-
15:32:27 3.1.2015
závady
-
15:31:24 3.1.2015
zkusil jsem jeden ten starý žhavič napojit a asi do 4 vteřin o otočení klíčkem byl rudý jako ruská vlajka.
chtělo by se mi tedy od žhavení upustit
nadruhou stranu dnes u mě byl kamoš s diagnostikou a něco s ovládáním jednotky předehřevu vyskočilo i v závadách (viz foto)
jeden mechoš od italů mi zas radí mrknout se na tlak paliva a vstřikovače, netušíte kolem jakých čísel by se to mělo motat ?
PC ukázal tlak kolem 335bar na volnoběh a 520bar ve 2tis ot/min
auto po naskočení jede krásně plynule, nevynechává, zátah má pěknej...
-
18:42:48 1.1.2015
Je to na 100% nenažhavené, já měl na dieselu ten samý problém, pod -3 stupně ani škyt.
Jak píše Hona, zkus otestovat relé žhavení, bude někde na příčce za motorem. Ale vadné relé by mělo způsobit chybu a kontrolka žhavení by měla blikat, takhle to aspoň bylo na Bravu. Já bych změřil napětí při zapnutém žhavení, jestli do toho něco teče, pojistku na žhavičky a přinejhorším ručně zapojit drát na žhaviče a nažhavit je ručně, tak 10 sekund, potom startovat.
-
19:16:22 31.12.2014
Jednou se mi u 156 2,4 stalo to stejný.Zkus počkat cca 15 vteřin po tom krátkém zhasnutí kontrolky a až pak nastartuj.Mě to ty první vteřiny žhavilo jen sporadicky a až zhasla kontrolka tak po 10-15 vteřinách se žhaviče nažhavily na max.Vyměnil jsem pak relé žhavení a byl klid. :-)
Zkus vymantovat nějaký žhavič připoj drát od žhavení,spoj žhavič s kostrou a pozoruj jestli žhaví a jakým způsobem.
-
16:33:57 30.12.2014
zdárek
chlapci předem se omlouvám že nejde o coupe, ale sháním radu: jde o AR 156SW 2.4JTD 110kW
s příchodem nižších teplot (-5°C) můžu při prvním ranním startu točit motorem jako o závod ale nenaskočí
kontrolka žhavení po cca 3-5 vteřinách zhasne ale jen točím
nasadil jsem nové žhaviče Bosch ale efekt žádný
chci se zeptat jestli s tímto máte nějakou zkušenost, popř bych si vzal potřebné díly k opravě
jestli to má nějakou ŘJ žhavení, poruchové některé relátko....
zkusil jsem cáknout trochu čističe brzd do sání před startem hned z rána a okamžitě to jede, čekám tedy chybu opravdu někde u žhavení
v LÉTĚ startér motorem zatočí taky asi 2-3x ale bez problémů chytne, jede bez cukání, výkon plynulý.....
ale teď v zimě prostě ráno nenastartuje (každý další start během dne už je "normální")
předem díky za tip, či radu