Baterie do 2l 16VT

• Morris_3nec
    Ok, děkuji, ušetřil si mi pár stokorun :) Budu věřit šmoulí síle. Zítra si pro ni jedu.
  • Jelo
    Modrá bude stačit v poho. A na letní ježdění i černá řada.
  • Morris_3nec
    To rád slyším, vezmu určitě něco menšího, 52 - 55Ah, teď jen přemýšlím jestli vzít drašší Silver line nebo jestli bude na letní ježdění stačit vpohodě Blue line
  • Honza
    posledních 10let jedu Varty... mam 3ks Blue power asi 6 let a stále OK, navíc menší než vyžaduje výrobce auta a nikdy nebyl problém..

banner sme si koupil se stilem a nic moc na léto OK, v zimě slabší..
  • JP
    Doporučuju Vartu, Blue i Silver jsou OK, když je člověk neničí úplně nevhodnym zacházenim, tak vydržej 5 let bez problémů. Silně nedoporučuju Bear Power, to je baterka na půl roku. Jedna mi bůhvíproč začala téct (nedostala žádnou ránu ani nebyla přetažená) a druhý po pár měsících odešel jeden článek. Kamarád měl Bear Power taky a to samý...
  • Morris_3nec
    No nejvíc asi fandím řadě Varta Silver Line, dávaj docela velké proudy narozdíl od ostatních, tak myslím že i při menší kapacitě ta baterka nebude tolik trpět když je stavěná na mnohem větší zatížení. Udělám kompromis a vezmu t Vartu 52Ah, 530A, cena 1570kč a mám to kousek za barákem v Ostravě.
  • Jelo
    U baterek víc než u ostatního platí : levně placený dvakrát placený. Jde o to co od baterky chceš. Jestli ti stačí aby jezdila dva roky ( a to ještě v zimě stála), tak kup cokoliv. Pokud chceš aby vydržela dýl, tak už trochu hledej. Jde o počet olověných desek, jejich velikost atd. Pokud dáš za dva roky do baterky 1000 anebo za 6 let 2000 jsou to jednoduchý počty.
    Osobně jak ses ptal na Baner - tak za mne NEE. Nic moc zkušenost. Měli jsme je ve firemních a vydrželi prd.
  • Elkar
    Dva roky a bez problémů. Na zimu bych to neviděl ale benzínovej motor v létě startuje skoro sám když je vše ostatní OK, takže asi tak... samo sebou když by pak přes zimu stálo to auto tak baterka menší taková to hůř nese a musí se častěji dobíjet a ničí jí to životnost, když se to nedělá správně.
  • Morris_3nec
    Elkar: přesně takhle jsem to potřeboval slyšet, a jak dlouho na to už jezdíš ?
  • Elkar
    Já mám starší vartu 45AH (předepsáno je 60Ah) a na letní starty a ježdění je bez chyby a v tom kastliku kam se to dává je místa dost.
  • Ravel
    My jsme koupili za 1035 Kč 62 Ah, 560A:
    http://www.cekl-eshop.cz/kategorie-1/autobaterie-- 62ah
    Čekl má vcelku dobrou pověst. Když ta baterka přežije aspoň dva roky záruky, tak je za ty prachy v pohodě.
  • Morris_3nec
    Tak to tady trochu oživím. Taky scháním na 16VT novou baterku. Koukal jsem na Varty(blue a silver line) nebo Bannery. Nějaké konkrétní doporučení ?
    S autem jezdím jen v létě, často i kratší trasy. Chtěl bych tam dát baterii čím jak nejmenší která to vpohodě pobere a nebude se trápit
  • Luxor
    nj dík za snahu :-) ale to je k ničemu :-(, tahle baterka by "Slaný" není ani cyklická ani rozměrově vhodná takže by se mnou vydržela tak 500km a navíc by se musel upravovat hardware - a zas tak bohatej nejsem kupovat si levný věci :-))) Ale fakt dík za tu snahu... Já mám nakonec něco v záloze a ani to není extra drahé - naštěstí domluva s dodavatelem těhle baterií dopadla nakonec nad očekávání dobře...
  • Sonny
    Luxor: Tak zas tak dobří nejsme ale něco ti nabídnout můžu: je to HZS 12-9 kapacita 9A, délka 151mm, šířka 65mm, výška 94mm, váha 2,63kg, životnost 5let, technologie AGM-VRLA, Operační teploty od -10°C do +40°C, Mřížky-slitiny olava a cínu, desky-ploché pastované+kalcium, Aktivní materiál-vysoce čisté olovo, Elektrolyt-velmi čistá kyselina sírová, Nabíjecí napětí-Udržovací 2,27-2,30 V maximální 2,4 V. Je to bezúdržbové. Snaha byla :-)
  • Luxor
    2 Inno: v poho, stejne dik... tuhle baterku sehnat neni holt jednoduchy, v upskach jsou vetsinou podobny (na velkej proud) ale stejne parametrama horsi typy a navic ten rozmer...
  • Innocento
    2 Luxor : Já tě zklamu. To na co jsem narazil je k ničemu :-(
  • Luxor
    jasny, dej vedet az zjistis jestli jsi schopen baterku sehnat, jakou a za kolik... Dik...
  • Sonny
    Divej, až zjistím něco, tak se ti první ozvu a potom bych to objednal na sklad. oki?
  • Luxor
    2 Sonny: Dik... Hele je fakt nutny dodrzet presne tu specifikaci nebo ji prevysit a rozmery, rozmerova tolerance +-2mm MAX! Sice to nevidim tak ruzove jako ty ze ji sezenes ale kdyz jo, budu samozrejme rad :-) Dej pak vedet cos zjistil... :-)
  • Sonny
    :-))) Uvidím co se dá dělat, jinal takové baterky jsou asi cenově husté, ale dal bych ti super cenu. Jestli je to tak že to nejde sehnat tak to možná bude chvíli trvat. A takové baterky máme jenom v gelu :-)
  • Luxor
    2 Sonny: To si delas prdel, jestli dokazete sehnat tenhle typ tak jste husty :-) Musi to odpovidat uvedeny specifikaci a rozmerum, obyc 10Ah na 12V maji vsude, ale tohle neni ledajaka bat. je to "gelova" trakce!!! s presne stanovenejma rozmerama a parametrama ale to jsi predpokladam cetl... Mrkni na presnou specifikaci poslal jsem Ti ji i Innovi do mailu...

