Výměna čidla klepání

• Oddy
    Díkec, nakonec jsem to čidlo prohodil z vrchu, musel jsem shodit vzpěru a jakš takš se k tomu dostat dalo ..
  • Coupe20VT PLUS :-D
    u VISka jo, ale turbína má proti VISku primitivní sání a hlavně rozlohou menší... spodem by ses tam měl dostat. teda aspoň na to pravé. Levé bude horší, protože bude pod tím výparníkem co mají turbíny...
  • Heretic20V
    Helou pro představu sem ti dal foto kde obě čidla klepaní hledat

čidla se musí naistalovat podle těchto parametrů: ůhel čidla 90° (dej ho tam jak tam bylo do stejný polohy) a dotáhnout je na 23nm

a aby ses k ním dostal tak budeš muset asi sundat saní.. némám zkušenosti s 20VT ale u 20V VIS musí saní dolu
  • Coupe20VT PLUS :-D
    Čidla jsou 2 zezadu na bloku. Mezi 1. a 2. Válcem a druhé je mezi 4. A 5. Válcem. Lenní pod auto, nalamej tam nějaké světlo a hledej. Uražené je šrouby M8. Na poloze nezáleží. Jen měj očištěny blok ale moment nevím.
  • Oddy
    Prosím mohl byste mi někdo napsat kde přesně najdu a jak vyměním čidlo klepání na 20vT?
    Je potřeba ho utahovat momenťákem a natáčet pod nějakým úhlem?
    Co jsem se díval tak je mezi 3-4 válcem(asi), akorát to dle mého názoru vypadá, že budu muset sundat sání, což se mi moc nechce.
    Ještě jedna otázka, čidla jsou 2 nebo pouze jedno?
    Diagnostika na srazu mi ukázala špatné čidlo klepání(popř.detonační) ale už neřekla které.
    Díky za pomoc