nekdo s diagnostikou ostrava a okoli?

• Invi
    no právě jsem ti napsal, že to zjistíš jen měřákem, chybu jednotka vyhodí i když je jen špatně nastavený :-) Nastavit poťák je jednoduché (bez diagnostiky). Měření také velmi snadné, najdi si v manuálu hodnoty které má vykazovat, zapni klíček a sleduj displej na multimetru.
  • Erikson Tipo2.0 16v
    Diky,ja memam jak to promerit,dneska vymenim to cidlo vzduchu a uvidim co se bude dít.Jinac jak se pozna ze je spatnej,tedy jal se to projevuje vetsinou?
  • Invi
    funkci poťáku na klapce jsem si doma změřil i já s měřákem za 120 kč, chybu to napíše ikdyž je jen blbě nastavený. Snad jsem tě nasměroval.
  • Erikson Tipo2.0 16v
    Diagnostika ukazala cidlo teploty vzduchu a potenciometr klapky jako aktivni chybi takze v tomhle bude zakopanej pes,jinac kdyz odpojim vae tak s otackama zadna zmena.
  • Denis 1,9 JTD:(
    Když VAE odpojíš, je nějaká změna? Váhu vzduchu asi na 16V nenajdeš, ale bude to něco se vzduchem-málo vzduchu, nebo jak píše Morris. Na klapce jsi točil doleva, abys přidal otáčky?
  • von Raven
    přisávat mu to nebude, to by mu lítalo spíš nahoru, bych to viděl spíš na zaoxidované kontakty na vae a na váze vzduchu a i tu váhu prostříknout lihem, hlavně do toho nedlubej ničím jenom prostříknout až se to bude lesknout, tak samo ventil
    v podstatě bys mohl prostříknout i všechny kontakty co najdeš, ty gumičky v konektorech se časem vymáčknou a pak je problém, ale můžeš je vydlubnout a otočit naopak a máš pak na pár let klid ;)
  • Honza
    ne
  • Erikson Tipo2.0 16v
    Muzr vadnej vae rozsvitit kontrolku vstriku?
  • Erikson Tipo2.0 16v
    Zkusil sem jinej vae a jelo to na 10 minut dobre a pak zas mrtvo
  • Morris_3nec
    zkontrolovat vsechny podtlakove hadicky kolem sani, nekde bude utikat
  • Invi
    VAE?
  • Erikson Tipo2.0 16v
    Mam mensi problem,auto proste drzi konstantne 550-600 otacek at je to za studena nebo za tepla,za jizdy motor neskube nic akorat jen ty nizke otacky.Zkousel sem pridat na klape sroubem a zmena dalo by se rict ze zadna.Zkousel sem jinej vae a fungovalo to tak 5 min krasne to drzelo a pak opet to same ale uz to chcipalo a kolisalo.Nejake napady?