě na cit, aby to svévolně nebrzdilo ?
-
20:19:51 27.7.2009
LUKE 1.8 H8C :ja som menil oba lanovody,robota cca 1h,nasad si konce na to vahadlo a potom natahuj na brzdic,na jednu strano to das v pohode ale druha ti da zabrat,ak budete dvaja tak super,inak ja som zohnal lavy za 550kč a pravy za 400kč,a rozdiel bol len ze ten lavy ma na sebe izolaciu okolo vyfukovej rury:-)))
-
10:30:11 27.7.2009
lanovody myslim resil Edrig, poptej se jeho..
ty brembo max sou super, az dojedu predek dam je tam taky, zatim je mam vzadu. Desky ferodo premier sou takove prumerne, osobne mam ted prumerne trw a taky to jde ale asi nejlepsi jsou desky pagid, a na nase nevychazeji nejak extra draho jen se blbeji shaneji, malokdo to v republice dela...
jo ty zadni brzdy se valecky sroubuji a sroubuje se to milion otacek nez to zaleze o 1mm takze to je vojeb jak svina, ale svete div se, tim utahovakem co je na uhlove brusky se to dela paradne (plech s dvema cepama co presne padnou do krize toho pistku)
predni pistky se jen zatlaci
-
11:59:06 26.7.2009
to Raven : Já teď budu dělat komplet nový brzdy. V servise mě před 40tis. km řekli, že jsou těsně před smrtí, tak už by bylo na čase. Budu na předek i zadek dávat Brembo Max a desky Ferodo Premier, tak snad poznám, že to brzdí o poznání líp :-)
Jinak měnil z Vás někdo ty lanovody ? ... abych věděl, jak moc náročná operace to je a jestli to zvládnu bez nějakých pomocných stahováků nebo nějakých jiných blbostí.
Díky za radu.
-
11:23:11 26.7.2009
se podivej na tloustku kotouce, pod 9mm uz si pod normou ale zvladne to u 7 a desky skoro na plech ale taky to uz nebrzdi..
lanko ti nepomuze, jestli to v zime mrzne je to prachovkama na bowdenu a zatika ti tam voda co tuhne, nekde sme videl lanko i s bowdenem na coupe za 3xx,- Kc takez zadna katastrofa dat 700 za dve kompletni
-
19:21:57 25.7.2009
mě ta ruční brzda čím dál míň brzdí a teď už skoro vůbec, je to kvůli tomu, že odchází desky a kotouče. Jinak teď chci dělat komplet novou ručku, protože mě to v zimě zamrzalo, našel jsem v prodejnách s náhradními díly jen "lanko" ruční brzdy, bude to stačit vyměmit ? ... předpokládám, že by tam měli být minimálně 2 na obě zadní kola.
-
19:22:30 2.6.2009
jj cekal sem neco v tom stylu pac jak ubyvaji desticky tak nevznika vzadu fuga jen sem nevedel jestli se steluji oba rovnomerne nebo se kazdy pistek vysroubovava indivindi :D
-
15:17:22 2.6.2009
jenom to co je na ručce stěluje ..pod autem je vahadlo, na kterým jsou lana... pístky se doštelovávaj sami - je tam šroubovice s poměrně velkým stoupáním, takže se pístek postupem času otáčí a stále udruje minimální vzdálenost kotouč-destička..naprosto bezúdržbový, pokud nemáš zadní třmeny KO, resp. mechanismus v nich....
-
15:03:53 2.6.2009
kdyz sme u toho jak se serizuje rucka kazde kolo zvlast? ma kazdy lanovod v tunelu svuj vlastni sroub na doatzeni nebo je tam valecek jako u trmenu a steluje se to jen zasroubovanim valecku v brzde? nebo je jeste jiny zpusob? nemyslim dotazeni pod pakou obou dvou lanek najednou
-
19:48:29 31.5.2009
to víš Fiat, pořád nějaký překvapení .-))
-
16:48:48 31.5.2009
Seřizoval jsem ruč.brzdy na dost vozech,převážně však na lanovodu v tunelu.Abych to hledal na rukojeti,to by mne nenapadlo.Takže díky za rady.
-
23:24:55 30.5.2009
Kdys vezmes rucni brzdu do ruky tak ma na sobje takovou kozenkovou manzetu cily potah ten odepnes a podnim to uvydis.
-
23:13:19 30.5.2009
Domnívám se,že pod koberečkem na tunelu-je to tak ?
-
23:10:36 30.5.2009
Zeptám se trochu idiotsky-kterou manžetou ?
-
12:32:01 30.5.2009
tak tak,manžeta je na suchý zip koukni pod ni a bueš mít jasno
-
12:16:42 30.5.2009
pod manžetou by měl být 6ti hran, pouze tím jd eručka seštelovat
-
12:15:03 30.5.2009
Zdravím všechny.Ví někdo kde a jak se seřizuje krok u ruční brzdy ? Díky