androidí Torque + obd II adapter - prosím POMOC

• Intri
    Ták, protože jsem prostě magor a furt jsem zkoušel jak ty naše starý jednotky donutit mluvit, dneska se konečně povedlo!! Jelikož jsem chtěl něco na mobil, ták jsem furt hledal, psal vývojářům Torque a nic. Ale našel jsem aplikaci "alfaOBDdemo" která ač je demo, krásně funguje. Sice není tak graficky hezká, jako Torque, ale to vůbec neřeším. Umí to číst data o otáčkách ( prodleva mě příjemně překvapila, stejná jako na budíku +/-), umí to přečíst a smazat chyby, teplotu vody, zatízení motoru...množství vzduchu, předstih ( už nevím čeho...nezkoumal jsem...), informace ze vstriku...atd..jediný omezení je zobrazení max 4 grafů a nutnost resetovat aplikaci každych 15 minut. Taky se tam ukazuje stav tachometru..kterej u mě sice nesedí ( je tam 86tis a na tachometru mám 91), ale to jsem ani nečekal. V nabídce motorů který to přečte je 1.8 s Hitachi MPI(od 98r, mladší asi nepůjdou, nevím) a 20v Motronic 20vt je tam taky ale chce to jinej kabel než elm327 ( chce to obdkey ). V seznamu jsou i Barchetty, ty taky běží i s čínským elm327 bluetooth.Snad to někomu k něčemu bude. Kdyžtak mail chudy.pavel@gmail.com
  • Shift9
    Cav ja som to skusal a nefunguje to a je niekde aj nejaky zoznam a tam je len coupe len tie najposlednejsie rocniky, bol tam nejaky kod RJ a ja som tam svoju nemal..nerozchodis to nijak..je to proste stara RJ
  • Intri
    Tak dneska přišel adaptér a redukce. Všechno jsem zapojil správně ( resp. snad - 2 kabely k baterce a jeden na ten 3 pin k ECU :D),ale prostě to nefaká. Asi si to nerozumí s tou ECU. Torque mi píše chybu ve spojení s ECU a nemůže najít nějakej CAN protokol. Tomuhle prd rozumím. Takže to prostě nefunguje. Přitom v telefon je s tim adaptérem spárovanej. Jedinej problém je v tý komunikaci s ECU. Máte někdo nějakej nápad ? Prosím...
  • Intri
    díky,takže opravdu stací redukce z tri pinu na OBDII, pichnout tam obd bluetooth adapter a melo by to fungovat? zkoušel někdo ? :-)
  • Hozzzi
    Ahoj. Redukci koupíš to není žádný problém stojí pár korun. Nevidím v tom problé. Nevím jak jeto na novějších ale na 2.0 16V mi redukce pro diagnostiku normálně funguje.
  • Intri
    Čau klucí, už se tu tim Dr.Ravic zabyval, ale nejak jsem nenašel, jestli to vyřešil.
    Chtěl bych rozchodit Torque ( androidí aplikace na monitorování údajů z ECU - zajímavá věc) pomocÍ OBD II adapteru pres bluetooth. Problém ale je, že ikdyž mám auto z 99.r, nejspíš nemá konektor OBD II ale asi jen ten tri pinovej. Zkoušel to tu někdo řešit ? Redukce apod.? Mam 1.8 rv 99, jak jsem psal.
    Díky moc za rady !