Pár otázek ohledne 2.0 16VT

• bubAk_
    :D vy tomu teda tady davate :D
  • kisik
    Coupe 16vT neumí dělat takové kompromisy .
  • Denis 1,9 JTD:(
    Nocarret: Bavíme se teď o autech? :)
    Když chceš Matěji mít tichý BOV, tak si tam dej origo.
  • nocarret
    i uřvaná mrcha může být úplně potichu, stačí s ní umět zacházet!!
  • Scoupe
    proste matej..:D:D
  • Matěj
    Když už jsi Invi zmínil ten blow...
    Neměli byste tip na nějakej ""2 stupňověj"" -> Chtěl bych mít blow kterej bude při jízdě v "ECO" módu (tak do těch 3500) odfukovat zpět do turba bez zvuku. No a až třeba od 4000 by foukal ven se zvukem...?

Nechci mít uřvanou mrchu která bude dělat kravál u každýho kvaltu... :)
  • Invi
    Jediný komu se nelíbila svižná jízda, byla bejvalka spolu s jejími slovy "je to škaredé, malý kufr, hodně žere, nejde nějak vypnout ten zvuk? (blow)" :-D :-D
  • bubAk_
    ja mam rad sviznou jizdu,me to vysvetlovat nemusite hosi :D
  • nocarret
    nehonit je fakt nuda .-))
  • kisik
    Zkusils někdy nehonit Coupe16vT ? Strááášnááá nuda :-D . Mračítka si stejně musíš dopasovat sám i ty koupené.
  • bubAk_
    nebo taky denne ale spise to nehonit :)
  • Matěj
    Více méně máš pravdu... Spíš je to tak, že pokud mám výplatu lepší tak jezdím každej den a pokud slabší tak třeba ob den... :)
  • bubAk_
    benzin versus mracitka, timhle to zacina :D :D :D nezlob se :D a druha veta pokud mam penize na spotrebu nekoukam... tak penize bud sou na auto nebo nejsou nejde to tak ze tento mesic mam dobrou vyplatu a na spotrebu nekoukam a dalsi hmm musim na ni koukat pac vyplata stala za hovno :) takto me to prislo jak si to napsal :D
  • nocarret
    jestli se ti to líbí a nemáš prachy tak černá fixa taky udělá svý .-)))
  • Matěj
    Dík :)

Já se taky u coupéčka (pokud mám peníze) na spotřebu nekoukám :)... Jenom mě tak napadlo udělat porovnání já vs. ostatní.

S tou vnitřní cirkulací děkuju (vypnu ji) a klimatizaci zkusím zapnout :). A co se týče filtrů všechny filtry jsem měnil v červnu...

No a ještě k mračítkům... Jsem mladej a blbej a líbí se mě to. Každopádně se mě do toho nechce rvát "tolik" peněz když za to můžu mít třeba benzín :D. Proto mě zajímal názor někoho kdo si je vyrobil sám...
  • POL 20VT
    je možný že se ti kousla klapka vnitřní cirkulace a je stále zavřená nebo skoro zavřená, tím pádem se ti to mlží i při otevřený, mračítka jsou dnes už pase, dej ten čas a peníze raději do údržby
  • krisz
    Matej:Ty v meste jezdis do 10l na 100? :D Ked som mal v serie coupe tak pod 13l som nejazdil nikdy :D a ked bola zima tak do prace a zpatka 6km tam 6km naspet priemerka cca. 16-17l :D Ale na dalnci som bol spokojny zo spotrebou,vychadzalo na cca. 7.5 ked som jazdil do 130km/h...Ale jak tu chlapci povedali coupe neni na spotrebu,mne to je jedno kolik zere ajtak len v lete jazdim,na spotrebu mam bravo 1.9jtd co zere priemerne 5l :)
  • nocarret
    1. spotřeba normál v tomhle režimu
    2. vypni si vnitřní cirkulaci a bude klid
    3. kašli na tyhle příšernosti a investuj do údržby
  • Alejandro
    co já bych dal za spotřebu 10 ve městě :)) výrobce udává 14 u 20VT a asi s velice lehkou nohou na plynu :D naměřil jsem i mnohem víc a pak až jsem to přestal počítat...Jinak pilovým filtrem to mlžení nebude, v autě ho vubec nemám a nemlží se mi to...vypni tu vnitřní cirkulaci vzduchu
  • Charles
    ad1) ta spotřeba je normální jak psali jiní, já se jízdou nedostanu pod 10L a to mám termostat asi dobrej (drží dle budíku stálých 80°C), jedině bych jel do 2000ot., ale to je jízda pro duchodce v klobouku...

