K0K1N, asi jsi mě špatně pochopil. Já nechci nikoho nabádat k nepravostem a používám obě RZ. Pouze jsem chtěl zdůraznit, že při silniční kontrole nesmíš nikdy přiznat že víš, že jedeš bez RZ (zatloukat, zatloukat, zatloukat). Když si vyrobíš náhradní RZ v dobře míněné snaze nevyhýbat se případné identifikaci vozidla, tak Tvůj dobrý skutek bude po zásluze potrestán. Ale to je Tvůj boj.
Přestav si modelovou situaci. Na dovolené kdesi na jihu nebo západě Evropy přijdeš o jednu RZ. Vše nahlásíš a v lepším případě dostaneš papír na dojetí se kterým dojedeš na hranice. Poté zavoláš odtahovku a domů pojedeš na valníku. Je to smutný, ale je to tak. Nehledej v tom za každou cenu logiku, možná tam žádná není.
Nalepovací SPZ
-
21:14:45 29.4.2014
-
16:13:41 29.4.2014já bych jí taky nejraději na předku neměl :D
-
00:19:03 29.4.2014Ravel, tak to jsi před jízdou teda spatne zkontroloval když ti pak upadla během jízdy, normálně spztky během jízdy neupadavaji a zvlast ne když si auto důkladně zkontrolujes, proste spz tam byt musí klasická a hotovo, jinak 6-12 mesicu bez a 5 - 10 pokuta, Ja bych to teda neriskoval
http://www.12bodu.cz/bodovany-prestupek-125c-1a-1. html -
22:18:27 28.4.2014Podle mne je lepší např. přední RZ vůbec nemít. Při kontrole budu tvrdit, že před jízdou jsem vozidlo řádně zkontroloval a RZ tam byla a tedy musela upadnout cestou. Poděkuji za upozornění, že ji nemám a s odkazem na §36, vyhl. 341 využiji nouzové dojetí do místa, kde mohu závadu na vozidle odstranit. To že vím, že jedu bez RZ mi nikdo nedokáže a když budu mít štěstí, tak "ztracenou" RZ jistě najdu. Když si vyrobím náhradní RZ, nebo ji umístím neschváleným způsobem, tak mohu těžko tvrdit, že nevím, že ji nemám.
-
20:04:34 25.4.2014navíc kdyby když vidí že není kam dát tak ho začne zajímat technickej stav auta... a začneš mít problém.. mnoho neschálenejch doplňků..
-
20:03:12 25.4.2014porušuješ tím zákon a jeho upravující vyhlášku o registraci vozidel (de facto děláš smaolepkou padělek..)..takže tě orgán sundá...
http://www.sagit.cz/pages/sbirkatxt.asp?cd=76& typ=r&zdroj=sb01243
lepší mít SPZ za oknem a zkusit to ukecat že ti vypadly šroubky (o5 tím ale porušuješ zákon, protože si ji nedostatečně upevnil..) než tam mít nálepku...
mě takhle policajt dusil 30 minut kdyžjsme měl SPZ za oknem, i když ji normálně mam na nárazníku odkud upadla..(uklepal se šroubek..) takže ji teď mam na lepidle na autoskla...
-
17:14:24 25.4.2014No mě právě zastavili kousek od baráku, přitom to nebyla pravidelná, ale měřili. S tim že sem jim řekl že mi povolili pásku a že je jedu koupit abych to mohl dát dopořádku, spz sem měl za oknem, tak sem zvědavej co mi od Magistrátu přijde... A právě mi přijde že kdyby tam viděli aslepoň něco tak by to bylo v poho, popřípadě když nebude policajt debil, tak vidí a pochopí že to není kam jinam dát.
-
15:27:31 25.4.2014Myslím že už tu někdo byl kdo ji používal běžně bez nějakého postihu :-). Navíc třeba já tady v okolí potkávám Báru a chlapík přední SPZ vůbec nevozí ( a to nikdy :-) )
-
11:46:43 24.4.2014berou za to ŘP, viz- Vít Bárta v Maserati :D jedině, že bys trvdil, že ti to tam někdo nalepil a ty o tom nevěděl a ukradl klasickou,což není moc pravděpodobné :D
-
23:04:15 23.4.2014Máte někdo nalepovací spz? A jaké jsou případné reakce policajtů na ni? Nejde mi o to zda je povolená, vím že není. Jen mam nejširší místo na nárazníku asi 5cm a mam ji zatím na mřížce od IC kde se mi jednak nelíbí a za druhé mřížka postrádá funkčnost. Předem díky za info...