takže vymenený MTS stredný diel aj všetky príchytky od MTS !! aj spojka 45,5 MTS + tesniaca pasta na výfuky .
Tuším stíchol aj variátor neviem či od "tlmiča výfuku" alebo od Mobil 5W50
:)
Výfuk, kat a sport. filtr
-
20:31:52 26.2.2015
-
20:30:26 7.10.2014Mam dieru v strednej časti výfuku pred 01.59700 ku ktorému sa pripája 0.1 93870 ako koncový .
Alebo ako komplet 01.60214 .
Oplatí sa meniť len vadný diel cena 55euro alebo komplet za 120?
-
05:58:50 10.9.2014Presne tak. Zapasuje to bez ohladu na motorizaciu kedze uchyty su vsade rovnake. Spodok vymenis a vrch nechas koli hadici. Zvuk sa mi zmenil podla mojho gusta. Chlipe to pekne vzduch. Samozrejme ak chces rally motosport tak rovno vyhod cely vyfuk. Airbox z 20vt je decent riesenie s rozdielom zvuku aspon premna a tiez aj riesenie za min prachy. Pridavam foto ako to na 1.8 vyzera
-
23:31:32 9.9.2014jo takle...takže ty airboxy do sebe pasujou? Když dám pulku jednoho do pulky druhýho? takže nemusím nic měnit, jeslti to chápu dobře, jen ten spodek z 20VT místo toho mýho..zajímavý :D
-
23:28:27 9.9.2014Díky Ondro, já přemýšlím nad tím, že kat vyhodím, nechce se mi kupovat novej, ale není tak jednoduchý najít "nějakou trubku". Tam asi nemužu dát jen tak něco..a vůbec nemám ponětí, kde sehnat něco použitelnýho :D ale ten airbox pak zkusím..
a s tím chipem jsem si to myslel, že chip na atmosféru bude spíš "placebo" -
23:23:41 9.9.2014vršek zůstává kvůli napojení z 1.8 v tvém případě, měníš pouze spodek airboxu.
-
23:22:28 9.9.2014abyss nemáš fotku na tvým autě? jak jsi to vyřešil s napojením a tak ?
-
23:21:53 9.9.2014chip jsou opravdu vyhozené peníze...
brácha má airbox z 20VT na 20V 113kw a ten rozdíl mimo zvuku zase takový není...
kat jedině vyndat a dát místo něj trubku. ale nejdřív se rozhodni jestli ti to za těch 5 koní stojí. -
23:21:46 9.9.2014aha..takže abych ho vyměnil, budu potřebovat něco na napojení...nejde teda jen vyměnit tu (nesmějte se mi) "krabičku" :D nebo co zbyde z původního sání ?
-
23:08:10 9.9.2014Intri: tady máš foto srovnaní Airboxu ten menši je 20VT
-
22:30:36 9.9.2014A v čem je airbox 20vt jinej? Jinak reseny prisun vzduchu?
Takže když vymlátím kat, mám čekat nárust výkonu? Nebo je lepší vyměnit za trubku?
Ještě bych chtěl trochu oživit téma chipu na 1.8 má podle Vás vůbec smysl "trápit" ten motor chipem? Nejsem z těch co by potřebovali dělat z 1.8 20VT, ale zajímá mě seriozní názor někoho kdo má zkušenost, to co čtu na webech těch firem jsou totiž furt ty samý žvásty..
Díky moc. -
20:27:23 9.9.2014Intri KAT nebude mat vplyv na zvysenu hlucnost iba na emisie si myslim. Na hlucnost ma najvacsi vplyv predposledny tlmic ( ten trojuholnik ) KEd ho das prec tak v aute nevydrzis. Ja mam v mojej 1.8 sme airbox z 20VT a nemenil by som nikdy uz za nic ine. Jednat ze to vyzera pod kapotou pekne seriovo co mam aj rad, a dalsia vec ze to vydava zvuk a taha ako sportovy filter( siska) TAkze zamna airbox z 20VT do toho klasicky papierac a budes spokojny. Pritom vela ludi si mysli ze mam ladeny vyfuk ze mam tak krasny zvuk ale ten som dosiahol len vymenou airboxu.
-
20:13:17 9.9.2014A když už jsme tedy u toho.. má někdo ten airbox z 20VT, jak radí Abyss ?
-
20:11:04 9.9.2014A když se vyhodí kat ( nebo třeba jen vymlátí ) tak to "výkonnostní efekt" má ?
-
16:48:16 9.9.2014ne jen to bude hlučnější...
-
15:55:10 9.9.2014když se tu řeší výfuk tak se zeptám tady.. měl by nějaký výkonostní efekt kdybych vyřadil střední tlumič u SERIE výfuku ? mám 20V 113KW
-
21:25:37 3.9.2014Krisz ked tu budes kazdopadne daj vediet. Trebars na mail. Ale ked tu poznas severnu dialnicu tak par prevyseni najdes ktore na to stacia. + pocitaj ze mam 17tky to nieco prida na budiku. Ale otom potom :-) a intri zozen si airbox z 20vt. Budes spokojny
-
20:32:17 3.9.2014Abyss ja som na to nevykaslal ale proste ja robim v plzni a moc casto nechodim na SR a sa mi narodil aj kluk tak ani neviem kedy pojdem uz...Ja viem ze niektore motory idu niektore nie,ale 130koni na 1200kg vahu neni zadna raketa,ja ked som mal 16vt v serie tak nad 220 podla budika uz bol skoro mrtvy a to ma 190koni ked uz porovname tieto 2motorizacie....1.8 dokaze klude 200 aj vic,ale na to urco potrebujes velmi dlhu drahu....
