napínací kladka plochého řemenu

• Turok
    aha mě jen zjímalo jestli to není podobné jako u mně..ale aspoˇvím po čem jít když to nebudou rozvody
  • Coupe20VT PLUS :-D
    to asi nepůjde... motor mám po celý republice, a ten šelest na ruku je úplně jiný, než za chodu. navíc je to moje domněnka...
  • Turok
    Coupe20VT prosimtě nemůžeš mi někam nahrát ten šelest? protože mě tam taky něco šustí :D sice ted budu dělat rozvody a měnit ově kladky na rozvodovém řemenu... ale kdyby to nakonec byla ta na klinovém tak by mě jeblo. Na klinovém jsem vyměnil už vodící bo ta byla ko. Nerad bych všechno poměnil naohdil motor zpátky do auta a slyšel znovu šelest :)
    tak poznatek po 3 letech acca 30 000km.

kladka napínací začíná vykazovat lehké vůle, a při otáčení je slyšet šelest...

objednávám další kousek

ostatní kladky jsou stále jak z výroby.
  • Tlama
    řemen mezi klimou- altíkem-servem 46514138
    řemen mezi řemenicí kliky a servem
    71719400
  • Tlama
    sucho a jakej řemen máš na mysli?? a jakej motor???
  • Tlama
    manny - najdi si origo číslo v EPERU a porovnej s jejich- popřípadně vznes emailem dotaz s upřesněním orig. čísla oni ti to potvrdí nebo vyvrátí
  • manny
    Coupe20VT, Tlama: kluci, je to tato kladka (napínací)? http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/kladka-klin oveho-remene-pohybliva-10x65x27-hola:2b7fa3d10eef50d9
  • Tlama
    no já vlastně původně nevěděl v čem je problém toho hluku od rozvodů, a dělal jsem zrovna brzdiče takže to šlo dolu všechno-) jinak sundat nárazník je práce na 5 min....ani ne možná
    tak to jsem si radši trochu poškrábal ruce o ten chladič... sundal jsem jen kolo a nic víc... kvuli blbej kladce sundavat nárazních, chladič oleje a podběh? to si u tý kladky i svačil ne? to trvá pak dýl seskládat, než mě komplet zpojízdnit :-D
  • Tlama
    náhodou přístup je dobrej....nárazník, plast. podběh dolů, olej. chladíč povolit a nechat vyset na hadicích a už to jde -)
    přístup je tam jak k penězum... posranej olej. chladič... furt sem si o něj rval klouby :-D
  • Tlama
    jo díky...na ten levej závit jsem přišel hned....už mám objednáno -)
    jj. to je přesně ona... výměna = půl hodiny i s cigárem a bacha!!! ten šroub, co jí drží k napínáku, má levej závit... sem málem strhnul ráčnu, když sem ho vlastně utahoval :-D
  • Tlama
    Coupe20VT ...je to ta napínací kladka plochého řemenu mezi klikou a servem?? tedy toho kratšího plochého řemenu?? potřebuju ji taky...dík za info
    tak hoši měl jsem štěstí v neštěstí... kladka samostatně pouze na odkazu... BREDA, našrouboval jsem ji na starej napínák, našponoval řemen a zase motor šeptá jak za mlada... další z problémů vyřešen :-D
    tak tady je odkaz... ověřeno po telefonu a podle rozměrů: http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/kladka-klin oveho-remene-pohybliva-65x27:796c020b1dd2c24f

celá napínací kladka drží na 2 šroubech, ty sem povolil kladku i s tim plechem vyndal. kladka smotná je k napínáku přišroubována jedním lícovaným šroubem...
  • Lenoš20VTLE
    coupe20vt, ale já mluvím o ty kovový,ekcentrický
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    ajaj,zanedbaný servis? Pár ventilů bych taky asi vyškrábnul kdyby bylo třeba
  • Tlama
    Marassor...hele nejsou plněné sodíkem jen výfukové??
  • Petr613
    To Coupe 20VT obávám se že sis objednal vodící a né napínací kladku napínací stojí kolem 4000 kč
    konečná krematorium...
  • bobi
    ajajaaajjj :-(((
    hotovo. objednáno z autodílykrč.cz... 1115,- + pošta výroba by nebyl problém, jen sehnat ty ložiska s plastovou klecí a s Céčkovýma vůlema... s timhle si nehraju. mohlo by to mít nedozírné následky.
  • Lenoš20VTLE
    jo a to origo ložisko nejde sehnat a vyšlo mě to asi na 800kč neni problem poslat výkres,dělal jsem ji z oceli,protože hlinik se maže,akorát je o 8gr těžšší
  • Lenoš20VTLE
    taky jsem to řešil a nkonec jsem si ji vyrobil
    plochej drážkovej řemen...
    ahoj. já už se z toho po..ru !!!! shodim řemen a napínací kladka totál zadřená... ale řemen to nepřervalo. všechny ostatní kladky ok. nová na netu 4.000,- to snad je překlep. nemáte někdo odkaz na nějakou levnější???