ad2) vypni tu vnitřní cirkulaci, ta je příčinou, že se ti to hodně mlží a jak tu někdo psal, tak klima je fajn, velmi rychle dokáže auto odmlžit. Nebo mě pomáhá otevřít okénko řidiče třeba na půl minuty, než začne auto topit. Bohužel rosný bod je v tomto případě z vnitřní strany okna. Zkoušel jsem i ty různé utěrky nebo spreje proti mlžení a účinek nikde :)
    btw. pokud jsi kuřák a pálíš v autě (nebo někdo před tebou), tak se okno odmlžuje hůř, protože na okně se udělá takovej mastnej film
  • Honza
    spotřeba je normální.. auto něoc váží a má nějaký koně.. navíc ho neohřeješ a ty rozjezdy za studena tomu taky npřidaj...

mlžení předního okna je normální, protože máš zaplou vnitřnícirkulaci vzduchu...zkus ji vypnout, mělo by se to zlepšít:) takhle do auta přineseš na sobě vlhkost sám ji tam dejcháním produkuješ a auto nemá jak větrat, když tu cirkulaci máš zaplou...
  • Morris_3nec
    přesně tak, já do teĎ jezdil za 16, v čudu byl termostat, teď to vypadá s bohatostí směsi o dost lépe,

ad2) kdy jsi naposled měnil pylový filtr ? Kdy jsi čistil a plnil klimatizaci ? V zimě ti klima perfektně vysuší vzduch v autě a všechno se odmlží.
  • Invi
    Na ty škaredé mračítka se vyprdni a uspořené peníze věnuj nádrži :)

Jinak nediv se reakcím, jestli si někdo stěžuje, že mu jeho 20 let staré, 200-koňové auto žere v zimě 10l/100km, je opravdu pro smích. Já se pod 10 nedostal ani v létě a ještě mě ani nenapadlo to nějak řešit.
  • Shift9
    Spotreba je normalna ci v zime ci v lete 10 to spapa..a podla mna mas zly termostat..vymen ho alebo si daj karton pred chladic..
  • Matěj
    Ahoj měl bych pár otázek. Některý jsou možná trošku ohraný, ale některý jsem tu ještě neviděl...

1.- Kolik vám Coupéčko (mám 2.0 16VT) spálí v zimě?

Když jedu po městě, pričemž zastavuju max 2-3x, na semaforu v úseku 10km A -> B, rychlost je průměrná 50-70 km/h (pokud můžu), tak mě to pálí 10/100 l. Řadím v 2500/3000 ot./min.
    Slyšel jsem že je to prý normální, že starý benzínový motory v zimě žerou víc. Je možný, že by to žralo tolik, protože se mě auto nestačí za tak krátkou dobu zahřát? Nebo řadím moc brzo/pozdě?

2.- Děsně se mě mlží přední sklo, i když mám ofuky na max a zaplou vnitřní cirkulaci vzduchu. Přestanou se mlžit až je v autě tak 23°. Jenomže to už jsem dávno ve škole/práci. No a abych si přivstával a nechával 30 minut nastartovaný auto aby se hezky roztopilo. Rovnou můžu jet šalinou :D. Nevíte třebas o nějaké folii, spreji co by předcházel zamlžování?

3.- Máte někdo zkušenost s výrobou mračítek ze sklolaminátu nebo něčeho jinýho? Jak to vychází v porovnání koupený vs. vlastní výroba finance/čas/práce... Sehnal jsem na internetu pár za cca 700 tak jestli se to mám koupit už hotový nebo si to vyrobit sám...