Ja tuhle baterku sehnal ve svete jen od trech dodavatelu, ale doprava do CR vychazela na strasnou raketu (doprava podstatne prevysovala cenu samotnych baterii).

PS: Odepis pod znackou: Papiry nam legalne sebrat muzou, ale ze silnic nas legalne neodstrani :-)))

Modri vedi, zeleni tapou!!! :-))) Howgh!!!
  • Sonny
    Luxor: čaues, ty baterie bych dokázal sehnat ale pro jistotu potřebuju obrázek, Takové věcičky máme na objednávku. Když budeš mít ještě zájem tak napiš.
  • Luxor
    2 Inno: Dikes, mrkni...
  • Innocento
    2 Luxor : Mám takovej pocit, že tyhle používáme v práci jako záložní zdroje do telemetrií. Zkouknu a dám vědět.
  • Luxor
    Inzerce :-) - Kdyby měl kdokoli zájem tak je u mě k mání téměř nová 55Ah (ježděná cca 3 měsíce jinak skladovaná v garáži a pravidelně dobíjená inteligentní dobíječkou) - prodám za 750Kč tj. cca 40% původní pořizovací ceny - zbyla mi z druhýho auta tj. není to žádnej dosluhující krám jen ji mám prostě teď navíc a využití v dohledném horizontu nevidím...

