Turbo málo tlačí

• Coupe20VT PLUS :-D
    zkontroluj si jak jsou připojené ty hadičky z wastegate, a zkontroluj, zda drží mmbrána ve wastegate. když bys chtěl, tak cinkni, poradím ti jak.
  • L_hall
    Muzes mit take problem na kluznych pouzdrech dmychadla muzou byt poskozena a osicka vrtulek jiz nepujde tak zlehka ak ma jit.... Tim samozrejme se ti bude turbo roztacet pomaleji a plnici tlak ti bude narustat take pomaleji.
  • Oddy
    Hadici jsem vrátil do wastegate, čidlo klepání co bylo špatný tak už je to OK, prohodil jsem ještě čip za stage 1, hadice prasklý nejsou a turbo je OK.
    Hodil jsem druhej budík a chvilkovej podtlak šel místy i na -0,8 baru což si myslím, že není normální a při plným plynu to jde na 0,75 baru.
    Myslím si, že jak byl wastegate odpojenej, že ta klapka v něm mohla zareznout a nepohybuje se, je to možný?
    Popř co dalšího to ještě může dělat.
    Ještě opakuju že auto jede v pohodě jen ten nástup turba je pozvolnější.

• Alejandro
    tak trhá ti to asfalt nebo máš malej plnící tlak? to se nějak neslučuje...hadici máš zaslepenou, aby turbo plnilo maximální tlak...TB28 by mělo naqfoukat 1,7 baru v teto modifikaci...pokud by byla hadice zapojená se seriovým chipem tak tuším 1,2 overboost....Sundej vzduchovou hadici od turba a tkontroluj vuli vrtulek....případně jestli nejsou osekaný....uvidíš hned
  • Oddy
    Ok, tak já tu hadici tam vrátím.
    Ikdyž tam určitě z nějakýho důvodu zaslepená byla - mechanik říkal že tím odpojením turbo jelo na plno a nebylo omezovaný.
    Kolik je vůbec základní plnící tlak u 20vT?
    no a ta zaslepená hadice patří na ten nátrubek od wastegate, co je hned vedle...
  • Oddy
    Tak hadice jsou OK, jen jedna tam pevně visí zaslepená už od té doby co jsem to koupil(viz.foto).
    Přece jen kdyby končilo turbo tak bych poznal že to netáhne ne? Auto normál trhá asfalt jak vždycky.
    Takže počítám asi s tím wastegate, máš Ondro nějakej odkaz na tenhle díl abych věděl od čeho se mám odrazit?

Díky díky dík
  • Oddy
    Díky za rady, v neděli jdu na zvedák a mrknu na ty hadice a pak uvidím
    asi výměna... je zespda na turbu. předpokládám, že hadičky jsi si už zkontroloval a žádná prasklá není...
  • Oddy
    A jaká je náprava? Jak moc je to finančně nákladný a jak časově?
    Víš jak, rád jezdím a vrážím prachy ale jinak jsem na 20vT lemra
    to vypadá že ti nefunguje wastegate...
  • Oddy
    Hele mám menší problém, mám 20vT a minulou sezónu turbo tlačilo 1,2 baru, teď jsem s tím jel o víkendu a nad 0,6 baru to nešlo.
    Zrychlení nevypadalo nějak hůř a rychlost v poho na 250.
    Měl bych se bát, že turbo půjde pomalu do kytek?
    Jinak nekouří a olej nežere