-
05:25:54 3.9.2014Krisz su 1.8 ktore idu a ktore nejdu. Uz si raz mal prist na SR aby sme sa povozili ale nejako si sa na to vykaslal. Intri, Budes prekvapeny kolko dostanes koni zadarmo odstranenim kusu nerezu. Ale ja to aj tak nedoporucujem nech tam pekne je A ved zohnaj nejaky pouzivany.
-
21:24:26 2.9.2014na 20V VIS mám narvaný airbox z 20VT + papírák a nejlepší kombinace :) zjistil sem slabinu stárého saní (stejný jak u 1.8) když bylo fakt parno tak to lapalo teplý vzduch od chladiče a Coupé netáhlo.. Airbox 20VT ten krásně saje studený vzduch a Coupé jde moc hezky za plynem i v parnech :)
-
20:52:32 2.9.2014No kat co tam je je už dost nemocnej a nechce se mi do něj investovat, pokud by to nebylo negativně znát na výkonu nebo něčem jiným. Emise neřeším, strejda má celou svojí STK, spíš řeším jestli je třeba nebo ne. A pokud někdo říká že by mohla jeho absence trochu zvednout výkon, nejspíš ho tam zpátky dávat nebudu.Ale co člověk to opačný názor :D
-
19:34:03 2.9.2014Kat kludne tam nechaj,pri vyndani neziskas 10koni ani nahodou u astmatikau,u turba mozna ale ked budes mat sancu tak radsej daj celonerezovy vyfuk...Sport filter kludne pouzivaj ale len v lete a ne made in tesco v zime lepsie ked tam mas origi...U 1.8 235km/h??? tak to musel bit hodne velky a dlhy kopec kamo :D
-
17:03:45 2.9.2014mam 1.8 a niesom zastanca sportovych filtrov a ani vloziek. Je to uplne zbytocne. Staci papierovy filter a menit kazdych 8tisic a ked chces aj zvuk tak airbox z 20VT a ten zvuk by som nezamenil za nic. Pri cestovani v aute ticho a pri prekroceni 3000ot sa ozve 9 symfonia. Kat si tiez len pekne nechaj jeho odstranenie ti prida nejakych 10 koni zhruba ale za oplieatacky na Emisnej ti to stat nebude. Odstranenie katu je dobre ked jazdis sprinty a chces mat plne priechodnu a vacsiu ruru pre citelne navysenie vykonu. 1.8 ma pekny zvuk ale ked tam nadrbes kadejake sportove filtre tak to len zabijes. Jasne plati ze ked ma filer vacsiu priepustnost tak tam musia byt aj vacsie "cesty" pre necistoty. Kolko stoji taky K&N filter 70 eur? a papierak 9 eur. K&N dava len dobry pocit ze to ide lepsie ale podla mna to je marketingovy tah ako odrbat ludi. A co sa tyka Vmax u 1.8 tak ide 235km/h ale z kopca :)
-
16:12:58 2.9.2014Takže nemusim mit strach, že mi sport. filtr zanese vic motor? Váhám nad nim už dlouho, stejně jako nad chipem, ale toho už se upřimně bojim, ikdyž motor nemá ani 100tis ( histori auta znám 8 let zpět, docela tomu teda veřím )nevím jestli by to pro něj nebyla labutí píseň. Má nekdo zkušenost? Zase se nebavíme o chipu z garáže kdo ví koho za 1500,- ale zajima me váš názor.
-
13:34:29 2.9.2014Vyndáním katu získáš nějaké koně, nerez výfuk...o materiálu výfuku to není, je jedno, jestli bude nerez nebo ocel. Výkon bude stejný, jenom ti to nikdy nezrezne (asi). Samozřejmě sportovní výfuky dokážou lépe proplachovat... Náhrada airboxu za sportovní sání je podle mě placebo efekt, to si raději udělej náporové sání :D
-
12:55:10 2.9.2014ja s moji 1.8 jel max 203km/h.....stejny usek, stejne tezka noha = porad podlaha , tak po vyfuku a filtru green 213km/h..ALE POZOR, KAT tam mam...ALE TO JE STROP! vic z toho nedostanu ani kdyby nevim co....
Borci co tvrdi. ze s origo 1,8 leteli 230km/h, tak je zrovna s usmevem na tvari posli spravit si budiky nebo jejich SUPER VYKONOU NEOKLAMATELNOU GPS NAVIGACI + MONITORING :) -
19:53:39 1.9.2014Už jsem to zkoušel psát i v sekci "bazar",ale tady se asi dozvím víc. Chtěl bych se zeptat na váš názor ohledně vyndavání katalyzátoru na 1.8 resp. jeho nahrazení trubkou.Nevím jestli mám čekat nárůst výkonu, úbytek..někdo tvrdí, že je třeba kvůli zpětnýmu tahu, ale co člověk to jinej názor. Taky by mě zajímalo, jestli má cenu investovat do nerez. výfuku. Řeším teď celý výfuk, tak uvítám každou radu. Osobně si myslím, že nerez asi 1.8 už moc nevytrhne, ale zkušenosti s tím nemám. Proto se ptám. Ještě poslední věc a to sport. filtr. Přemýšlím nad ním, ale odrazujou mě názory, že se do motoru dostává víc nečistot a nedělá mu to moc dobře. Samozřejmě se ale bavíme o kvalitních filtrech, ne "supersportovních" filtrech z Tesca.
Určitě nečekám že tím, že vymením filtr bude auto lítat 240 ( to už tu bylo :P ), až budu velkej stejně si koupím 20VT :-)ale zajímají mě zkušenosti vás co ho tam máte, jestli je to znát i jinak než po zvukový stránce.
Díky moc za rady.