vyvažováky na 1.8 96 kW

• Coupe20VT PLUS :-D
    tak na konec se sehnal nový řemen a kladka a vyvažováky zůstanou zachovány...

takže se rýsuje jediná 1.8 coupe s vyvažováky na motoru...

upřímnou soustrast budoucímu majiteli :-D
  • Honza
    pokud klesl tlak oleje, je problém někde jinde... technicky nemožný aby klesl...
    to už je pozdě... to už by byl 4. motor... a to by sev panu majiteli moc už nelíbilo...
  • Phoboss 1,8 16V
    Coupe: nebo přijeď ke mě se třemi pixlemi alkytonu a vem si celý blok i s vanou :D
    ...možnost "D"
  • Morris_3nec
    Po odpojeni vyvazovaku na 16vt mi taky klesl tlak oleje cca o 0,5bar dle origo budiku. Je to tedy zpusobene tema vyvazovakama ze se zrovna otcily do polohy kdy jsou kanaly otevrene ? Nebo hledat pricinu jinde
  • Honza
    taky to jde (a dloouho jsem to jezdil na tipu 8V...), jen ztrácíš výhodu vyššího tlaku oleje a nižšší hmotnosti:)
    co varianta B? může to mít nějaký negativní následek?
  • Honza
    krajní ložiska jsou valivý, prostřední kluzný...

budeš muset zaslepit mazací kanálky..na prostřední se dá udělat futro podobný původnímu, na krajní musíš použít červíky..
    Ahoj. Prosím někoho kovaného ať mi poradí.

skládám 1.8 96 kw motor. spodek jsem sehnal kompletní funkční z lancie delty HPE a na to jde komplet hlava z coupe.

jediný rozdíl mezi spodky z coupe a lancie je ten, že lancia má 2x vyvažovací hřídel... jelikož kladky co pohání vyvažováky jsou KO, potřebuji se nějak levně a účinně těch vyvažováků zbavit. nabízí se několik variant a nevím která je vhodná a která méně...

A: přeskládat vše do bloku z coupe - nelze, již nemám ten blok z coupe
    B: sundat řemen a kladky a nechat vyvažováky volně na místě - ??
    C: vyndat kladky řemen a také vyvažováky - u tohoto bodu vzniká otázka, jak jsou vyvažováky uloženy? šály? nebo ložiska? budu muset zaslepovat kanály na mazání? jak udělat vlastní záslepky po vyvažovácích? jak je vůbec vymontovat z toho bloku ven?

poraďte někdo jak na to levně a výživně...