jde pochopit že zrovna nejsou finance na určitý druh opravy,ale tím že se to odflákne se majitel jen víc přiblíží ke dni kdy zjistí že jeho vůz stál v opravaách X a je to rujna. přitom by stačilo dělat servis jen o pár Kč lépe a z auta se rujna nikdy nestane.
doporučuju si k autu pořídit porcelánové prasátko a za každý ujetý Km do něj vhodit 1Kč na údržbu,to auto si to zaslouží!!!
Oprava "variátoru" 1.8
-
19:54:00 6.4.2014
-
12:48:13 6.4.2014Keď je už totálne KO tak strunka pomôže malo a na krátku dobu
-
21:15:27 5.4.2014stejně to chce tu vačku vyndat, přes měkké čelisti ji chytit do svěráku a ten klíč na povolení si šikovný mechanik udělá za půl hodky... ale věř, že do roka to bude ségra dělat znova. ten variátor když je vyběhaný, tak mimo to, že má v hajzlu tu pružinu tak je vyčochtanej na tom ozubení.
lze to udělat i nízkorozpočtově, ale je to prasárna - vyhodit pružinu a zaaretovat ho natvrdo... ale to je fakt zoufalství.
-
14:31:28 5.4.2014No, tak ségra si ho kupovala samozřejmě ještě před mateřskou, má ho cca 4 roky. Zvuk TDI to mělo občas před dvěma lety a teď to rachtá už pořád, houpe se volnoběh a po zahřátí to furt chcípá. Co se týče toho variátoru, tak to nic neřeší, protože pořád nemá nikoho, kdo by jí to přehodil a ve Fiatu by to udělali jen s jejich dílem za těžký prachy. Tak se tedy zeptám jinak, nemá někdo takový ten Y klíč na podržení vačky? Mechanikům se do toho nechce, protože se bojí vyndat vačku. Dík!!
-
21:23:03 4.4.2014Ivoš 20vt: jestli chceš (měla by ségra zájem) pisni mi na mail p.phoboss@seznam.cz rozebral jsem svou 1.8 a variátor šlapal vždycky jako hodinky, takže je k mání.
-
20:02:58 4.4.2014to je taky nápad si na mateřské pořídit takovouhle kasičku :-)
vykašli se na to a jezdi... tak hold to zní trochu jako TDi. až budou kačky, nechá to vyměnit celé. tohle opravdu nemá cenu měnit jen tu pružinu. -
19:29:52 4.4.2014Nový variator za 5000 Kč+práce ve Fiatu je přesně to, co si bohužel moje ségra na mateřské nemůže dovolit....
-
18:02:37 4.4.2014mě to kdysi dělal Scoupe, ale říkal že už to nikdy nechce dělat :D
-
13:28:18 4.4.2014Opravná sada ti vydrží pár tisíc kilometrů, jediné normální řešení je nový variátor. JEstli to nechceč dělat dvakrát, kup hned nový variátor.
-
08:18:22 4.4.2014Zdravím, lidi, mám prosbičku. Ségra má Coupé 1.8 a potřebovala by ve variátoru vyměnit pružinu a těsnící kroužek (opravná sada), ale nesehnala nikoho, kdo by to byl ochoten udělat (moc práce). Nenašel by se zde někdo, kdo by byl ochoten se na to vrhnout. Nejlépe JČ nebo okolí Brna. Díky!