2 Sonny: Když prodáváš baterie na co si vzpomenu. Potřebuju náhradu níže uvedené VRLA baterie (2ks) - nebo klidně a nejlépe úplně stejnou:

LONG WP10-12SE (jenom SE!!! obyč je k ničemu nepasuje rozměrově ani výkonovými parametry)

Parametry:

20 hodin (při 0,5A do 10,5V) 10Ah
    10 hodin (při 1A do 10,5V) 10Ah
    5 hodin (při 1,7A do 10,2V) 8,5Ah
    1C (při 9A do 9,6V) 7Ah
    3C (při 30A do 9,6V) 5,1Ah

Hmotnost 3,31 Kg

Max vybíjení po dobu 30s: 200A
    Max vybíjení po dobu 5s: 400A !!!

Nabíjecí napětí 14,4V až 15V s tím že zvládne nabíjecí proud až 3A.

Konektory 6,3

Rozměry:
    151x65x112

Potřebuju hlavně aby ty baterie splnili uvedené parametry a rozměrově musí sedět +- 2mm max.

Je pro mě zejména důležitá kapacita při velkém proudu - proud se pohybuje mezi 20-30A nárazově až 40A...

Pokud bys jí (2x) dokázal sehnat budu neskonale vděčnej ;-)
  • Denis 1,9 JTD:(
    tak to je teda dost, já tam mám 56 a v pohodě startuju i v zimě.
  • Sonny
    Tak jsem to zjistil. Do coupé 2l 16VT patří 62jka A můžu ji mít za 1650,- V.C. Dobré né? :-)
  • von Raven
    vidis kdybys chodil pesky nemusis tu treti jizdu k pumpe :D
  • von Raven
    takovou 63 tam mam diky Luxorovi jak hledal svoji karu... je upe v poho ale mam dojem ze pri jizdach kratsich jak 20km se nedobije diky sviceni jako kdyby tam byla 55, ale jinak facha a nemusim dobijet ani v zime ale jak rikam myslim si ze uz je to vic nez treba na 1,8
  • Sonny
    Díky za nabídky, ale já totiž prodávám baterie do všeho na co si vzpomenete. Takže to si seženu sám. Jen jsem chtěl vědět kolik tam můžu narvat. Díky za radu dám tam tu 63ku
  • Luxor
    2 Lachtan: Voe 50km to je hafec... mi mestsky tu popojizdime treba po 5ti km mezi startama to je nekde uplne jinde... 44Ah na zimu a mesto nestaci...

2 vr: to s tou 44Ah a ctvrt hodky radiem je vyzkousenej fakt...
  • von Raven
    mi to taky natocilo na 45 ale trvalo to znatelne dyl jak s 55 nebo 60 ... zas takovou malou mrchu dobije rychleji ale nechat pustene radio bez motoru tak po 15min tlaci :D
  • Luxor
    jses mimomestskej ze ju?
  • Luxor
    2 Lachtan: ale to jezdis spis delsi trasy ne?
  • von Raven
    startne to i na 45 ale je to trapeni jak krava, na 55 to jde, vys to funguje jak ma
  • Luxor
    já mám v coupe 63Ah a mertix teď taky viď :-) Sonny, kocoure, kdyby Vám stačila 55Ah (měla by stačit v poho od 63Ah se liší velikostí "na výšku") asi půl roku stará použitá asi měsíc v autě jinak udržovaná inteligentní nabíječkou BOSCH v "celkem teplé garáži" - takže 99procent stav! (včetně dokladu o koupi) tak Ti jí nechám za půlku pořizovací ceny - rozprodávám teď jedno car... Pouze osobní převzetí...
  • Honza
    jiná se nevejde?..kdo viděl v našem coupe to 510 A 66Ah 21kg hovádko od varty:) no teď je v plánu nějaký 14Ah,co má sotva 4kg..
  • Sonny
    Poradíte mi někdo jakou nejsylnější baterku tam můžu narvat? Stará už to má zasebou (ta baterka) :-)Dík moc