Zavírání oken

• Alejandro
    wow, přes 5000,- za tu věcičku, to je nářez :)
  • Denis 1,9 JTD:(
    Rozmonotvat musíš všechno:)
    Dolů půjde Tapec, klika, madlo dveří, potom musíš trošku stáhnout okno, odmontovat okno od toho náhonu a celé ho vyndat. Potom uvidíš takový šílený mechanismus, který drží tuším na 4 šroubkách ve dveřích, a k tomu ještě musíš odšroubovat motorek a odpojit ho od konektoru. Celý díl vypadá nějak takhle:

http://www.ricambio.co.uk/2827-n-s-left-hand-elect ric-window-regulator--fiat-coupe

Jak to vytáhneš, uvidíš drážku, do které vmáčkneš po celé délce vazelínu a pak to můžeš projet naprázdno, dokud to budeš mít venku a promazat podruhé.
  • Jarda "roger"
    Můžete mi někdo, prosím, sem hodit fotku, cože to mám promazat a co všechno musím kvůli tomu rozmontovat? Díky předem ;)
  • hona20VT
    Mám stejnou zkušenost.Chce to demontovat stahovačku a pořádně namazat.
    Jarda nejspíš myslí, že se mu to zastaví, i když to drží stlačené. To je bezpečnostní fíčura stahovaček - když je překročen proud do elektromotoru stahovačky, tak se zastaví, tudíž někde něco mechanicky brzdí. Prvních pár momentů po stlačení je tato funkce vypnuta, protože motor má proudový náraz.
    Buď je sklo "nakřivo", že má moc velký odpor, nebo není mazivo ve stahovačce - v té spirále, nebo je už prostě unavený mechanismus otevírání. Zkus celou stahovačku vyndat a rozebrat a promazat, možná to pomůže.
  • Alejandro
    takové zavírání u spolujezdce je normální....u řidiče by mělo stačit jen jedno zmáčknutí...
  • Jarda "roger"
    Při zavírání okno popojede jen kousek a zastaví. Musím klikat čudlík pořád dokola, než se okno zavře.
    Otevírání v pohodě na jeden nášup.
    Dveře jsem měl rozebrané a žádné nečistoty tam nejsou.