Dotaz: kombinace spojky HGT a 20VT

• shragicz
    Coupe20VT PLUS :-D :: díky moc za rady, dneska jsem vyhodil motor, sundal převodovku a opravdu - ložisko nebylo cvaknutý na přítlačák, takže jsem to nacvaknul, poskládal s spojka funguje jk nová (je nová:-) ) ještě jednou díky!
  • Coupe20VT PLUS :-D
    skuz si to až to budeš mít vyndané, jinak to stejně neuděláš rovnou cvaknout to ložisko do přítlačáku, to ti dojde jak a pak teprve chytej tu vidlici...
    http://eper.fiatforum.com/eper/navi?COUNTRY=006&am p;GRP_COD=181&SBMK=F&DRIVE=D&SGS_COD=0 &MAKE=F&COMM_MODEL=COU&CAT_COD=PX& MOD_COD=175&SGRP_COD=9&ALL_FIG=0&LANGU AGE=B&NEW_HTTP=TRUE&PREVIOUS_KEY=SUBGROUP_ 7&ALL_LIST_PART=0&SB_CODE=-1&KEY=PARTD RAWDATA&PRINT_MODE=0&EPER_CAT=SP&WINDO W_ID=1&GUI_LANG=B
  • shragicz
    no, já už asi tuším průser - přesně jak jsi napsal v tom posledním příspěvku - já jsem to nacvakl na vidličku co je v převodovce, ale na přítlačák jsem to nenacvaknul ... to bude ono ... díky moc za tohle info ... je k tomu někde nějaký nákres, manuál nebo tak? ať se netrápím laborováním - tuhle věc jsem s neuvědomil a skládal jsem to stejně jako hgt ...
    díky
    jenom upozornění: spojka na 20VT narozdíl od ostatních při rozpojení místo aby odtlačovala přítlačák, tak ho odtahuje směrem k převodovce. tzn: pokud jsi si toto třeba neuvědomil, tak jsi to ložisko ani nenacvaknul do přítlačáku.

spojka 20V a 20VT každá funguje jinak. 20V přítlačák odmačkává a 20VT je ložisko zacvaknuté v přítlačáku a odtahuje...
    tak záleží, jaký postup jsi zvolil. jestli jsi si ložisko nasadil do vidličky a teprve po smontování jsi přes tu vidlici zkoušel nacvaknout do přítlačáku, nebo jako já, že ložisko je nacvaklé v přítlačáku a vidličkou se trefuješ při nasazování převodovky...

varianta A: nemusel jsi ho pořádně docvaknout do přítlačáku.
    varianta B: prostě jsi se tou vidlicí netrefil
  • shragicz
    tyjo, to je možný netrefit? teď jsi mě úplně vyděsil, tahat to ven se mi zrovna nechce ... ale to co říkáš, zní logicky, ikdyž, to ložisko, jsem normálně nasadil mezi ty 2 visličky co jsou v převodovce ... a je to na té hřídelce ... no, hlava mi to nebere ... řikáš, že když to ložisko je špatně nasazený, tak mi to pak dovolí ten pohyb sem a tam ... přemýšlím, jak mohla vzniknout chyba
    jo, takže ty jsi měnil převodovku HGT za 20VT? tak to je víceméně jasné, netrefil jsi vidlicí to ložisko...
    podle mě by jsi nikdy neměl rukou přetlačit tu páku na převodovce. A to si myslím je celý problém. vycvakni spojkový váleček na převodovce pryč a zkus vzít za tu vidlici. pokud s ní ani nehneš, je to OK, pokud ale tou vidlicí hneš v plném rozsahu, je vyskočená vidlice z ložiska na přítlačáku, nebo jiný problém na spojce.

za normálního stavu ti pedál vrací síla přítlačáku, která přes vidlici zatlačí váleček na převodovce a ten jak se vrací kapalina zvedne spojkový pedál.
  • shragicz
    Ahoj,
    potřeboval bych poradit od místních:

Mám Bravo HGT, v něm mám 20VT motor z Coupe - vč převodovky.

Základní informace:

- Na převodovce je spojkový válec z 20VT a vede dolů pod posilovač brzd
    - posilovač brzd je z HGT
    - Druhý (spodní) spojkový válec je z HGT
    - spojkový pedál je z HGT
    - spojku jsem se snažil odvzdušnit - povolený osvzdušňovák, našlapat atd. - bez startování motoru

A teď k problému:
    - když sešlápnu spojku, zůstane "viset"dole - nevrací se
    - pístek spojkového válce je pořád vyjetý
    - když je spojkový pedál dole, a já zatlačím na vyjetý pístek rukou, spojkový pedál vyskočí nahoru, ale jakmile pustím, pístek se zase tlakem vysune, ale pedál zůstane nahoře

Dotazy:

- co s tou spojkou, avy se vracela atd
    - dá se to vůbec takto provozovat? Že mám pedál + váleček dole z HGT a nahoře spojkový válec z 20VT?
    - ve výchozím stavu (spojka nahoře-nesešláplá) má být na 20VT pístek vyjetý nebo zajetý?

Fotky jsme umístil sem, protože se mi nedaří tady na foru vkládat:
    http://www.italpower.cz/cs/diskuse/motor-spojka-pr evodovka-7/tema-kviz-spojke---kombinace-hgt-a-20vt -237

Děkuji moc, za jakýkoliv názor. Do teď jsem v Bravu provozoval motor 20VT s převodovkou z HGT, ale kvůli visco a silnějším poloosám jsem se rozhodl pro změnu a dal jsem tam převodovku z Coupe, ale narazil jsem na tento problém

Díky